Ben jij ook een liefhebber van de houtsoort steigerhout en wil je hier de mooiste meubels van kunnen maken? En wil je dit tegen een goede prijs kunnen doen en niet zoals in de meubelzaken de hoofdprijs betalen? Mooi! Want dan kan ik jou helpen bij het maken van steigerhout meubelen. Ik kan jou namelijk vertellen hoe je met een bouwtekening kan beginnen met het maken van steigerhout meubelen. Het is voor iedereen mogelijk om zelf steigerhout meubelen te bouwen, alleen zal de moeilijkheidsgraad per meubel verschillen. Als je een nog nooit eerder zelf een meubel gemaakt hebt, raad ik je aan om te beginnen met een makkelijk meubel. Heb je al vaker meubels gemaakt? Dan kan je uit enorm veel verschillende steigerhout meubelen kiezen om te maken! Verderop in dit artikel vertel ik je welke steigerhout meubelen je allemaal kunt maken en hoe je goedkoop aan steigerhout kunt komen. Verder ontdek je de vele mogelijkheden van steigerhout waardoor je de mooiste meubels zelf in huis kan maken. Aan de slag?

De mooiste steigerhout meubelen maak je zelf!

Je bent waarschijnlijk benieuwd welke steigerhout meubelen je allemaal kunt maken, want dat zijn er best wel wat. Vrijwel ieder meubel dat je kunt verzinnen, is wel te maken van steigerhout. Ik heb voor bijna alle meubels wel een bouwtekening liggen waarmee jij dit kunt realiseren. Dus je hoeft niet alsnog een meubelzaak te bezoeken. Eenvoudig bekeken heb je de keuze uit steigerhout meubelen voor drie bestemmingen, de woonkamer, slaapkamer en de tuin. Natuurlijk zijn er ook steigerhout meubelen te maken voor de kinderkamer, zoals een hoogslaper van steigerhout, en meubels zoals een schoenenkast. Maar in dit artikel richt ik mij even op de meubelen die jij van steigerhout kunt maken voor deze drie bestemmingen.

In de woonkamer zijn de meeste mogelijkheden wat betreft steigerhout meubelen te verzinnen. In het eetgedeelte van je woonkamer zou je kunnen kiezen tussen het maken van een grote eettafel, voldoende stoelen of een bijzettafeltje van steigerhout. In de keuken zijn toepassingen te bedenken voor een steigerhout keukenblad / aanrecht.

Als we verder kijken zien we dat je voor in de slaapkamer een eigen bed zou kunnen maken van steigerhout. Van alle steigerhout meubelen is dit een van de meest uitdagende doe-het-zelf projecten die jij kunt uitvoeren. Wat ook mogelijk is, is het maken van een mooi nachtkastje van steigerhout. Dit is weer een stuk makkelijker doe-het-zelf project.

Ook voor in de achtertuin steigerhout meubelen maken? Dan is er behoorlijk wat keuze! Wat denk je van een steigerhouten loungebank met een mooie tuintafel van steigerhout? Of een steigerhouten loungeset om je tuin helemaal af te maken. Kortom, je hebt behoorlijk wat keuze als je zelf steigerhout meubelen wilt maken!

Hoe kom ik goedkoop aan steigerhout?

Een ander voordeel van steigerhout is dat het goedkoop te bemachtigen is, mits jij wilt kiezen voor gebruikt steigerhout. Nieuw steigerhout is weliswaar een fractie duurder, maar kan wel een langere levensduur garanderen. Gebruikt steigerhout kan na enkele jaren wat sneller een mankement vertonen.

Wil je toch voor je steigerhout meubelen gebruikt steigerhout gebruiken? Dan zou je via websites als Marktplaats en diverse Facebook-pagina’s goedkoop aan steigerhout kunnen komen. Plaats een advertentie waarin je vraagt om steigerhout dat gebruikt is en vaak kan je het diezelfde dag nog gratis komen ophalen. Lekker makkelijk toch?!

Bouwtekening voor steigerhout meubelen

Heb je genoeg gelezen en wil je nu beginnen met het maken van steigerhout meubelen? Dan kan je de bouwtekeningen voor het maken van steigerhout meubelen vinden in mijn bouwtekeningenpakket. Het gebruiken van een bouwtekening voor het bouwen van meubels is erg eenvoudig. Op de bouwtekening kan je precies vinden welke materialen je nodig hebt en hoe je vervolgens een bepaald meubel kunt maken. Ook zijn de verschillende afmetingen te lezen waarmee je het hout in de juiste lengtes kan aanschaffen.

Ook zijn er nog enorm veel andere bouwtekeningen te vinden voor het maken van tal van andere bouwprojecten. Van een schuurtje tot een grote schommel voor je kinderen. Meer dan tienduizend bouwtekeningen zijn in het bouwtekeningenpakket van Fred te vinden om jou te helpen bij het maken van vrijwel ieder meubel!

Meer ontdekken over het bouwtekeningenpakket van Fred? Lees er dan hier alles over klik hier!

steigerhout meubelen

steigerhout meubelen

Steigerhout meubelen maken doe je met goede bouwtekeningen