Een opklapbed maken, waarom heb je daar nog nooit eerder aan gedacht? Door dit helemaal zelf te doen bespaar je behalve geld ook nog eens ruimte. Je kunt namelijk met een opklapbed een extra stuk aan je leefruimte toevoegen, wat natuurlijk heerlijk is. Een opklapbed maken zorgt er overigens ook nog voor dat je zelf kunt bepalen hoe het bed er uit komt te zien, probeer dat maar eens te regelen bij een meubelzaak. Maar een opklapbed maken, is dat lastig?

Voordat je verder leest moet je weten dat een opklapbed maken niet lastig is. We werken namelijk met een bouwtekening, waardoor je precies weet hoe alles moet en wat er gaat gebeuren. Tevens zie je welke materialen er voor dit project nodig zijn en de volgorde waarop je moet gaan bouwen. Het is dus min of meer een stappenplan waarmee je eenvoudig ontdekt hoe alles moet. Dat gaat dus niet in de weg staan van een opklapbed maken!

Hoe gaat zo’n opklapbed er straks uitzien Fred?

Toen ik met klussen begon was ik nog maar een jaar of 18. Nu ik alweer goed in de vijftig ben is het soms mooi om aan het begin terug te denken. Toen ik namelijk begon, waren er nog geen bouwtekeningen en moest ik alles uit mijn hoofd doen. Vaak keek ik bij bestaande meubels af, maar verder was het allemaal experimenteren. Een opklapbed maken gaat tegenwoordig een stuk anders, de bouwtekening is namelijk de factor die jou gaat helpen bij het maken van een betrouwbaar bedmeubel. Want dat is wel wat ongelofelijk belangrijk is bij een project zoals dit, een bed moet stabiel en betrouwbaar zijn.

Dat is dan ook de reden dat een bouwtekening onmisbaar is, het helpt je bij het bouwen van een bed waar je lang gebruik van kunt maken. Dat zie je niet alleen aan de tekening maar vooral aan het resultaat. Als je de tekening goed volgt, is een opklapbed maken voor jou geen probleem.

Op de bouwtekening is weergegeven hoe het opklapbed er ook uit komt te zien. Maar dat is natuurlijk niet het enige..

Wat heb ik aan een bouwtekening voor een opklapbed maken?

Zoals ik hierboven al schreef is een tekening onmisbaar. De bouwtekening geeft je namelijk aanwijzingen over;

  • De materialen die je moet aanschaffen om een opklapbed te maken;
  • De types en afmetingen van alle materialen. Dus ook van iedere houten plank die je nodig hebt en de benodigde houtsoort;
  • De volgorde en wijze waarop je alles moet bouwen, wel zo handig;
  • Nog wat tips voor bij het maken van je opklapbed!

Het is dus vooral van belang dat je de tekening naleeft. Zelf kan je nog veel aanpassingen doen bij een opklapbed maken, zolang de je basis maar goed hebt gevolgd. Dat stuk zorgt er namelijk voor dat je een sterk bed maakt.

Achteraf is het onderhoud natuurlijk ook van belang. Zorg ervoor dat je het hout in goede staat blijft houden en je af en toe de scharnieren lekker invet.

Bouwtekening voor een opklapbed maken

Klaar om met je opklapbed maken te starten? Dan heb je Freds Bouwtekeningenpakket nodig! In het pakket van Fred Schouten zijn duizenden bouwtekeningen te vinden, zoals je al onder andere kon lezen in eerdere artikelen van mij. Alle tekeningen kan jij gebruiken voor het realiseren van de mooiste doe-het-zelf projecten. Dat kan gaan van het bouwen van een tv-meubel of eettafel tot de creatie van een heuse schutting of tuinmeubel. Het is zonder meer belangrijk dat je lekker aan de slag gaat, want dat is wat vooral zo leuk is aan het bouwtekeningenpakket!

Wil je meer te weten komen over dit pakket? Dan kan je hier alles te weten komen!

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

opklapbed maken

opklapbed maken