Ik weet het nog goed hoe het vroeger bij de beddenspecialist ging toen ik nog een kleine had. Het waren ongekend hoge prijzen voor een simpel kinderbed waar je kind binnen drie jaar weer uit was gegroeid. De verkoper kon op geen manier de prijs rechtvaardigen waardoor ik alweer snel de zaak uit was gelopen. Een steigerhout kinderbed is hier het weerwoord tegen, want zulke hoge prijzen hoor je niet voor een kinderbed te betalen.

Daarom kan je zelf met de steigerhout kinderbed bouwtekening vanaf het begin een prachtig bed maken, waar je kind dolgelukkig mee zal zijn. Waarom? Steigerhout is de mooiste houtsoort die er is, en helemaal als we het kunnen gebruiken voor bij een bed. De kosten van steigerhout zijn laag wat direct betekent dat je tegen een scherpe prijs je steigerhout kinderbed kunt maken. En natuurlijk zijn er ook weer zat aanpassingen mogelijk, zodat het een nog praktischer geheel kan worden! Direct met een steigerhout kinderbed beginnen? Lees dan de onderstaande informatie goed door en begin met de bouw van dit bed!

Hoe werkt dit doe-het-zelf project?

Overal komt steigerhout als houtsoort tegenwoordig wel voorbij. Bij dat hippe koffietentje op de hoek maar ook bij de buurman in de voortuin. Of het nu een loungebank of bar van steigerhout is, je merkt aan alles dat we hier met een zeer geliefde houtsoort te maken hebben. Ook qua kosten is dit een handige houtsoort, wat je bij het maken van een steigerhout kinderbed goed zult merken.

Bij dit project heb je vooral de bouwtekening voor het steigerhout kinderbed nodig. Hier heb ik overzichtelijk weergegeven wat er moet gebeuren, welke materialen je nodig hebt en hoe je uiteindelijk alles gaat bouwen.

Ik geef je geen concreet advies over waar jij het steigerhout voor dit doe-het-zelf project koopt. Je bent er namelijk zelf vrij in om een bouwmarkt of eigen voorraad te gebruiken. De bouwmarkten bieden regelmatig ook gebruikt steigerhout aan, wat voor sommige onderdelen van het bed ook gebruikt zou kunnen worden. Echter betreft dit ook weer een doe-het-zelf project waar ik liever voor nieuw steigerhout zou kiezen.

steigerhout kinderbed

steigerhout kinderbed

Stappenplan

Elk doe het zelf project begint met een goed stappenplan. Hou altijd rekening met de volgende stappen:

 1. Voorbereidingen
 2. Bouwen
 3. Afwerking

Stap 1: Voorbereidingen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Enkele zaken die belangrijk zijn voor de voorbereiding zijn:

 1. Locatie bepalen
 2. Gewenste afmetingen en type bed
 3. Bouwtekening
 4. Materialen bestellen

Stap 1.1: Locatie bepalen

Waar wil je het kinderbed zetten? Hoe groot is de slaapkamer en wat moet er nog meer in deze slaapkamer komen te staan? Dit zijn enkele belangrijke vragen waar je even antwoord op wil geven voor je aan de slag gaat. Je wilt dit weten voordat je de keuze maakt voor een bepaald type bed

Stap 1.2: Gewenste afmetingen en type bed

Hoe groot moet het bed worden? Moet het een hoogslaper worden met opbergruimte eronder? Een gewoon bed? Hoelang wil je dat je kind er gebruik van kan maken? Dit bepaald de gewenste afmetingen. Je hebt keuze uit veel verschillende bedden. Wil je een eenvoudig bed of liever een bedstee? Laat je inspireren hiervan lees je later meer…

Stap 1.3: Bouwtekening

Nu je weet wat je wilt hebben ga je op zoek naar de gewenste bouwtekening uit ons pakket. Mocht je nog geen lid zijn wordt het dan hier. Je kunt er enorm veel inspiratie opdoen en hebt heel veel keuze uit verschillende bedden. Alle bouwtekeningen zijn volledig in het Nederlands, Maatvoering is in millimeters en er staat een handige materialenlijst op elke bouwtekening.

Stap 1.4: Materialen bestellen

Aan de hand van de materialenlijst op de bouwtekening kun je nu je materialen bestellen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Je kunt er voor kiezen om naar een houthandel of bouwmarkt te gaan. Helaas zijn daar de prijzen tegenwoordig wel erg hoog. Je moet ook zelf je materiaal ophalen. Dit is niet altijd even handig

Zelf ben ik een enorme voorstander van bestellen via internet. Je hebt dan veel keuze, makkelijk prijzen vergelijken en snel in huis.

Stap 2: Bouwen aan een sterk steigerhout kinderbed

Je kunt je vast voorstellen dat steigerhout als ruwe maar goed bewerkbare houtsoort wel voor wat houtsplinters gaat zorgen. Het is aan jou de taak om bij dit steigerhout kinderbed alle splinters zo veel mogelijk weg te schuren en het bed echt veilig te maken voor je kind. Het is voor een kind waardevol dat ze een veilige plek hebben om te slapen en daar draag jij indirect aan bij.

Iedere plank die je gebruikt moet daarom grondig geschuurd en gecontroleerd worden. Een likje verf achteraf moet ervoor zorgen dat je nog een extra controle hebt. Dat likje verf zorgt er overigens ook voor dat het bed er stukken mooier uitziet. Hierdoor krijg je een bed waar jouw kind spontaan een glimlach van krijgt.

Hoe ga je bouwen?

Laad de accuboormachine op zodat je lekker door kunt gaan met schroeven. Zorg dat de reserve accu ook vol zit. Neem vervolgens de afgedrukte bouwtekening en leg hem in de buurt. Zaag de materialen op maat. Volg tijdens het bouwen de bouwtekening stap voor stap. Werk zoveel mogelijk op een vlakke vloer dan werk je het fijnste en zuiverste.

Schroef de losse onderdelen in elkaar in je schuur. Dit scheelt best wat rommel op de slaapkamer. Het samen stellen van de verschillende grote onderdelen tot een compleet bed doe je op locatie. Je hoeft dan niet meer met het bed te sjouwen.

Stap 3: Afwerken

Schuur het complete bed glad. Schilder daarna het hout in de gewenste kleur. Breng eerst een grondlaag aan en laat dit goed drogen. De grondlaag kun je op de gewenste kleur laten mengen. Schuur dan alles lichtjes op en breng een tweede grondlaag aan. Schuur dan weer licht op en breng de laklaag aan.

Is schilderen het enigste wat je kunt doen om je hout te beschermen? Nee je kun ook een beits aanbrengen dat is tegenwoordig heel populair. Het voordeel van beits is dat het vocht uit je hout heel makkelijk weg kan.

Hier kan je de steigerhout kinderbed bouwtekening vinden!

Omdat je vandaag mogelijk nog een beginnetje wilt maken met het steigerhout kinderbed, kan je direct door met de bouwtekening voor dit project. Het Fred’s Bouwtekeningenpakket is benodigd om dit te kunnen doen, waar duizenden verschillende tekeningen in verzameld zijn om jou bij al je toekomstige projecten te helpen. Zonder een bouwtekening is het bijna niet te doen om een meubel te maken, laat staan een sterk en betrouwbaar steigerhout kinderbed.

Daarom nodig ik je uit om kennis te maken met het bouwtekeningenpakket, waardoor je zelf ontdekt wat het nut van zo’n bouwtekening eigenlijk is.

Wil je ook starten met het maken van een steigerhout kinderbed? Dan kan je hier verder lezen over de mogelijkheden van het pakket en de bouwtekening voor dit doe-het-zelf project

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

kinderbed bouwtekeningen

kinderbed bouwtekeningen

Kopen of zelf maken?

Twijfel je er nog steeds aan of je wilt kopen of toch liever zelf maken? Lees dan hier de voor en de nadelen ten opzichte van elkaar.

Voordelen van kopen

 1. Snel in huis
 2. Geen klustijd nodig
 3. Gereedschappen heb je ook niet nodig

Nadelen van kopen

 1. Kosten zijn erg hoog
 2. Bijna geen invloed op de kwaliteit.

Waar kun je het beste kopen?

Wil je toch gaan kopen omdat je geen tijd hebt om te klussen waar kun je dit dan het beste doen? Je hebt heel veel verschillende winkels. Maar lang niet overal is de kwaliteit even goed. De leveringsvoorwaarden en garantievoorwaarden zijn ook lang niet overal goed. Wanneer je in de winkel zelf komt geven ze je een goed gevoel maar is de koop eenmaal gesloten dan kom je nogal eens wat haken en ogen tegen. Hoe bedoel ik dat? Stel er zit een beschadiging aan het bed dan wil je graag dat dit netjes wordt opgelost. Dit geeft bij sommige grotere meubelboulevards wel eens wat problemen. Hier noem ik geen bedrijven maar wel goed om daar op te letten

Waar je het beste kunt kopen is hier bij deze Website

De voordelen van zelf maken

 1. Beste kwaliteit
 2. Gereedschappen heb je al in huis dus is dat niet echt een bezwaar.
 3. Voldoening en waardering van je kind want Pappa heeft dat zelf voor mij gemaakt.
 4. Goedkoop

Enkele nadelen van zelf maken

 1. Klustijd kwijt
 2. Bouwtekening nodig. Maar zoals we al hebben besproken hebben wij daar een goede oplossing voor.

Zelf zou ik het wel weten ga gewoon lekker zelf aan de slag.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Wat ga jij doen? Zet het in een reactie onder dit bericht