Veel van ons hebben de beschikking over een tuin of terras omdat we op de mooie dagen van het jaar o zo graag onze tijd er doorbrengen. Je bent al snel behoorlijk wat geld kwijt wanneer je tuin voorzien moet worden van tuinmeubels. Natuurlijk, een goed tuinmeubel kost geld, maar zo duur als dat we bij sommige bouwmarkten de tuinmeubels tegenkomen slaat natuurlijk helemaal nergens op. Zo ook de houten tuinbank, waar het bijna normaal is om honderden euro’s voor neer te letten. Een houten tuinbank kan je ook gewoon zelf bouwen, of je nu een beginner of gevorderde bent op het gebied van doe-het-zelven.

Vandaag vertel ik je alles over het maken van een houten tuinbank en hoe dit in zijn werk gaat. Het is een doe-het-zelf project dat iedereen kan doen middels de informatie gegeven in dit artikel. Dus waag het niet om weg te klikken en durf vandaag aan de slag te gaan met het zelf maken van een houten tuinbank!

Benieuwd hoe jij je eigen tuinbank van hout kunt maken? Lees dan snel verder.

Waar moet ik op letten met een houten tuinbank?

Als we gaan kijken wat er precies gedaan moet worden om een houten tuinbank te maken kan ik je van een vrij korte opsomming voorzien. Ten eerste moet jij namelijk inschatten hoe groot de tuinbank hoogstens mag zijn. We gaan straks aan het werk met diverse bouwtekeningen waaruit jij kunt kiezen die speciaal ontwikkeld zijn om een houten tuinbank mee te maken. Op deze bouwtekening vind je verschillende afmetingen, maar het kan zo zijn dat de afmetingen die jij voor ogen hebt zich niet tussen deze bouwtekeningen bevinden. Wees echter niet getreurd, want jij kan alsnog de houten tuinbank maken met de maten zoals jij dat wilt. Je kunt namelijk gewoon de maten van de houten tuinbank bouwtekening naar proportie toe- of af laten nemen waardoor je een tuinbank van iedere maat kunt maken. Of je nu een kleine of grote tuinbank wilt maken, het is beide mogelijk!

De volgende stap is het aanschaffen van het juiste hout. Je kunt uit diverse houtsoorten kiezen om je eigen houten tuinbank te maken. Mijn persoonlijke favoriet is steigerhout waar ik de afgelopen jaren tientallen artikelen over heb geschreven. Deze relatief betaalbare houtsoort is uitstekend voor doe-het-zelf projecten zoals de houten tuinbank. Andere houtsoorten als Meranti en Eiken zijn ook uitstekend te gebruiken voor het maken van een houten tuinbank.

Let echter wel op, want bij het buiten plaatsen van houten meubels is het wel van belang dat jij jaarlijks onderhoud pleegt. Dit zorgt er alleen maar voor dat je nog langer van je tuinmeubels gebruik kunt maken.

Ten slotte is het mogelijk om het hout van je houten bank te verven. Dit kan je vooraf maar natuurlijk ook achteraf doen. Ook hier wil ik je weer wijzen op het feit dat jij je meubels buiten plaatst. Schaf daarom verf aan dat bestand is tegen diverse weersomstandigheden en niet bij de eerste regenbui afbreekt. En nu rest alleen nog de houten bank bouwtekening, waar ik je in de laatste alinea meer over vertel.

Aan de slag!

We zijn in het bezit van het juiste hout en de juiste mindset, dat betekent dat we alleen nog de juiste bouwtekening nodig hebben. De bouwtekening om een houten tuinbank mee te maken en diverse variaties hierop vind je in mijn bouwtekeningenpakket, ook wel Freds Bouwtekeningenpakket genoemd. De houten bank bouwtekening vertelt je exact welke afmetingen al het hout behoort te hebben en hoe jij uiteindelijk het hout kunt omvormen tot de houten bank waar je natuurlijk voor aan de slag gaat.

Dit bouwtekeningenpakket bestaat uit ruim tienduizend bouwtekeningen waar je behalve houten tuinbanken ook nog andere tuinmeubels kunt maken. Loungesets, tuinstoelen, schommelbanken/stoelen en ga zo maar door. Ook voor binnen gebruik is bijna ieder meubel te maken met de bouwtekeningen uit dit pakket.

Ga daarom aan de slag en ontdek hier hoe jij dit bouwtekeningenpakket kunt bemachtigen en klik hier!

Houten tuinbank

Houten tuinbank

Met goede bouwtekeningen is een houten tuinbank bouwen makkelijk

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis bank bouwtekening