Gaan we alweer bijna buiten zitten met het lekkere weer? Dan moeten we wel zo snel mogelijk van een goede tuinbankje voorzien zijn. Maar hoe kunnen we toch een sterke en prettige tuinbankje maken zonder er een te hoeven kopen? We gebruiken de tuinbankje tekening om niet alleen geld te besparen maar om ook zelf invloed te hebben op hoe de tuinbankje er uit komt te zien.

Ik ben een groot fan van het zelf bouwen van meubels, de reden dat ik een enorm bouwtekeningenpakket heb samengesteld waar duizenden bouwtekeningen in verzameld zijn. De tuinbankje tekening zit hier ook in, voor verschillende soorten tuinbankjes. Ik ga jou helpen met het maken van dit tuinmeubel, en wel met de tuinbankje tekening.

Je kunt hier echt alles op vinden wat je nodig hebt, wat het maken van een tuinbankje een makkie maakt. We gaan beginnen!

Kan ik meteen beginnen?

In principe wel, maar niet met het bouwen van de tuinbankje natuurlijk. Want wat moeten we hebben voordat we kunnen starten? Inderdaad, de juiste materialen. Veel klussers vinden het lastig om in te schatten hoeveel materialen zij precies nodig hebben en in welke afmetingen. Daar heb ik wat op verzonnen, ik heb namelijk bij ieder project waar ik ooit bouwtekeningen voor heb gemaakt de benodigde materialen op de bouwtekening geplaatst. Dat betekent dat je precies voor het project alvast de juiste materialen kan kopen, allemaal te lezen op de tuinbankje tekening!

Ook geef ik je het advies om vooraf goed te kijken naar de mogelijkheden van de tuinbankje. Kijk goed naar de omgeving waar jij de tuinbankje in wilt plaatsen zodat je nog kan wisselen van houtsoort en houtkleur. De tuinbankje tekening gaat je straks verder helpen met de rest van dit project, zodat je met eenvoud dit project kan voltooien.

Hoe werkt zo’n tuinbankje tekening?

We dachten vroeger altijd dat bouwtekeningen vooral werden gebruikt door vaklieden, wat ook waar was. Tegenwoordig beseffen we dat bouwtekeningen helemaal niet lastig zijn en wij ze ook

kunnen gebruiken, om tegen de kostprijs zelf meubels te maken. Een tuinbankje tekening is hier een schoolvoorbeeld van, omdat je achteraf zal merken hoeveel geld je wel niet hebt bespaard. Dat maakt het voor mij ook zo interessant om zelf al mijn meubels te maken en mijn volgers deze tekeningen aan te bieden.

De tuinbankje tekening zal je straks precies vertellen wat je moet doen, vanaf de eerste tot de laatste stap. De materialenlijst gebruik je natuurlijk als eerst, maar de schets kan ook ontzettend handig zijn. Er zijn namelijk tal van tekeningen te vinden in het pakket, waardoor er dus diverse soorten tuinbankjeen te maken zijn. Je kunt met een tuinbankje tekening de tuinbankje maken die jij dus precies voor ogen had, wat het doe-het-zelf aspect natuurlijk stukken leuker maakt.

Afwerking is ook belangrijk!

Voordat ik je vertel hoe je in het bezit van de tuinbankje tekening kunt komen, wil ik je nog wijzen op een belangrijk aspect dat nog vaak vergeten wordt; de afwerking van de tuinbankje. Je kunt een tuinbankje maken met de tuinbankje tekening zonder al te veel tijd hier aan kwijt te zijn. Maar wil je niet de mooiste tuinbankje maken die je ooit hebt gezien? Dan is de tuinbankje tekening natuurlijk belangrijk, maar daarna kan jij de bank nog veel mooier maken.

Verf de tuinbankje in jouw eigen stijl of voeg nog extra invloeden toe. Je kunt helemaal los gaan met de tuinbankje tekening, uiteindelijk zal er een tuinmeubel staan dat jij hebt gemaakt!

Klaar om de tuinbankje tekening te downloaden bij Fred?

Zo het is tijd om eindelijk te starten met de tuinbankje tekening! Hopelijk is dit genoeg geweest om je te overtuigen van de waarde van het gebruik van een tuinbankje tekening. Je kunt namelijk gegarandeerd een sterke tuinbankje maken als je de tuinbankje tekening naar behoren gebruikt. Zonder een tekening maak je al snel foutjes en zal de bank onbruikbaar zijn.

De tuinbankje tekening is onderdeel van Freds Bouwtekeningenpakket, het pakket dat tienduizend bouwtekeningen groot is en dus ook bouwtekeningen bevat voor tal van andere meubels. Klinkt als muziek in de oren.

Alles te weten komen over dit bouwtekeningenpakket en direct de tuinbankje tekening downloaden? 

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Tuinbankje maken: Houtenbank Type A

Tuinbankje maken: Houtenbank Type A

Met een tuinbankje maken of kopen?

Na het lezen van dit artikel kan het zo zijn dat je nog twijfelt of je zelf aan de slag wil gaan of toch liever kant en klaar kopen. Daarom hier de voor en de nadelen op een rij gezet.

Voordelen van kopen.

 1. Snel in huis.
 2. Je hoeft zelf niet aan de slag.
 3. Bouwtekeningen of gereedschappen heb je niet nodig.
 4. Redelijk wat variatie.

Nadelen van kopen.

 1. Kwaliteit valt vaak tegen.
 2. Kosten best hoog.
 3. Maatwerk is niet te betalen dit door de hoge uurlonen.

Wanneer je een tuinbankje wilt kopen waar doe je dit dan?

Er zijn heel wat mogelijkheden om een tuinbankje te kopen. Bij bouwmarkten kun je ze kopen. Meubelzaken bieden ze ook aan. Verder heb je online nog heel veel mogelijkheden. Als je dat allemaal uit moet zoeken waar je het beste bent dan ben je nog wel even bezig.

Wij hebben dit uitzoek werk al voor je gedaan. Het beste bedrijf waar je dit kunt kopen is hier

De voordelen van zelf maken

 1. Heel goedkoop.
 2. Makkelijk te maken met goede bouwtekeningen.
 3. Beste kwaliteit.
 4. Gereedschappen heb je al in huis.
 5. Veel voldoening.

Enkele nadelen van zelf maken

 1. Je hebt klustijd nodig.
 2. Een bouwtekening is onmisbaar. Al heb je zoals je kon lezen hier een goede oplossing voor.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Wat ga jij doen? Zelf aan de slag of kopen? Laat even weten wat jij zoekt.