Home » Blog » Banken » Zelf een tuinbank maken met een bouwtekening

Zelf een tuinbank maken met een bouwtekening

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Je kunt je tuin natuurlijk altijd voorzien van een mooie loungeset van bijvoorbeeld een Karwei of Gamma. Dit zijn vaak wat duurdere pakketten en deze prijzen zijn vaak gebaseerd op het feit dat er manuren in het assembleren van de tuinmeubels zijn gegaan. Als jij een kant en klaar bouwpakket met planken voor je tuinmeubels zou hebben gehad, was de prijs van een loungeset veel lager geweest. Dat is de reden dat ik ben begonnen met het creëren van een compleet bouwtekeningenpakket waarmee je onder andere zelf een tuinbank kan maken. Waar veel Nederlanders toch kiezen om nog een tuinbank te kopen in plaats van zelf een tuinbank te maken, is dat zij denken dat een tuinbank maken te veel tijd kost.

Dit is gelukkig niet het geval, omdat de bouwtekening je helpt bij het spoedig ontwikkelen van je eigen tuinbank. Zelf een tuinbank maken is een slimme keuze die jou behoorlijk wat geld kunt besparen. De bouwtekening helpt jou bij het in goede lijnen leiden van jouw bouwproject. In dit artikel kan jij ontdekken wat je moet doen om zelf een tuinbank te maken. Ook vertel ik je hoe jij de levensduur van je tuinbank kunt verlengen. Zo kan je nog langer van je tuinbank genieten.

Hoe kan ik zelf een sterke tuinbank maken.

Als je zelf een tuinbank maakt wil je natuurlijk wel dat deze lang meegaat en je op de kwaliteit van je tuinbank kunt rekenen. Verderop in dit artikel lees je de waarde van hout van fatsoenlijke kwaliteit. De bouwtekening helpt je verder bij het zelf maken van een tuinbank met een stevige fundering. Je tuinbank moet door weer en wind overeind blijven staan en te gebruiken zijn, en daar helpt de bouwtekening je bij.

Om zelf een tuinbank te maken moet je eerst in het bezit komen van alle benodigde materialen. Je kunt kiezen uit verschillende houtsoorten voor het maken van een tuinbank. Ik raad je persoonlijk aan om te kiezen voor een tuinbank van steigerhout of grenen. Verderop in dit artikel lees je hoe je beide houtsoorten kunt onderhouden om de levensduur ervan te verlengen. Een ander voordeel van beide houtsoorten is dat zelf een tuinbank maken een stuk eenvoudiger is met wat beter bewerkbare houtsoorten.

De belangrijkste stappen lees je op de bouwtekening voor een tuinbank. Zelf een tuinbank maken is stapsgewijs en nauwlettend de bouwtekening volgen zodat je de kans op constructiefouten beperkt. Dit kan soms wat langer duren, maar je wordt gaandeweg steeds handiger in het werken met een bouwtekening.

Hoe kan ik mijn tuinbank onderhouden?

Na het zelf maken van een tuinbank is het de bedoeling dat je tuinbank nog vele jaren meegaat. Omdat jij je tuinbank waarschijnlijk buiten gebruikt, hebben we te maken met andere omstandigheden dan wanneer jij je tuinbank binnenshuis zou plaatsen (Of je woont natuurlijk in een Mediterraans land).

Afijn, het is de bedoeling dat jij het gebruikte hout voor je tuinbank tenminste twee keer per jaar een goede beurt geeft. Voordat jij het hout voor je tuinbank gebruikt, raad ik je aan hier eerst nog even een laag grondverf op aan te brengen. Verder is het tweemaal jaarlijkse onderhoud te doen met onderhoudsmiddelen als beits. Gebruik jij andere houtsoorten of wil jij je hout nog beter onderhouden? Informeer dan bij je lokale doe-het-zelf zaak of bouwmarkt welke onderhoudsmiddelen jij het best kunt gebruiken. Zo kan je zelf een tuinbank maken waar je nog vele jaren van geniet.

Bouwtekening voor zelf een tuinbank maken.

De bouwtekening voor het maken van een tuinbank vind je terug in mijn bouwtekeningenpakket. Als timmerman heb ik door de jaren heen veel bouwtekeningen gebruikt en gemaakt. Uiteindelijk heb ik al deze bouwtekeningen samengebracht in mijn bouwtekeningenpakket. Met de maar liefst tienduizend bouwtekeningen kan jij vrijwel alles maken. Zelf een tuinbank maken of je woonkamer voorzien van een bank? Of wil jij je eigen bed van hout maken? Dit zijn allen voorbeelden van meubels die jij kunt maken met deze bouwtekeningen.

Benieuwd naar wat dit bouwtekeningenpakket jou nog meer kan brengen? Klik dan nu hier!

Zelf een tuinbank maken
Zelf een tuinbank maken

Met goede bouwtekeningen is zelf een tuinbank maken makkelijk

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis bank bouwtekening

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.