Wil jij je eigen houten bank maken zoals jij dat zelf voor ogen hebt? Dan kan je in dit artikel lezen hoe jij een houten bank kunt maken die perfect op jouw wensen aansluit. Want wanneer jij besluit om zelf een houten bank te maken, kan je eigenlijk aan je bank toevoegen wat je in andere houten banken mist. Je kan vrijwel iedere houtsoort kiezen en deze in de mooiste kleuren verven.

Een sterke bank maken doe je met een bouwtekening. Omdat het lastig is om zelf de juiste fundering voor je houten bank te maken, is een duidelijke bouwtekening hier een vereiste voor.

De juiste bouwtekening om een houten bank te maken vind je in mijn bouwtekeningenpakket. Samen met nog ruim tienduizend bouwtekeningen kan jij vervolgens al jouw meubeldromen werkelijkheid laten worden. Het is namelijk voor iedere doe-het-zelver van welk niveau dan ook mogelijk om zelf meubels te maken. Zolang de bouwtekening netjes gevolgd wordt, is de kans om zelf succesvol een mooi meubel te maken ongekend groot.

Ik help je graag met het maken van een houten bank, waar je in dit artikel meer over leest. Klaar om nu te beginnen met het zelf maken van een houten bank? Lees dan snel verder!

Hoe ga je te werk

Je eigen houten bank maken is iets wat je stapsgewijs behoort te doen. Je begint eerst met het maken van een keuze voor de juiste houtsoort. Op dit vlak heb je behoorlijk wat keuze, want vrijwel iedere houtsoort is mogelijk om een houten bank van te maken. De meeste banken die ik zelf maak zijn van steigerhout. De reden dat ik graag voor steigerhout kies, is omdat steigerhout zich uitermate goed leent voor het maken van een houten bank.Je kunt steigerhout gewoon kopen bij de bouwmarkt, dus je hoeft niet al te lang te zoeken om nieuw steigerhout te kopen.

Daarna is een houten bank maken eigenlijk helemaal niet zoveel werk meer. Als je namelijk bezig bent met het maken van je houten bank gaat de tijd heel erg snel. De bouwtekening vertelt precies in welke afmetingen jij de planken moet zagen en hoe jij de planken op elkaar moet bevestigen om een houten bank te maken. De volgorde hiervan is erg belangrijk en dat is daarom ook duidelijk aangegeven op de bouwtekening om een houten bank te maken.

Het kan zo zijn dat jij je houten bank wil laten onderscheiden van alle andere houten banken. Dit kan jij doen door het hout van te voren te verven. Ik raad je speciaal aan om dit van te voren te doen omdat het verven dan een stuk makkelijker is. Het is slim om nadat jij je houten bank gemaakt hebt, hier nog een extra laag verf op aan te brengen. Het komt namelijk met enige regelmaat voor dat klussers tijdens het bouwen schade veroorzaken aan de oorspronkelijke verflaag. Door aan het einde nog een keer met de kwast over het hout heen te gaan zorg jij ervoor dat jouw houten bank er optimaal uit ziet.

Klaar om je houten bank te maken? Lees dan snel de laatste alinea om te ontdekken hoe jij aan de bouwtekening kunt komen!

Bouwtekening voor een houten bank maken

Bij Freds Bouwtekeningen vind je de bouwtekening waarmee jij jouw eigen houten bank kunt maken. De afgelopen jaren hebben vele duizenden Nederlanders al gekozen voor mijn bouwtekeningenpakket waar je meer dan 10.000 bouwtekeningen in kunt vinden. Ook al heb je nog nooit eerder een meubel gemaakt, het is voor iedereen mogelijk om zelf een meubel van hout te maken. Zo ook is een houten bank maken een mogelijkheid voor vrijwel iedere klusser.

Met de bouwtekeningen uit mijn bouwtekeningenpakket kan je voor iedere kamer van je huis en je tuin meubels en andere objecten maken waar jij met plezier gebruik van kunt maken. Zo is het onder andere mogelijk om je eigen schommelstoel voor in je tuin te maken of om je tuin te voorzien van een loungebank en loungeset van steigerhout.

Wil je meer weten over het bouwtekeningenpakket van Fred? Lees er dan hier over en begin met een houten bank maken klik hier!

Een houten bank maken

Een houten bank maken

Een houten bank maken kun je zelf met de juiste bouwtekeningen

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis bank bouwtekening