Home » Blog » Houtsoorten en Handelsmaten » Meubels van goedkoop hout maken?

Meubels van goedkoop hout maken?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ben jij op zoek naar goedkoop hout om zo je eigen meubels te maken?  Dan kan je in dit artikel meer leren over hoe jij goedkoop hout kunt vinden en waar je op moet letten bij het kopen van goedkoop hout. Er zijn namelijk een groot aantal verschillende houtsoorten die voor een zacht prijsje te krijgen zijn. Of het nu om nieuw of om wat ouder hout gaat, er zijn zat manieren om goedkoop aan goed hout te komen. Ik ben zelf ook begonnen met goedkoop hout omdat de meeste bouwprojecten in het begin niet in één keer goed gaan, als je zonder een bouwtekening zou werken tenminste. Maar toen ik erachter kwam dat het bouwen van objecten en constructies met een bouwtekening vrijwel altijd goed ging, was het wat minder nodig om steeds op zoek te gaan naar goedkoop hout. Wil je weten waar je op moet letten bij de keuze voor goedkoop hout? Lees dan nu verder!

Waar moet ik op letten bij het kopen van goedkoop hout?

Je moet natuurlijk eerst de keuze maken voor een bepaalde houtsoort. Een goedkope houtsoort, vooral als het tweedehands is, is steigerhout. Steigerhout is een bijzonder makkelijk te bewerken houtsoort en is nog enigszins flexibel te noemen. Als je iets maakt van steigerhout en je maakt een constructiefout, is je fout vaak nog te herstellen. Behalve deze best belangrijke voordelen is het dus nog een relatief goedkope houtsoort ook. Nieuw hoeft steigerhout ook niet veel te kosten. Omdat steigerhout nu vrij populair is zijn de kosten hiervan wel gestegen, maar is het nog steeds een zeer betaalbare houtsoort.

Vooral als we naar de markt van ouder steigerhout kijken, kan er voor een scherpe prijs een behoorlijke lading steigerhout worden gekocht. Veel steigerbouwers gebruiken steigerhout voor de tijd dat er bijvoorbeeld een woonwijk gebouwd wordt. Omdat het voor deze steigerbouwers niet uitmaakt of zij goedkoop hout kopen omdat zij vooral betrouwbaar hout nodig hebben, gebruiken zij in eerste instantie steigerhout van hoge kwaliteit. Als zij de steigers vervolgens weer afbraken omdat een bouwproject is afgerond, moeten zij vaak een groot gedeelte van het steigerhout weer kwijt.

Op het moment dat de steigerbouwers hun hout kwijt willen, moet jij je kans pakken. Je kan voor extreem lage prijzen op dat moment grote aantallen steigerhout kopen om of zelf door te verkopen of om te gebruiken voor je eigen bouwprojecten. Als je beide doet ben je natuurlijk nog slimmer bezig, dan sla je twee vliegen in één klap. Hoe kan je deze steigerbouwers benaderen? Informeer eens bij een bouwplaats of je als deze bouwvakkers klaar zijn wat steigerhout op kunt kopen en of er een mooi prijsje voor jou gemaakt kan worden. Zo kom je eenvoudig en snel aan goedkoop hout.

Ook voor andere houtsoorten is dit mogelijk. Het gaat er uiteindelijk om dat jij een grootverbruiker van deze houtsoort vindt om daarna te informeren of je zijn (of een gedeelte hiervan) oude ladingen kunt opkopen.

En als ik goedkoop hout heb, kan ik dan al meteen gaan klussen?

In principe wel, maar als jij enorm veel tijd wilt besparen door zo efficiënt mogelijk te werken, kan jij dit het beste doen met de bouwtekeningen van Fred! Deze bouwtekeningen helpen jou om op een voordelige manier de leukste constructies te maken tegen een scherpe prijs. Zo kan je je eigen tuinhuisje bouwen maar ook je eigen steigerhouten lounge set maken.

Al met al ben je met dit bouwtekeningen pakket wel even zoet. Wil je meer weten? Klik dan snel hier en ontdek welke bouwtekeningen er allemaal in dit pakket te vinden zijn!

Goedkoop hout
Meubels maken van goedkoop hout

Meubels van goedkoop hout maken kun je zelf met de juiste bouwtekeningen

Meer van dit soort artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.