Home » Blog » Speelgoed » Speelgoed boot zelf maken

Speelgoed boot zelf maken

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Wat naar mijn mening het leukste is om aan iemand te geven is iets dat je helemaal zelf gemaakt hebt. Want als je zelf iets hebt gemaakt en een ander heeft dat door, dan is dat een duidelijk teken dat je om een ander geeft. Want je hebt desalniettemin echt tijd gestopt in het verzinnen en maken van een ongelofelijk leuk cadeau. Een speelgoed boot zelf maken is hier een klassiek voorbeeld van.

Voor je neefje een leuk cadeau verzinnen dat ook nog eens origineel is? Of wil je gewoon je eigen kind een geweldige speelgoed boot geven? Dan kan jij zelf een speelgoed boot maken, helemaal zelf gemaakt aan de hand van een bouwtekening. Ben jij van plan om zelf dus ook zo’n leuk project uit te voeren? Dan kan ik je een behoorlijk handje helpen met de onderstaande informatie. Moet je nog wel even alles lezen ;-). Ga snel met de speelgoed boot aan de slag!

Wat voor spullen heb je allemaal nodig

Dat je straks spullen nodig hebt om de speelgoed boot te maken kan op verschillende manieren gebeuren. Je hoeft namelijk niet perse naar de bouwmarkt om materialen voor het maken van je speelgoed boot te kopen. Vaak heb je zelf ook in huis al prima spullen voor de bouw hiervan liggen. Dat scheelt ook weer in de kosten en zorgt vaak voor een uniek resultaat. Weet je waarom?

Je kunt namelijk ongelofelijk veel verschillende materialen voor een enkel project gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld ook met resthout een speelgoed boot maken. Zolang het hout maar geen water binnenlaat, kan je uitstekend resthout gebruiken.

Het is in dit geval vooraf wel handig goed na te kijken of het hout wel naar behoren zal functioneren. Test het hout goed en kijk vooral goed na of het hout tegen een stootje kan. Kan je het hout niet goed gebruiken of dichten? Dan is het mogelijk handiger om voor het maken van de speelgoed boot ander hout te gebruiken. Dit hout kan je in principe gewoon kopen bij je lokale doe-het-zelf shop of bouwmarkt. Vaak kan je online ook hout kopen, echter ben je dan vaak duurder uit en dat hebben we liever niet.

Andere materialen, zoals schroeven en dergelijke, zijn natuurlijk ook nodig. Hoe je achter die materialen kunt komen vertel ik je verderop!

Hoe gaat dat maken van een speelgoed boot dan?

Straks vertel ik je hoe je aan de speelgoed boot bouwtekening kunt komen. Op deze bouwtekening zie je alles staan over het maken van de speelgoed boot. Om te beginnen zie je een schets staan, die mogelijk overeenkomt met wat je verwacht te bouwen. Anders zijn er ook nog andere bouwtekeningen die je kunt gebruiken, dus voldoende keuze. Als je vervolgens verder kijkt zie je de materialenlijst op de bouwtekeningen staan, met daarin alle benodigde materialen netjes opgesomd weergegeven. Dit zijn alle materialen die voor een speelgoed boot maken nodig zijn, dus je hoeft maar 1 keer langs de bouwmarkt. Zoals ik al eerder zei kan je ook prima materialen gebruiken die al in je bezit zijn, dit kan je zelf invullen

Uiteindelijk wil je de speelgoed boot maken, en dan kan met de uitgebreide uitleg op de bouwtekening. Daarmee kan je met enkele stappen een prachtige speelgoed boot bouwen!

Alles over het bouwtekeningenpakket van Fred

Het bouwen van de speelgoed boot zal allemaal vanzelf gaan, zolang je de bouwtekening van Fred maar volgt. Hier staan namelijk alle stappen op die jij moet weten voor het maken van de speelgoed boot. Deze tekening is onderdeel van Freds Bouwtekeningenpakket, het pakket dat de echte doe-het-zelver in Nederland gebruikt. Deze bouwtekeningen, waar er duizenden van zijn, kunnen voor alle projecten worden gebruikt. Het pakket is onderverdeeld in meer dan vijftig categorieën zoals banken, hekken, kasten, speelgoed en ga zo maar door. Je kunt dus straks echt flink aan het werk als je in het bezit van de bouwtekeningen komt.

Ga snel naar het downloaden van de speelgoed boot bouwtekening door en bemachtig het bouwtekeningenpakket!

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

speelgoed boot
speelgoed boot of speelgoed containerboot

Speelgoed boot Maken of kopen?

Ben je nog steeds aan het twijfelen wat ga ik doen? Zelf aan de slag of toch liever maken?

Voordelen van kopen

 1. Vandaag besteld en morgen in huis dus je kind kan er snel mee gaan spelen.
 2. Veel verschillende mogelijkheden.
 3. Geen tijd nodig om te klussen
 4. Bouwtekening heb je ook niet nodig

Nadelen van kopen

 1. Kosten zijn erg hoog.
 2. Kwaliteit heb je geen invloed op.

Wanneer je een speelgoed boot wilt kopen waar doe je dit dan?

Wil je liever kopen dan zelf maken omdat je geen tijd hebt bijvoorbeeld? Dan is het verstandig om een bedrijf te kiezen die waar voor zijn geld geeft. Daarnaast ook zorgt voor een goede garantie en leveringsvoorwaarden. Dit bedrijf hebben we voor je opgezocht en gevonden. Deze kun je vinden via deze website

De voordelen van zelf maken

 1. Beste kwaliteit want dit bepaal je helemaal zelf.
 2. Met behulp van onze bouwtekening goed te maken
 3. Super leuk om te doen.
 4. Blijde en tevreden kinderen dus veel voldoening.
 5. Gereedschappen heb je al in huis.
 6. Materialen heb je waarschijnlijk ook al liggen.

Enkele nadelen van zelf maken

 1. Het kost je wel even wat tijd maar dan heb je ook wat.
 2. Zonder bouwtekening is dit echt een lastige klus maar zoals vermeld hebben wij daar een goede oplossing voor.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Wat ga jij doen? Maken of kopen? Laat het in een reactie achter.

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.