Home » Blog » Stoelen » Kinderstoeltje maken? Zelf kan jij dit doen!

Kinderstoeltje maken? Zelf kan jij dit doen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Heb je al eens gezien wat je bij de HEMA moet betalen voor een ‘hip’ kinderstoeltje? Ik kwam laatst in de winkel langs een afdeling met wat kinderstoeltjes, en ik zag dat je veel geld voor een kinderstoeltje moest betalen. Niet te geloven natuurlijk, want een kinderstoeltje maken is voor mij ooit de dagelijkse kost geweest. Daar komt nog eens bij, dat de gebruikte materialen van dat dergelijke stoeltje een klein deel vertegenwoordigd van de totale verkoopprijs, ongelofelijk naar mijn mening. Daarom wil ik jou helpen bij een kinderstoeltje maken, iets dat niet lastig is en weinig geld hoeft te kosten. En waarschijnlijk wil je in de toekomst nog meerdere stoeltjes maken, dus dan is het wel zo handig als je meteen weet hoe je dit moet doen. Dat is voldoende bewijs dat je door wilt lezen toch? Ga snel verder, ik vertel je alles over een kinderstoeltje maken!

Een sterk kinderstoeltje maken

Je wilt een kinderstoeltje maken dat niet alleen zo lang mogelijk meegaat, maar ook een stoeltje dat stevig is en goed gebruikt kan worden. Kinderen willen nog wel eens wat spullen laten vallen, dus de stoel moet tegen een stootje kunnen. Een ijzersterk ontwerp is nodig om een kinderstoeltje te maken waarmee dit mogelijk is. De bouwtekening, waar je straks meer over krijgt te horen, is gebaseerd op een ijzersterk ontwerp. Met dit ontwerp kan jij rekenen op een stoeltje dat je kind(eren) prettig kan gebruiken. Want zoals je zelf ook weet, laten kinderen alles omvallen.

Voordat je straks met een kinderstoeltje maken begint, moet je afspreken dat je meerdere keren de kracht van het stoeltje test. Verder is het ook van belang om goed op de afwerking te letten. Er mag op geen manier sprake zijn van een gevaarlijke situatie, zoals uitstekende splinters of een onveilige constructie. Door het geheel goed te schuren kan je dergelijke situaties voorkomen. Investeer tijd in het controleren van het kinderstoeltje, zodat een kinderstoeltje maken niet een zinloos project is geweest. Je wilt wel dat je kinderen veilig van het stoeltje gebruik kunnen maken. Een stoeltje waar je echt op kunt bouwen.

Hoe gaat dit project in zijn werk?

Een kinderstoeltje maken is natuurlijk een makkelijker project dan een tv-kast of schuur bouwen. Maar dat betekent niet dat je even snel alles kunt doen, zorgvuldigheid is enorm belangrijk bij een kinderstoeltje maken. Let vooral op de afwerking, zoals hierboven al te lezen was, maar vergeet niet op de gebruikte materialen te letten. Vooraf kan je bepalen hoe sterk en betrouwbaar het hout is. Soms is het beter om net wat meer aan hout uit te geven, waardoor je ook een sterker kinderstoeltje kunt maken.

Ben je klaar met een kinderstoeltje maken aan de hand van de bouwtekening? (De tekening waar alle benodigde informatie op te vinden is). Dan is het tijd om verder te gaan met het verfraaien van de kinderstoeltjes. Het leukste is natuurlijk om het/de kinderstoeltje(s) te verven, zodat je ook nog eens een leuk object aan je woonkamer toevoegt. Want als je eenmaal met je kinderstoeltje maken klaar bent en je kinderen hier geen gebruik meer van maken, kan je de stoeltjes ook voor andere toepassingen gebruiken.

De kinderstoeltje tekening downloaden

Wil je aan de slag met een kinderstoeltje maken? Download dan het Freds Bouwtekeningenpakket! Dit pakket is het pakket dat iedere klusser in zijn bezit moet hebben. Vele duizenden bouwtekeningen die jou helpen bij vrijwel ieder project. Want alle informatie die jij bijvoorbeeld voor een tafel of stoel maken nodig hebt, is op een bouwtekening te vinden. Van vrijwel ieder project zijn meerdere tekeningen te vinden, dus ook verschillende types meubels zijn mogelijk. Je kunt alles zelf maken, zolang je maar tijd investeert in het werken met een bouwtekening, wat overigens erg makkelijk is.

Je kan praktisch alles maken met het bouwtekeningenpakket, waaronder een kindertafeltje! Wil je meer weten over deze bouwtekeningen? Lees dan hier verder! Klik hier

Kinderstoeltje maken
Kinderstoeltje maken

Kopen of maken?

Twijfel je er over wat je gaat doen? Kopen of maken? Lees de onderstaande voor en nadelen ten opzichte van elkaar.

Voordelen van kopen.

 1. Je krijgt het heel snel in huis vandaag besteld en morgen binnen. Mits je bij de juiste leverancier zit. Hierdoor snel een blije zoon of dochter.
 2. Zelf hoef je niet te klussen.

Nadelen van kopen

 1. Ik moet er wel bij zeggen dat de kosten redelijk hoog zijn.
 2. Verschillende afmetingen is beperkt.
 3. Je moet goed opletten dat je goede kwaliteit koopt. Zit veel verschil in.

Waar kun je het beste een kinderstoeltje kopen?

Wanneer je toch liever wil kopen dan zelf maken let er dan op dat je dit bij een betrouwbaar bedrijf doet. Hiermee bedoel ik dat je snelle levering hebt en goede garantie voorwaarden. Het beste bedrijf dat we hebben gevonden vind je hier.

De voordelen van zelf maken

 1. Goedkoper kun je niet uit zijn. Arbeidstijd hoef je niet te betalen.
 2. Hoge kwaliteit je hebt er zelf invloed op.
 3. Met behulp van een bouwtekening prima te maken.
 4. Het kost je niet enorm veel tijd.
 5. Je hebt er veel voldoening van en ook waardering van je kind.
 6. Welke afmeting je ook maar wilt je kunt het maken.
 7. De gereedschappen heb je al in huis.

Enkele nadelen van zelf maken

 1. Het kost je wat tijd om te klussen.
 2. Zonder een bouwtekening is het lastig maar daar hebben we een goede oplossing voor.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Wat ga jij doen maken of kopen? Laat het hier weten..

Meer van dit soort artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.