Steigerhouten meubelen zijn de laatste jaren enorm populair. Hierdoor zijn de prijzen van steigerhouten meubelen enorm gestegen en licht het prijs niveau schrikbarend hoog. Dit is een hele goede reden om zelf je eigen steigerhouten meubelen te maken. Het maken van je eigen steigerhouten meubelen heeft behoorlijk wat voordelen ten opzichte van het kopen van steigerhouten meubelen. Er zijn tal van voordelen om met steigerhout te beginnen voor het maken van je eigen meubels. Het is geen geheim dat het voor prachtige resultaten zorgt, zo ook te zien in de voorbeelden van veel andere klussers.

Wat heb je aan de bouwtekening

De afmetingen van de steigerhouten planken is mede bepalend voor jouw meubelen. Het is handig om daar rekening mee te houden. Hierdoor werk je sneller, effectiever en heb je minder afval.

De standaard afmetingen van steigerhouten planken zijn: 195 en 200 mm breed, 30 mm dik en de lengte is variërend van 2 meter tot 5 meter lang. De standaard afmetingen van steigerhoutenbalkjes zijn: 30x30mm en 30x60mm met lengtes tot 3 meter. Om het artikel een beetje leesbaar te houden zal ik niet nog dieper ingaan op de specificaties van de materialen voor het maken van steigerhouten meubelen. Daar kan je namelijk meer over lezen op de diverse bouwtekeningen.

Steigerhouten planken kun je bij een bouwmarkt in de buurt kopen. Maar wat handiger is dat je ze bij een bouwbedrijf in de buurt haalt of via een marktplaatsachtige site. Dit kan je heel wat geld schelen. Zeker wanneer je van plan bent om meerdere steigerhouten meubelen te maken kan dit heel lucratief zijn. Wil je perse steigerhout van de hoogste kwaliteit voor je meubels gebruiken, dan raad ik je wel aan om even langs de bouwmarkt of doe-het-zelf zaak te gaan. Dit kan geen kwaad en zorgt ervoor dat de levensduur van de steigerhouten meubelen een stuk langer is.

Enkele voordelen van het werken met steigerhout zijn;

  1. Je kunt je steigerhouten meubelen op elke gewenste maat maken
  2.  Het is een stuk goedkoper
  3. Je leert er ontzettend veel van en kunt zo steeds meer meubelen maken

Een nadeel is:

  1. Als beginner heb je een bouwtekening nodig maar hier hebben wij de oplossing. Want steigerhouten meubelen kan je helemaal zelf maken.

Nog meer meubels maken?

Ben je eenmaal begonnen met het maken van je steigerhouten meubelen zal je zien dat je het steeds leuker vindt worden en je steeds creatiever wordt. Goede bouwtekeningen zijn daarom erg belangrijk. Daarom heb ik hier voor een oplossing de steigerhouten meubelengids. Deze gids staat boordevol bouwtekeningen. Waardoor je snel en effectief kunt beginnen met het maken van jouw steigerhouten meubelen.

Ik ben van mening dat we als Nederlanders veel meer zelf kunnen, waaronder de bouw van steigerhouten meubelen. Het is toch zonde om onnodig veel geld uit te geven aan meubels wanneer je ze zelf ook kunt bouwen? Dat dacht ik ook, waardoor jij dus tegenwoordig van al deze bouwtekeningen met een glimlach gebruik kunt maken. En je bespaart nog eens geld ook!

Naast deze steigerhouten meubelengids krijg je ook nog eens toegang tot meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen en doe-het-zelf plannen. Hierin vind je letterlijk alles wat jij je maar kunt bedenken. Zoals: Tuinhuisjes, deuren, pergolas, schuurtjes, schildersezels, kasten, kippenhokken, trappen, banken en nog veel en veel meer.

 

Direct door naar de bouwtekeningen? Klik dan hier!

Voorbeelden van wat er straks mogelijk is

buitenkeuken bouwtekening bedstee bouwtekening bar bouwtekening
Bank met bloembakken bouwtekening Hoekbank bouwtekening

Steigerhouten meubelen zelf maken goedkoop en een lust om te doen