Ik weet het nog goed hoe het vroeger bij de beddenspecialist ging toen ik nog een kleine had. Het waren ongekend hoge prijzen voor een simpel kinderbed waar je kind binnen drie jaar weer uit was gegroeid. De verkoper kon op geen manier de prijs rechtvaardigen waardoor ik alweer snel de zaak uit was gelopen. Een steigerhout kinderbed is hier het weerwoord tegen, want zulke hoge prijzen hoor je niet voor een kinderbed te betalen. Daarom kan je zelf met de steigerhout kinderbed bouwtekening vanaf het begin een prachtig bed maken, waar je kind dolgelukkig mee zal zijn. Waarom? Steigerhout is de mooiste houtsoort die er is, en helemaal als we het kunnen gebruiken voor bij een bed. De kosten van steigerhout zijn laag wat direct betekent dat je tegen een scherpe prijs je steigerhout kinderbed kunt maken. En natuurlijk zijn er ook weer zat aanpassingen mogelijk, zodat het een nog praktischer geheel kan worden! Direct met een steigerhout kinderbed beginnen? Lees dan de onderstaande informatie goed door en begin met de bouw van dit bed!

Hoe werkt dit doe-het-zelf project?

Overal komt steigerhout als houtsoort tegenwoordig wel voorbij. Bij dat hippe koffietentje op de hoek maar ook bij de buurman in de voortuin. Of het nu een loungebank of bar van steigerhout is, je merkt aan alles dat we hier met een zeer geliefde houtsoort te maken hebben. Ook qua kosten is dit een handige houtsoort, wat je bij het maken van een steigerhout kinderbed goed zult merken.

Bij dit project heb je vooral de bouwtekening voor het steigerhout kinderbed nodig. Hier heb ik overzichtelijk weergegeven wat er moet gebeuren, welke materialen je nodig hebt en hoe je uiteindelijk alles gaat bouwen. Ik geef je geen concreet advies over waar jij het steigerhout voor dit doe-het-zelf project koopt. Je bent er namelijk zelf vrij in om een bouwmarkt of eigen voorraad te gebruiken. De bouwmarkten bieden regelmatig ook gebruikt steigerhout aan, wat voor sommige onderdelen van het bed ook gebruikt zou kunnen worden. Echter betreft dit ook weer een doe-het-zelf project waar ik liever voor nieuw steigerhout zou kiezen.

Bouwen aan een sterk steigerhout kinderbed

Je kunt je vast voorstellen dat steigerhout als ruwe maar goed bewerkbare houtsoort wel voor wat houtsplinters gaat zorgen. Het is aan jou de taak om bij dit steigerhout kinderbed alle splinters zo veel mogelijk weg te schuren en het bed echt veilig te maken voor je kind. Het is voor een kind waardevol dat ze een veilige plek hebben om te slapen en daar draag jij indirect aan bij.

Iedere plank die je gebruikt moet daarom grondig geschuurd en gecontroleerd worden. Een likje verf achteraf moet ervoor zorgen dat je nog een extra controle hebt. Dat likje verf zorgt er overigens ook voor dat het bed er stukken mooier uitziet. Hierdoor krijg je een bed waar jouw kind spontaan een glimlach van krijgt.

Het steigerhout kinderbed kan natuurlijk overal geplaatst worden. Let dus wel vooraf goed op dat de afmetingen overeenkomen met de beschikbare ruimte die je hebt. Vooraf de ruimte afmeten is altijd een goed plan, desnoods kan je een kleiner steigerhout kinderbed maken waardoor je alsnog ruimte hebt voor andere meubels. Wist je trouwens dat je ook andere meubels kunt maken met de bouwtekeningen van Fred’s Bouwtekeningen?

Hier kan je de steigerhout kinderbed bouwtekening vinden!

Omdat je vandaag mogelijk nog een beginnetje wilt maken met het steigerhout kinderbed, kan je direct door met de bouwtekening voor dit project. Het Fred’s Bouwtekeningenpakket is benodigd om dit te kunnen doen, waar duizenden verschillende tekeningen in verzameld zijn om jou bij al je toekomstige projecten te helpen. Zonder een bouwtekening is het bijna niet te doen om een meubel te maken, laat staan een sterk en betrouwbaar steigerhout kinderbed.

Daarom nodig ik je uit om kennis te maken met het bouwtekeningenpakket, waardoor je zelf ontdekt wat het nut van zo’n bouwtekening eigenlijk is.

Wil je ook starten met het maken van een steigerhout kinderbed? Dan kan je hier verder lezen over de mogelijkheden van het pakket en de bouwtekening voor dit doe-het-zelf project klik hier!

steigerhout kinderbed

steigerhout kinderbed