Home » Blog » Bed » Zelf een steigerhouten bed maken?

Zelf een steigerhouten bed maken?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Heerlijk slapen op een door jou zelf gemaakt steigerhouten bed. Dat lijkt je waarschijnlijk wel wat, anders had je waarschijnlijk niet op dit artikel geklikt. Maar zelf een steigerhouten bed maken, kan je dat eigenlijk wel zelf? En wat komt bij het maken van een steigerhouten bed allemaal kijken? Een steigerhouten bed maken is een vrij tijdrovend project, maar het resultaat is vaak op zijn minst verbluffend te noemen. Het unieke aspect van een steigerhouten bed is wat het bouwen hiervan zo leuk maakt. Daarom is een steigerhouten bed maken een perfect klusproject voor elke klusser. Als jij jezelf als klusser echt wilt bewijzen, ben je op het juiste artikel belandt! Lees verder hoe jij je eigen steigerhouten bed kunt realiseren!

Waarom zou ik zelf een steigerhouten bed maken?

Als je een bed bij een meubelmaker zoals IKEA koopt, kost het in elkaar zetten van een wat duurder bed redelijk wat tijd. Natuurlijk, als je een goedkoop bed bij de IKEA is het zo in elkaar gezet. Maar denk maar niet dat je hier lang van zult genieten, want uit onderzoek is gebleken dat 13 procent van de mensen die zo`n IKEA bed kochten hier slechts een maand van genoten. Daarna ging het bed kraken en werd de mening van de IKEA fans al snel slechter.

IKEA heeft ook goede bedden, natuurlijk, maar het in elkaar zetten duurt dus vrij lang en je betaalt er nog aardig wat voor ook. Maar zelf een bed maken, en dan in het speciaal een steigerhouten bed maken, is uiteindelijk veel goedkoper. Je bent wel wat meer tijd kwijt aan het op maat maken van planken en het in elkaar zetten van het bed, maar het resultaat mag er zijn. Een steigerhouten bed maken is ook nog eens een hele leuke en leerzame ervaring, ook voor beginnende klussers.

Hoe kan ik zelf een bed maken

Tijdens het maken van een steigerhouten bed leer je namelijk vanzelf hoe het klussen echt werkt. Soms heb je wat mindere momenten en dan denk je; Waar ben ik aan begonnen. Maar als je eenmaal klaar bent, en je jouw eigen steigerhouten bed ziet, ben je dit allemaal vergeten. Een steigerhouten bed maken bestaat in principe uit drie belangrijke onderdelen. Namelijk de creatie van het omhulsel, dus het bedframe. Het maken van een stevige lattenbodem. En het mooi maken en controleren van je steigerhouten bed. Sommige klussers besluiten om het bed te verven zodat het een nog persoonlijker onderdeel van de slaapkamer wordt anderen besluiten juist later om nog een houten achterkant met figuren toe te voegen. Kortom, je kunt zelf bepalen hoe persoonlijk jij je bed maakt.

En die bouwtekening van een steigerhouten bed dan?

Die vind je bij ons, Freds Bouwtekeningen. Wij hebben namelijk over de jaren heen een bouwtekeningen pakket opgebouwd waar wel meer dan tienduizend bouwtekeningen in zitten. Met deze bouwtekeningen kun je duizenden verschillende bouwprojecten uitvoeren. Je eigen tuinhuisje maken of een boomhut voor je kinderen bouwen. Je kunt de gekste en leukste constructies met de bouwtekeningen van Fred bouwen. Goedkoper leven door zelf zoveel mogelijk te bouwen, met het bouwtekeningenpakket van Fred is het allemaal mogelijk!

Benieuwd welke bouwtekeningen er allemaal in dit pakket zitten, of hoe jij aan dit pakket kunt komen?

 

Klik dan snel hier en leer meer over het bouwtekeningenpakket van Fred!

Diverse voorbeelden van wat jij kunt maken

boxspring ombouw Onderschuifbed-300x300 tweepersoonsbed maken kajuitbed

Zelf een bed maken is met de juiste bouwtekeningen eenvoudig.

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.