Home » Blog » Bed » Steigerhout bed maken, lees hier hoe!

Steigerhout bed maken, lees hier hoe!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ah, steigerhout, de mooiste houtsoort voor het moderne huis ingericht op de 21e eeuw. Een steigerhout bed maken zeg je? Dat klinkt als een vrij ambitieus project. Maar of het mogelijk is? Dat weet ik wel zeker dat het mogelijk is. Met een bouwtekening kan je een steigerhout bed maken. Een bed waar jij of je kind heerlijk op kunt slapen zonder dat je een duur bed hoeft te kopen. Want bedden zijn tegenwoordig wel heel erg duur.

Een steigerhout bed maken is een wat lastiger project dan veel andere doe-het-zelf projecten die ik op fredsbouwtekeningen.nl bespreek. Dat hoeft natuurlijk niet te betekenen kan jij geen steigerhout bed kan maken. Integendeel zelfs, want met de juiste hoeveelheid tijd en motivatie kan vrijwel iedereen zijn eigen steigerhout bed maken. Hoe en wat vertel ik je verderop in dit artikel. Want je wilt waarschijnlijk wel weten waar je aan begint voordat je het gereedschap uit de kast haalt.

De materialen en bouwtekening

Zou jij zonder bouwtekening kunnen opnoemen welke materialen je nodig hebt en in welke afmeting? Je zou uren aan het tekenen zijn en gokken welke afmetingen je nodig hebt, zonder ooit zeker te weten of de constructie wel stevig is wanneer je jouw eigen afmetingen gebruikt. Met mijn afmetingen, kan je wel een steigerhout bed maken. Komen de afmetingen niet overeen met de beschikbare ruimte? Dan kan je alle afmetingen in verhouding af- of juist toe laten nemen. Zo kan je altijd een steigerhout bed (of ander meubel) maken dat bij jouw beschikbare ruimte past.

Een steigerhout bed maken gaat dus eigenlijk alleen op een acceptabele manier middels een bouwtekening. Op diezelfde bouwtekening vind je alle materialen opgesomd in een lijst die jij nodig hebt. Dat kunnen planken maar ook schroeven zijn, alles voorzien van de juiste afmeting. Daarnaast zie je een schets met hoe het meubel eruit komt te zien. Wil je dus een steigerhout bed maken, dan zie je van te voren hoe het eindresultaat zou moeten zijn.

En dan moet je verder naar de belangrijke informatie, namelijk hoe je het gehele steigerhouten bed moet maken. Dan doe je aan de hand van de stappenuitleg op de bouwtekening. Eenvoudig kan je op deze manier je steigerhout bed maken.

Belangrijke punten voor bij een steigerhouten bed maken

Ik vertelde je het al eerder, een steigerhout bed maken is niet zomaar een doe-het-zelf project. Je moet bij dit project goed opletten, want je kunt bij slordigheid een onbruikbaar bed maken. Het is overigens niet lastig om een goed bed te maken, zolang je maar oplet.

Controleer diverse keren of de constructie van het bed stevig genoeg is. Veel klussers maken hier in het begin foutjes mee, en dat gaan wij natuurlijk voorkomen door hier juist wel goed op te letten. Vergeet ook niet dat je het steigerhout moet onderhouden, het liefst met beits. Dit zorgt ervoor dat het steigerhout een stuk langere levensduur krijgt.

Zo, weet je nu wel genoeg voor een steigerhout bed maken? Dan hoef jij alleen nog maar even die bouwtekening te downloaden. Hoe? Dat vertel ik je hieronder.

Het bouwtekeningenpakket van Fred

Indien je het nog niet wist, mijn naam is Fred Schouten, bekend van Freds Bouwtekeningepakket. Dit pakket staat bekend om het feit dat er duizenden bouwtekeningen in te vinden zijn waar veel Nederlanders tot op de dag van vandaag met plezier mee werken. Doordat er zoveel bouwtekeningen te vinden zijn, kan je niet alleen een steigerhout bed maken, maar nog veel meer.

Ik kan niet alles opnoemen, want dan zou dit artikel pagina’s lang zijn, maar vrijwel alle meubels zijn voorzien van een bouwtekening. Ooit al eens gedacht aan het bouwen van je eigen verwarmingombouw, tv-kast, koffietafel of loungebank van steigerhout? Dit is slechts een greep uit het enorme bouwtekeningenpakket waar ik je graag meer over vertel.

Alles ontdekken over de bouwtekeningen en beginnen met een steigerhout bed maken? Dan kan je hier ontdekken hoe jij aan dit bouwtekeningenpakket komt!

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Steigerhout bed maken
Steigerhout bed maken

Inspiratie voor verschillende bedden

Om je een beetje een idee te geven welke bedden we in ons pakket hebben hier een kleine greep.

Een selectie uit de tweepersoonsbedden die je kunt bouwen
kinderbed bouwtekeningen
kinderbed bouwtekeningen

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.