Home » Blog » Speelgoed » Poppenhuis bouwtekening nodig?

Poppenhuis bouwtekening nodig?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Als er iets is wat kinderen al tientallen jaren leuk vinden, is het wel een poppenhuis. Even lijkt het alsof geen computer of smartphone tegen een de diversiteit van een poppenhuis op kan, waar alles naar eigen stijl kan worden ingericht. De realiteit van een poppenhuis bouwtekening is dat je zelf een poppenhuis kan maken waar je kind nog jaren plezier van kan beleven. Het is geen geheim dat je zelf met een poppenhuis bouwtekening dit kan realiseren, maar het is wel een project waar de volle aandacht voor nodig is.

Voor sommige beginnende doe-het-zelvers is dit uitdagende project toch uitstekend om mee te starten. Dit komt doordat je met kleine ruimtes moet werken, waardoor je meer leert over het omgaan met hout. De poppenhuis bouwtekening is hier uitermate geschikt voor, wat je bij het zien van de bouwtekening al snel zult merken. Ik vertel je graag meer over dit leuke project verderop in dit artikel. Ook ontdek je hoe jij in het bezit van de poppenhuis bouwtekening kunt komen.

Kan ik zelf een poppenhuis bouwen?

Ik merk dat vooral beginnende doe-het-zelvers zich afvragen of het mogelijk is om zelf een mooi poppenhuis te bouwen. Door de bijkomst van de poppenhuis bouwtekening kan ik je vertellen dat dit absoluut geen probleem hoeft te zijn. De zeer gedetailleerde poppenhuis bouwtekening waar ik je later meer over vertel bestaat namelijk uit alle belangrijke informatie voor dit project. Het zorgt ervoor dat de stappen in juiste volgorde worden genomen, wat bij een precies project zoals een poppenhuis van groot belang is.

Daarom hoef jij ook niet bang te zijn, want de details zijn het belangrijkste bij dit project en dat is precies waar de poppenhuis bouwtekening zo van pas komt. Van het aanschaffen van de juiste materialen tot de realisatie van het poppenhuis, je leert precies wat je moet doen om de poppenhuis te bouwen waar je kind naar opzoek is.

Indeling van de poppenhuis bouwtekening

Het is wel zo handig dat je vooraf weet hoe de poppenhuis bouwtekening precies is ingedeeld. Ik vertelde je eerder al dat je in principe hier alle informatie op kunt vinden die je nodig hebt voor de bouw van het poppenhuis. En dat is ook zo, want vooral de materialen lijst is ontzettend handig. Hier vind je onder andere de benodigde plankjes en dergelijken op. Dit kan zonder een bouwtekening een enorm priegelwerk zijn en dat voorkom je op deze manier alvast.

Daarna begint het echte werk, namelijk het in elkaar zetten van het poppenhuis. Als je al alle plankjes op maat hebt, heb je al een enorme voorsprong. Als je de bouwtekening goed volgt, zou er niets fout mogen gaan. Wanneer je namelijk de stappen goed zou lezen, merk je dat de constructie gaandeweg steeds steviger wordt.

Wat je op de bouwtekening in mindere mate zal zien, zijn de persoonlijke invloeden die jij kunt verwerken. Ik heb op de bouwtekening behoorlijk wat ruimte vrij gelaten voor bijvoorbeeld het inrichten van de kamertjes. Experimenteer daarom zelf met verschillende stofjes en meubeltjes om zo een gepersonaliseerd project op touwen te zetten. Voor al het andere gebruik je de poppenhuis bouwtekening!

De tekening downloaden bij Fred

Je wilt nu in het bezit komen van de poppenhuis bouwtekening om te starten met dit project. Dat kan met het pakket van Fred, waar meer dan tienduizend bouwtekeningen in te vinden zijn. Jij kan met deze bouwtekeningen vrijwel alle meubels die te bedenken zijn maken. En dan maak ik geen grapje, want je kunt van een schommelstoel tot een tv-kast en een boekenkast de meest bijzondere meubels maken. Een poppenhuis bouwtekening is nog maar het begin, want je kan daarna nog met leuke andere projecten aan de slag.

Alles ontdekken over dit pakket? Of direct de poppenhuis bouwtekening downloaden? Ga dan naar deze pagina om verder te lezen!

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

poppenhuis bouwtekening
poppenhuis bouwtekening

Poppenhuis maken of kopen?

Twijfel je nog of je een poppenhuis zelf wilt gaan maken of toch maar liever wilt gaan kopen? Lees de onderstaande voor en nadelen.

Voordelen van kopen

 1. Lekker snel in huis.
 2. Je hoeft er geen tijd in te steken voor je kind er mee kan spelen.

Nadelen van kopen.

 1. Geen voldoening.
 2. Erg prijzig.
 3. Kwaliteit valt vaak tegen.

Waar kun je het beste een poppenhuis kopen?

Wanneer je toch graag een poppenhuis wilt kopen doe het dan bij een winkel waar je ook veel variatie hebt. Daarnaast moet deze winkel echt betrouwbaar zijn. Garantie en leveringsvoorwaarden moeten goed zijn. Kwaliteit ten opzichte van de kosten in de juiste verhouding.

Oke ik hoor je al denken dat valt niet mee. Klopt daarom hebben wij deze winkel voor je gezocht. Je kunt het hier vinden.

De voordelen van zelf maken.

 1. Beste kwaliteit.
 2. Goed te maken met de juiste bouwtekening.
 3. Gereedschappen heb je al in huis.
 4. Heel goedkoop.
 5. Veel voldoening en waardering.

Enkele nadelen van zelf maken.

 1. Je bent wel wat tijd kwijt.
 2. Bouwtekening is onmisbaar al hebben we daar een goede oplossing voor gevonden zoals je kon lezen.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Wat ga jij doen zelf maken of kopen?

Meer van dit soort artikelen

Eén reactie

 1. ik vind dit een zeer nuttig artikel
  zit nog wel even te twijfelen tussen een helemaal zelf gemaakt ben echt een beginner of een
  bouwpakket die je in elkaar moet zetten poppenhuis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.