Home » Blog » Banken » Steigerhout bank maken? Aan de slag!

Steigerhout bank maken? Aan de slag!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Wil jij een steigerhout bank maken met een bouwtekening? Dat is top! Want ik vertel jou in dit artikel precies hoe alles mogelijk is omtrent een steigerhout bank maken. Er zijn diverse processen waar je goed op moet letten en als je dat goed doet, is het maken van een steigerhout bank eenvoudig! Ik weet zelf nog toen ik voor het eerst met een steigerhouten bank aan de slag ging. Steigerhout werd net populair toen ik besloot mijn eerste steigerhout bank te maken. De kosten van een nieuwe steigerhout bank waren hoog, dus ik ging de bank natuurlijk zelf bouwen. Een steigerhout bank maken bleek een goed haalbaar project te zijn waarvan de bouwtekening nu voor iedereen beschikbaar is.

Het voordeel van het maken van een steigerhout bank is dat je de bank buiten en binnen kunt plaatsen. Natuurlijk heb je met extra onderhoud te maken wanneer je de steigerhout bank buiten plaats, echter is dat onderhoud eenvoudig te verrichten.

De belangrijkste stappen die jij voor een steigerhout bank maken moet weten, vertel ik je vanzelfsprekend in dit artikel. Want die mooie steigerhout bank, maak jij helemaal zelf!

Makkelijker dan je denkt, een steigerhout bank maken

Maak je niet druk over wat komen gaat, want een steigerhout bank maken gaat je een stuk minder zorgen geven dan al het andere wat op je pad komt. Twee linkerhanden of niet, jij kan net zoals alle andere Nederlands aan de slag met het maken van meubels en daar is de steigerhout bank een perfect voorbeeld van. Ik heb al meerdere keren aandacht besteed aan het maken van banken, en de steigerhout bank blijft mijn favoriet.

Doordat je kiest voor een bank van steigerhout, kan je de bank ook buiten plaatsen. Middels beits en grondverf kan je het steigerhout beschermen tegen oer-Hollandse weersomstandigheden. Je wilt natuurlijk niet dat je hout na enkele maanden al hard achteruit gaat.

De bouwtekening voor de steigerhout bank maken geeft je precies die informatie die jij ook nodig zal hebben voor de bouw van de bank. Zo lees je overzichtelijk welke materialen er voor de bouw nodig zijn en in welke afmetingen de spullen moeten worden aangeschaft.

En hoe je de steigerhout bank in elkaar zet, lees je natuurlijk ook op de bouwtekening. Zo heb je dus met een bouwtekening alle informatie voorhanden die jij nodig hebt om aan de slag te gaan met je nieuwe steigerhout bank.

Extra werkzaamheden steigerhout bank

Je kunt voor je steigerhout bank natuurlijk nog veel meer doen dan alleen het maken hiervan. De steigerhout bank verven is misschien nog wel een leuker karwei dan de bouw van de bank. Waar ik zelf een groot liefhebber van ben, is het verven van de steigerhout bank. Middels een white of grey wash kan je namelijk de steigerhout bank een uniek uiterlijk geven.

Het maken van een grey wash is eenvoudig en goedkoop. Het enige wat je nodig hebt is de juiste krijtverf en wat verfbenodigheden. Mix de krijtverf met water totdat jij de kleur krijgt die je de steigerhout bank graag zou willen geven. Het resultaat is vaak verbluffend!

Kost een steigerhout bank maken veel werk?

Absoluut niet, het enige wat het kost is wat motivatie wat er van je vereist wordt. Want een goede steigerhout bank maken kan iedereen zolang er maar voldoende motivatie aanwezig is. Ik heb voor jou een bouwtekening klaarliggen waarmee jij de steigerhout bank kan maken. De bouw hiervan is zo goedkoop te maken als je zelf wilt, aangezien je zelf opzoek kan gaan naar goedkoop steigerhout. Nieuw steigerhout kost vanzelfsprekend meer geld dan gebruikt steigerhout, echter zitten aan beide bepaalde voor- en nadelen verbonden. Wat je ook kiest, je kan altijd een prachtige steigerhout bank maken!

Bouwtekening voor de steigerhout bank

Aan de slag met de steigerhout bank maken! De bouwtekening hiervoor zit in mijn bouwtekeningenpakket. Dit bouwtekeningenpakket kent maar liefst tienduizend bouwtekeningen die gebruikt kunnen worden voor de bouw van vrijwel alle meubels. Net zoals een steigerhout bank, kan je dus nog veel meer met steigerhout maken. Wat denk je van een mooi bureau of een moderne tv kast van steigerhout. Of misschien wel een schoenenkast of compleet bed? Het is allemaal mogelijk met de bouwtekeningen uit mijn bouwtekeningenpakket!

Meer weten over de vele bouwtekeningen uit dit pakket, lees er dan hier alles over klik hier!

Steigerhout bank maken
Steigerhout bank maken

Een steigerhout bank maken doe je met goede bouwtekeningen

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis bank bouwtekening

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.