Home » Blog » Stoelen » Maak je eigen schommelstoel met een schommelstoel bouwtekening!

Maak je eigen schommelstoel met een schommelstoel bouwtekening!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Wat is er lekkerder dan een avond lang heerlijk uitrusten op je schommelstoel als je de hele week hard aan het werk ben geweest? Je weet het antwoord natuurlijk al, helemaal niets! Als kind kroop ik altijd op de schommelstoel van mijn opa die hij vlak na de Tweede Wereldoorlog zelf gebouwd had. Dit was natuurlijk een oud en gammel ding, maar wat vond ik het fijn om hier mijn strips op te lezen. Ik ben twintig jaar later net zoals mijn opa aan de slag gegaan als doe-het-zelver annex timmerman en maakte destijds mijn eerste schommelstoel. Nog eens twintig jaar later en we komen aan op de dag van vandaag, waar ik nog steeds ieder jaar voor kennissen een schommelstoel maak. De schommelstoel bouwtekening die ik hiervoor gebruik wil ik graag met je delen, maar daar meer over verderop in dit artikel.

Jij kunt namelijk ook je eigen schommelstoel maken, waarschijnlijk ook de reden dat je op dit artikel bent uitgekomen ;-). Ik vertel je verder in dit artikel graag meer over het zelf maken van een schommelstoel en hoe ik zelf schommelstoelen altijd nog mooier probeer te maken. Want die oude gammele saaie schommelstoelen vond ik uiteindelijk maar niets. Ik vind het veel leuker om een unieke schommelstoel te maken die echt hoge ogen vangt.

Waar begin ik?

Toen ik zelf begon met mijn eerste schommelstoel ging het er allemaal nog een beetje onwennig aan toe. Ik had destijds niet de beschikking over een schommelstoel bouwtekening waardoor ik meerdere malen opnieuw moest beginnen met de bouw van de schommelstoel. Tien pogingen later (en enkele guldens armer) zag ik eindelijk resultaat en was mijn schommelstoel af. Ik besloot zo snel mogelijk alles op papier te zetten en het begin van de schommelstoel bouwtekening was daar. Gaandeweg begon ik met het toevoegen van betere informatie aan de bouwtekening om enkele van mijn kennissen in staat te stellen om hun eigen schommelstoel te maken. Want tsja, ik kan niet alles voor kennissen blijven maken.

De bouwtekening zoals hij nu is vertelt je zo goed als alle benodigde informatie voor het maken van een schommelstoel. Ten eerste lees je precies hoe je uiteindelijk al het hout moet bevestigen om je schommelstoel te maken. Maar nog belangrijker, je leest precies welke afmetingen alle houten planken behoren te hebben. Zo heb je precies de informatie om je eigen schommelstoel te maken. Dan hoef je niet meer net zoals ik destijds als jonge twintiger diverse foutjes te begaan.

Een prachtige schommelstoel bouwen

Volg de bouwtekening voor de schommelstoel nauwgezet en zorg er zo voor dat je een prachtige schommelstoel kunt maken. Om je schommelstoel overigens nog unieker te maken, kan je kiezen voor tal van mooie verfsoorten. Dit geeft je schommelstoel een unieke touch en het hoeft nog amper veel te kosten ook. Onthoud wel goed dat wanneer jij van plan bent om je schommelstoel buiten te plaatsen, je rekening moet houden met verschillende weersomstandigheden. Regelmatig onderhoud kan ervoor zorgen dat het hout van je schommelstoel een langere levensduur kent en dus ook je schommelstoel zelf.

Schommelstoel bouwtekening nodig?

De bouwtekening voor de schommelstoel is te vinden in mijn bouwtekeningenpakket waar ik het al eerder over had, beter bekend als ‘Freds Bouwtekeningenpakket’. Ruim 10.000 bouwtekeningen zijn er in dit pakket te vinden wat betekent dat jij behoorlijk wat meubels kunt maken. De schommelstoel bouwtekening is ook te vinden in dit bouwtekeningenpakket, maar zit samen met tal van andere bouwtekeningen waar jij de leukste meubels mee kunt maken.

Om te beginnen kan jij namelijk voor je woonkamer ook meubels maken. Van het maken van een eettafel tot de bouw van een moderne boekenkast of tv-meubel. Het is allemaal mogelijk met de bouwtekeningen uit Freds Bouwtekeningenpakket.

Het enige wat je nodig hebt is voldoende motivatie en lef. Dan is het maken van vrijwel ieder meubel voor jou gewoon mogelijk!

Benieuwd naar dit bouwtekeningenpakket en de inhoud ervan? Of wil je het bouwtekeningenpakket aanschaffen? Klik dan hier voor meer informatie!

Schommelstoel bouwtekening
Schommelstoel bouwtekening

De beste schommelstoel bouwtekening vind je hier

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.