Beginnen met een uitdagend project is altijd weer leuk, want dan kan je nog helemaal zelf inrichten hoe en wat je gaat doen. Een klepbank maken is niet veel anders, want daar zal je ook zelf invloeden in verwerken. Van alle klussers die ik ken, weet ik dat zij het afgelopen jaar een klepbank hebben gemaakt. Dit is namelijk de nieuwe trend van dit jaar die je vooral aankomende zomer gaat merken.

Met zo’n bank, die je eenvoudig dicht kunt kleppen, kan je niet alleen ruimte besparen, maar kan je ook verschillende plekken kiezen. Het maken van de klepbank is eenvoudig, praktisch en snel te doen. Ook zal het je een smak geld besparen, want de enkele winkels die een klepbank aanbieden, doen dit voor exorbitante bedragen. Waarom zou je dan geen klepbank maken met een bouwtekening? Ik vertel jou hieronder wat je moet doen om dit project te realiseren!

Wat is een klepbank eigenlijk?

Voordat je een klepbank gaat maken, is het belangrijk dat we op een lijn zitten wat betreft een klepbank. Niet iedereen heeft precies hetzelfde idee over een klepbank, waardoor het verstandig is dat je weet wat je straks op de bouwtekening kunt verwachten.

Een klepbank maken is niets meer dan een bank die je kunt openklappen waaronder het zitgedeelte een opbergruimte te vinden is. In deze opbergruimte kan je van alles opbergen, waardoor een extra kast bijvoorbeeld niet nodig is. Hierdoor bespaar je ruimte en kan je mogelijk op de overgebleven ruimte weer iets anders leuks zetten. Ook bespaar je geld, want je hoeft die extra kast niet te kopen, daar heb jij namelijk een klepbank voor gemaakt!

Hoe jij een klepbank kunt maken

Je bent waarschijnlijk al aan het nadenken hoe jij je klepbank straks gaat verven of waar je de bank gaat neerzetten, maar voordat je dat gaat doen, moet je helaas eerst nog wel even aan het werk. De klepbank maken is niet bijzonder lastig, vooral doordat je met een bouwtekening werkt. Op de klepbank bouwtekening is namelijk precies weergegeven wat jij moet weten. De materialen die jij straks nodig hebt, handig om te weten en dus ook te vinden op de bouwtekening. Hier horen afmetingen bij, die ook netjes op de tekening voor een klepbank maken zijn weergegeven. Verder kan je zien hoe je de klepbank daadwerkelijk moet maken, informatie die onmisbaar is.

Elke tekening is opgeslagen als PDF bestand en op elke tekening vind je een handige materialenlijst.

Verder is het dus puur een kwestie van het volgen van de klepbank bouwtekening. Als dit naar behoren gebeurt, zal het voor jou makkelijk zijn om een klepbank te maken zoals je dat graag zou willen.

Achteraf is het nog wel slim om de bank flink te schuren en te lakken. Afhankelijk van de houtsoort die je kiest, moet je gebruik maken van onderhoudsmiddelen. Een goede beschermingslaag is daarom verstandig, daarvan gaat je klepbank namelijk jaren langer mee. Het zou natuurlijk zonde zijn als je een klepbank bouwt en je de bank paar jaar later alweer weg kunt gooien. Daarom is ook de afwerking een belangrijk punt bij dit project.

Materialen bestellen

Je kunt het bestellen van je materialen slim aan pakken door verschillende offertes op te vragen. Op die manier betaal je nooit teveel geld. De kosten van hout kunnen per bedrijf best verschillen daarom is dit een eerste stap om veel op te besparen.

Bouwtekeningen voor dit project downloaden

Vind jij dat het ook lang genoeg heeft geduurd en dat het tijd is om een klepbank te maken? Dan heet ik je welkom bij Fred’s Bouwtekeningen waar je de bouwtekeningen kunt vinden voor onder andere het project waar we het al even over hebben, namelijk een klepbank maken!

Als ervaren klusser besef ik hoe belangrijk het is om een goede bouwtekening te kunnen gebruiken. Precies daarom heb ik dit bouwtekeningenpakket in het leven geroepen, zodat alle klussers gebruik kunnen maken van goede bouwtekeningen.

Ik nodig je uit om ook andere projecten uit dit pakket uit te voeren, dat kan gaan van een schommel voor je kinderen tot een veranda om nog meer van je huis te kunnen genieten. Een klepbank maken is nog maar het begin, er staat je wat te wachten..

Wil jij ook aan de slag met de bouwtekeningen? Lees dan hier verder over de tekening voor een klepbank maken!

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Klepbank maken

Klepbank maken

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis bouwtekening

Maken of kopen?

Twijfel je er aan of je wilt kopen of maken lees dan hier de voor en de nadelen ten opzichte van elkaar.

Voordelen van kopen

 1. Makkelijk je kunt bestellen en dan wachten tot het binnen is maar je hoeft verder zelf niet aan de slag.
 2. Geen gereedschappen of tekeningen nodig.

Nadelen van kopen

 1. Kwaliteit heb je geen invloed op.
 2. Soms kan de leveringsduur lang zijn zeker bij maatwerk.
 3. Je betaald veel geld.

Waar kun je het beste een klepbank kopen?

Wanneer je echt een klepbank wilt gaan kopen kun je dit het beste bij een bedrijf doen dat aan de volgende voorwaarden voldoet:

 1. Goede prijs kwaliteitsverhouding.
 2. Snelle levering dus vandaag besteld en morgen in huis.
 3. Niet goed geld terug garantie.
 4. Veel variatie

Oke maar welk bedrijf voldoet aan al deze voorwaarden? klik dan hier dit bedrijf voldoet aan al deze voorwaarden

De voordelen van zelf maken

 1. De beste kwaliteit omdat je dit helemaal zelf in eigen hand hebt.
 2. Elke gewenste afmeting zonder veel extra kosten te maken.
 3. Gereedschappen heb je al in huis als klusser.
 4. Veel voldoening.
 5. Met behulp van onze bouwtekeningen goed te maken.
 6. Heel goedkoop in vergelijking met kopen.

Enkele nadelen van zelf maken

 1. Het kost je wat tijd.
 2. Een bouwtekening is onmisbaar al hebben we daar een goede oplossing voor zoals je hebt kunnen lezen.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Wat ga jij doen? Kopen of zelf aan de slag met behulp van onze bouwtekeningen? Laat het hier in een reactie weten. Heb je tips die zijn ook altijd welkom.