Vind je het wel iets om op een zelf gemaakte steigerhouten stoel te zitten? Dan kan jij met de informatie uit dit artikel aan de slag om je eigen steigerhouten stoel te bouwen! Want een steigerhouten stoel bouwen is helemaal niet ingewikkeld, je hoeft namelijk maar vier stappen te doorlopen om je eigen steigerhouten stoel te realiseren. Maar hoe bouw je een steigerhouten stoel dan? En een steigerhouten stoel bouwen met een bouwtekening, waar vind ik die dan? Daar geven we jou in dit artikel allemaal antwoord op!

Hoe bouw ik een steigerhouten stoel?

Om een steigerhouten stoel te kunnen bouwen, is het belangrijk dat je de stappen op de bouwtekening goed volgt. Je kan er namelijk al snel voor zorgen dat je steigerhouten stoel zwak wordt, wanneer de onderdelen niet op de juiste manier geplaatst zijn. Het is op verschillende manieren mogelijk om je stoel stevig te maken. In de bouwtekening is duidelijk te zien hoe jij je stoel in elkaar moet zetten. Door van hoogwaardige bouwmaterialen gebruik te maken, zoals roestvaste en sterke schroeven, zorg jij er zelf voor dat je stoel nog jaren mee gaat.

Een steigerhouten stoel bouwen is verder vrij eenvoudig. Door de bouwtekening goed te volgen ben je al binnen enkele uren klaar. Je kunt er vervolgens nog voor kiezen om het hout op jouw manier te bewerken. Je kan ervoor kiezen om een kussentje op het hout te bevestigen, en met klinknagels vast te maken. Ook kan je de stoel verven zodat het echt een persoonlijke creatie wordt. Controleer goed welke afmetingen je wilt gebruiken, en gebruik deze vervolgens tijdens de bouw van je stoel.

De afronding is uiteindelijk aan jezelf. Wil je nog een triomfantelijke bovenkant aan je stoel toevoegen, dan kan je dit op een aparte werkbank maken. Al met al is een steigerhouten stoel bouwen een leuk project om als klusser mee te starten.

Stappenplan

Hoe kun je nu het beste aan de slag gaan om zelf een stoel te bouwen? Het is belangrijk om de volgende stappen te volgen.

  1. Voorbereidingen.
  2. Bouwen.
  3. Afwerking.

Stap 1: Voorbereidingen.

Wat voor soort stoel wil je hebben? Een stoel voor aan de tafel, loungestoel of een stoel voor een kind. Dit is natuurlijk heel bepalend voor wat je gaat maken. Verder is het even goed om na te gaan hoeveel stoelen je wilt gaan maken. Daarna kun je opzoek gaan naar een bouwtekening die bij je wensen past. Deze kun je vinden in het ledengedeelte van de website.

Op elke tekening vind je een handige materialenlijst. Aan de hand hiervan kun je de bestelling gaan plaatsen.

Stap 2: Bouwen.

  1. Werk veilig en gebruik gehoor en oogbescherming.
  2. Zaag alles volgens de materialenlijst.
  3. Volg de tekening stap voor stap.
  4. Maak af waar je mee bezig bent voor je aan wat anders begint.
  5. Werk zo nauwkeurig mogelijk dan krijg je het beste resultaat.

Stap 3: Afwerking.

Tenslotte ga je de stoelen afwerken door ze goed glad te schuren en van een beschermende laag te voorzien.

Op welke onderdelen controleer ik of een stoel stabiel is?

Dit hoef je alleen te doen wanneer je geen gebruik maakt van onze bouwtekeningen. Het is ten eerste belangrijk dat de stoel in perfecte balans is. Door een waterpas op het zit oppervlak van de stoel te plaatsen, garandeer jij jezelf van een gebalanceerde stoel.

Om er vervolgens zeker van te zijn dat je stoel betrouwbaar is, kan je voor langere tijd een zwaar object op de stoel plaatsen. Als er geen scheuren in het hout ontstaan, kan je er zeker van zijn dat jouw stoel stevig genoeg is.

Waar vind ik een bouwtekening voor een steigerhouten stoel?

Op zoek naar een bouwtekening voor een steigerhouten stoel? Dan kan ik jou vertellen dat ik er een heb, en nog tienduizend bouwtekeningen waarmee je andere constructies kunt maken. Zo kun je met mijn bouwtekeningen steigerhouten banken, kasten en tafels maken. Ook als je een keer geen steigerhout wilt gebruiken, kan je met mijn bouwtekeningen goed overweg. Want een eikenhouten bureaustoel is natuurlijk ook mogelijk met de bouwtekeningen van Freds Bouwtekeningen!

Als je meer over mijn bouwtekeningen pakket wilt weten of jij je afvraagt hoe je dit bouwpakket kunt bemachtigen klik dan nu hier, kan je op deze pagina meer informatie vinden. Ik wens je alvast veel klusplezier!

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Steigerhouten stoel

Zelf een steigerhouten stoel bouwen