Home » Blog » Schuur » Bouwtekening schuur nodig?

Bouwtekening schuur nodig?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

De houten schuur bouwtekening kan je natuurlijk niet missen voor de bouw van jouw prachtige nieuwe schuur. Echter is die schuur er nog niet en heb je nog steeds een houten schuur bouwtekening nodig. Bij Freds Bouwtekeningen is dat geen probleem, want ik, Fred Schouten, heb die houten schuur bouwtekening voor jou. Dat maakt het natuurlijk alleen maar prettig dat je niet meer verder hoeft te zoeken.

Ik ben er namelijk om jou te vertellen welke materialen je nodig hebt, welke afmetingen welke planken moeten hebben, in welke volgorde je straks moet bouwen en hoe je dat moet doen. Dat gaat een houten schuur bouwen wel een stuk makkelijker maken en dat komt alleen maar van pas.

Van wat voor niveau doe-het-zelver jij ook bent, met de houten schuur bouwtekening is een schuur bouwen goed haalbaar. De tekening zal je beste vriend tijdens dit project worden, dus laat de tekening niet in de steek. Wil je beginnen met het bouwen en de houten schuur bouwtekening downloaden? Ga dan snel verder met lezen!

Alles wat je van te voren moet weten

Je kan er niet omheen, het maken van een houten schuur kost een stuk meer tijd dan vrijwel ieder ander doe-het-zelf project dat je zou kunnen doen. Een houten bankje maken of een tafel bouwen is een compleet ander project, met de houten schuur bouwtekening hoef je echter niet bang te zijn.

Wat van belang is, is dat je van te voren goed nakijkt of alles wel mogelijk is. Ten eerste wil ik dat je controleert of de beschikbare ruimte voor de houten schuur overeenkomt met de afmetingen op de bouwtekening. Is dat niet het geval, dan zijn er nog andere houten schuur bouwtekeningen te vinden in mijn pakket.

Ook zou je naar verhouding de afmetingen kunnen aanpassen, echter is dat ook niet altijd even handig. Kijk dus eerst of je niet voor een andere houten schuur bouwtekening kunt kiezen. Anders kan je altijd nog kiezen voor het aanpassen van de afmetingen (met het intact houden van de verhoudingen natuurlijk).

Wat er verder nodig is, is allemaal op de houten schuur bouwtekening te lezen. Voor sommige klussers is het belangrijkste stukje informatie misschien nog wel welke materialen er in welke afmetingen nodig zijn. Dit zorgt er namelijk voor dat je daarna alleen nog maar de houten schuur bouwtekening hoeft te gebruiken voor het ‘in elkaar zetten’ van de houten schuur.

Je kunt de kosten zelf beheersen door met de materialen goedkoper te zitten. Zoals je zelf begrijpt zal de kwaliteit van de schuur mogelijk wel lineair afnemen.

Hoe lastig is het bouwen van de schuur

Als je de houten schuur bouwtekening goed gebruikt, hoef je echt niet bang te zijn dat dit een te lastig project voor jou is. Voldoende aandacht en motivatie zal voldoende zijn om de schuur vakkundig te bouwen.

Materialen van hoge kwaliteit zullen je beter kunnen helpen dan materialen van lage kwaliteit, echter zal het project met beide prima uit te voeren zijn. De levensduur is variabel, maar met vakkundig onderhoud hoeft dat ook geen probleem te zijn.

De houten schuur bouwtekening gaat jou straks bij alles helpen tijdens dit project. Maar waar kan je die houten schuur bouwtekening downloaden?

Stappenplan video

Een schuur bouwen in 18 stappen download het stappenplan hier

Andere manier van een schuur bouwen met dit stappenplan.

Met behulp van de volgende stappen is een schuur bouwen ook goed te doen.

 1. Voorbereidingen.
 2. Bouwen.
 3. Afwerken.

Stap 1: Voorbereidingen.

Goede voorbereidingen bestaan uit de volgende stappen.

 1. Locatie bepalen.
 2. Gewenste afmetingen bepalen.
 3. Materiaalsoort kiezen.
 4. Vergunning nodig?
 5. Bouwtekeningen zoeken
 6. Materialen bestellen

Stap 1.1: Locatie bepalen.

Wat is de gewenste locatie van de schuur? Dus waar heb je plaats in je tuin en waar wil je de schuur graag hebben? Wanneer je deze vraag hebt beantwoord kom je gelijk op de volgende vraag wat zijn de gewenste afmetingen?

Stap 1.2: Gewenste afmetingen bepalen.

De gewenste afmetingen bepaal je aan de hand van de beschikbare ruimte en ook de benodigde ruimte. Dus wat wil je allemaal met de schuur doen? Is de schuur alleen bedoeld om van alles op te bergen? Wil je in je schuur gaan klussen? Met de schuur een platdak hebben of wil je graag puntdak hebben en daardoor een opberg zolder.

Stap 1.3: Materiaalsoort kiezen.

De keuze van het gewenste houtsoort is bepalend voor de levensduur van de schuur. Hardhout gaat veel langer mee dan vuren hout. Geïmpregneerd hout gaat korter mee dan douglas.  Voor de langste levensduur kun je het beste voor hardhout gaan maar de kosten zijn dan wel erg hoog. Kijk maar eens rond wat de kosten zijn. Via internet kun je heel makkelijk vergelijken.

De keuze van materiaalsoort is daarom ook afhankelijk van het budget dat je er voor hebt.

Stap 1.4: Vergunning nodig?

Lang niet altijd heb je een vergunning nodig. Het is verstandig om dit eerst na te gaan bekijk daarom de onderstaande video even.

Stap 1.5: Bouwtekeningen zoeken

Wanneer je eenmaal een keuze hebt gemaakt is het tijd om opzoek te gaan naar een bouwtekening. Via het ledengedeelte van onze site kun je de bouwtekeningen vinden. Mocht je nog geen lid zijn kun je hier lid worden. Alle tekeningen zijn opgeslagen als PDF bestand en voorzien van een handige materialenlijst. Aan de hand van deze lijst kun je de materialen bestellen.

Stap 1.6: Materialen bestellen

Ja kunt de benodigde materialen bestellen via een bouwmarkt, houthandel of online. Wanneer je via een bouwmarkt besteld hou er dan wel rekening mee dat de kwaliteit lang niet altijd goed is. De kosten zijn erg hoog en je moet zelf om je materialen. Daarom heb je een kar nodig.

Bij een houthandel is de kwaliteit over het algemeen wel goed. De kosten liggen best redelijk hoog en het laten leveren van de materialen kan best duur zijn. Vraag dit eerst voor je gaat bestellen. Vraag een offerte aan.

Online bestellen heeft de meeste voordelen. Je kun heel makkelijk vergelijken en daardoor veel besparen op de materiaalkosten. Alles wordt thuis afgeleverd en de verzendkosten vallen meestal erg mee.

Stap 2: Bouwen.

 1. Begin pas wanneer alle materialen binnen zijn.
 2. Laad je accu’s op en zorg dat je alle gereedschappen in huis hebt.
 3. Volg de tekening alles stap voor stap.
 4. Werk zo nauwkeurig mogelijk zo krijg je het beste resultaat.
 5. Gebruik veiligheidsmiddelen zoals gehoorbescherming en oog bescherming.
 6. Hou de werkruimte schoon zodat je niet struikelt.

Stap 3: Afwerken.

Uiteindelijk ga je alles voorzien van een beschermende laag. Zodat je hout veel langer meegaat. Hiervoor kun je het beste een buitenbeits gebruiken.

Klaar om met de houten schuur bouwtekening te beginnen?

Het is zover, we gaan met de houten schuur tekening aan de slag. Je bent vandaag nog in staat om met het bouwen van de houten schuur beginnen, maar zoals je weet moet je wel eerst de bouwtekening goed gebruiken. Deze bouwtekening zit in het bouwtekeningenpakket waar nog eens tienduizend bouwtekeningen in zitten.

Al deze bouwtekeningen helpen je bij het maken van verschillende projecten, dus niet alleen de houten schuur bouwtekening is hier in te vinden.

Ook het maken van meubels voor binnen en buitengebruik is mogelijk,wat dit pakket tot een van de meest complete bouwtekeningenpakket maakt. Banken, stoelen, kasten of zelfs een bed. Er zijn zoveel bouwtekeningen te vinden dat je nooit meer naar de meubelzaak hoeft.

Beginnen met de houten schuur bouwtekening om een schuur voor in de tuin te maken? Lees dan hier verder om de houten schuur tekening te downloaden!

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

houten schuur bouwtekening
houten schuur bouwtekening

Andere handige benamingen en begrippen rond het bouwen van schuurtjes of tuinhuizen vind je hier

Andere handige benamingen en begrippen rond het bouwen schuurtjes of tuinhuisjes vind je hier

Zelf een schuur bouwen?

Wil je zelf aan de slag om een schuur te bouwen lees dan dit artikel: schuur bouwen

Meer van dit soort artikelen

Eén reactie

 1. We hebben een grote tuin, maar er ontbreekt iets. Een schuur! Dus nu gaan we eerst maar een tekening maken en kijken hoeveel ruimte we nodig hebben, pas dan denken we na over de locatie en het materiaal. Want de locatie is niet zo heel belangrijk, daarom eerst een concept opstellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.