Kinderbedden, het zijn bedden die kleiner zijn dan normale bedden, maar tegelijk niet gekenmerkt worden door lagere prijzen. Dat betekent dat we nooit goedkoop uit zijn wanneer we een kinderbed willen kopen. Dan zit er nog maar een ding op, en dat is zelf een kinderbed maken. Dit is een kinderbed dat er vaak nog mooier uitziet, een traditioneler uiterlijk heeft en te stylen is naar eigen wens. Waarom zou je dus geen kinderbed maken?

Ook qua tijd zit je met een kinderbed maken prima in de planning. Dit kost een klusser, beginnend of gevorderd, een normaal aantal ‘arbeidsuren’. Omdat ik klussen zelf als een hobby zie, zou ik een kinderbed maken meer zien als leuk tijdverdrijf. Voor iedere klusser die ook een kinderbed wilt maken, heb ik verschillende bouwtekeningen. Met deze bouwtekeningen kan je zelf een kinderbed maken, zodat jouw kind een leuke en mooie plek heeft om op te slapen. Dat gun jij je kind toch ook?

Waar moet je beginnen?

Ik ben dit project niet zomaar als een bijzonder doe-het-zelf project gaan zien. Ik heb ondertussen zelf alweer kleinkinderen, wat inderdaad betekent dat ik de afgelopen veertig jaar een aardig aantal kinderbedden heb gemaakt. Voor mij was een kinderbed maken de eerste keer ook meer werk dan de derde keer, maar het was zeker een project waar ik voldoening uit kon halen.

Ik begon op een wat andere manier zoals jij straks moet beginnen. Jij kunt gebruik maken van de kinderbed bouwtekening. Ik kon dat destijds niet, waardoor het voor mij nodig was om alles zelf in te schatten. Vele jaren later heb ik bouwtekeningen ontworpen voor meerdere soorten en maten kinderbedden. Je wilt natuurlijk niet voor ieder kind precies hetzelfde bed maken, want daar zijn ze al snel op uitgekeken.

Ik leg je zo stap voor stap uit hoe je een kinderbed moet maken. Dan gaat het een makkelijk klusje voor jou worden!

De drie belangrijke stappen bij een kinderbed maken

Zoals in veel van mijn projecten, licht ik alles in drie stappen toe. Ik kies altijd eerst voor het bespreken van de materialen, dus daar ga ik dan ook van start;

De materialen

Op de bouwtekening zie je een lijst staan met daarin alle materialen die je nodig hebt. Dit kunnen materialen zijn zoals het benodigde hout, maar ook schroeven en wandbeugels zijn in de lijst opgenomen.  

Hoe jij aan deze materialen voor een kinderbed maken komt, mag je helemaal zelf weten. Je kunt ze via Marktplaats vinden, wat weliswaar meer tijd kost, maar je kan ook gewoon naar een bouwmarkt toe. Bij een bouwmarkt betaal je veelal meer, maar het kost je dan ook wel weer minder tijd. En de kwaliteit van de materialen voor een kinderbed maken zijn belangrijk, dus het is een kwestie van de juiste balans vinden!

Constructie kinderbed

De constructie van het kinderbed is eenvoudig te maken door de bouwtekening goed te volgen. Hier staat stapsgewijs op beschreven wat je moet doen. Het is dus geen ingewikkelde puzzel die jij moet oplossen. Het is puur het volgen van een stappenlijst om tot een mooi kinderbed uit te komen.

Een kinderbed maken zal je verder geen moeilijkheden opleveren. Wanneer je goed let op de bouwtekening, zal je een prachtig kinderbed kunnen maken!

Afwerking kinderbed

Het is hoogstwaarschijnlijk jouw doel om een kinderbed te maken waar je kind gelukkig mee is. Dat is mogelijk, door een bed te maken dat ook in een leuke stijl gemaakt is.

Afhankelijk van de gebruikte houtsoort, moeten we onderhoudsmiddelen gebruiken. Denk aan beits voor steigerhout of andere soorten lak voor bijvoorbeeld eikenhout. Daarna kunnen we het hout verven om het kinderbed een volledig eigen stijl mee te geven.

Download hier de bouwtekening

Genoeg van mij gehoord en wil je gewoon met de bouwtekening aan de slag? Dan kan je via Fred’s Bouwtekeningen de tekening bemachtigen voor het kinderbed. Dit werkplan met professionele schets geeft alle info weer, die jij nodig zou kunnen hebben voor een kinderbed maken.

Ik ben al jarenlang actief als maker van meubels en dus ook bouwtekeningen. Je kunt dus rekenen op gebruiksvriendelijke en duidelijke bouwtekeningen.

Wil je meer weten? Dan kan je op deze pagina meer over de bouwtekening lezen en deze downloaden. Zo kan jij ook een kinderbed maken! klik hier

kinderbed maken

kinderbed maken