Home » Blog » Banken » Kan ik zelf een opbergbank maken? (Dat kan je zeker!)

Kan ik zelf een opbergbank maken? (Dat kan je zeker!)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Hoe kan je praktisch met je ruimte omgaan? Dat kan eigenlijk maar op een manier, namelijk door je meubels multifunctioneel te maken. Een uitstekend voorbeeld hiervan is het maken van een opbergbank. Zoals het woord al zegt, kan je de opbergbank maken om later op te zitten maar ook om je spullen in op te bergen.

Je slaat dus twee vliegen in een klap als je besluit een opbergbank te maken. Ondertussen zijn al duizenden andere Nederlanders je voorgegaan, wat je mogelijk al hebt gezien op de hoofdpagina van deze website. Ik vind het belangrijk dat mijn volgers goede bouwtekeningen kunnen gebruiken voor bouwprojecten. De opbergbank maken doen we ook met een bouwtekening, die je stap voor stap kunt gebruiken om dit project te realiseren. Klaar om ook aan het werk te gaan met dit leuke project?

Waarom moet ik een opbergbank maken Fred?

Even kort wil ik je nog overtuigen dat je toch echt voor een opbergbank moet kiezen en niet voor een ‘normale’ bank. In principe ziet een normale bank van hout er bijna hetzelfde uit als een opbergbank, het grote verschil zit hem echter in de praktische kant.

Door een opbergbank te maken kan je namelijk behalve een zitplek ook een opbergplek creëren. Dit is natuurlijk heel erg handig, waardoor je niet een extra kast hoeft te maken om je spullen in op te bergen. Je kunt eenvoudig het zitoppervlak van de bank optillen om bij de opbergruimte te komen, klinkt uitstekend toch?

De opbergbank maken is dus niet alleen slim, maar ook nog eens goedkoop. De materialen kunnen namelijk uit je eigen voorraad gehaald worden maar kunnen ook tweedehands gekocht worden. Wil je voor nieuwe materialen gaan, dan kan je natuurlijk online bestellen of bij de bouwmarkt je hout halen.

Bouwtekening gebruiken voor dit project

Een bouwtekening is voor dit project meer dan nodig. Als je een opbergbank maakt, wil je niet door de opbergruimte zakken. Stel je voor dat je zonder bouwtekening te werk gaat en je helemaal niet zeker weet of datgene wat je maakt, ook wel stevig genoeg is. Iedere keer als jij kijkt naar mensen die op de bank zitten, hoop je maar dat ze niet door de bank zakken.

Een opbergbank maken moet daarom wel met een bouwtekening gebeuren, want alleen dan is het mogelijk om een opbergbank te bouwen die ook stevig genoeg is voor alle toepassingen.

Op deze bouwtekening vind je overigens precies de informatie die je nodig hebt voor een opbergbank maken. Om te beginnen kan je natuurlijk lezen hoe je straks alles moet gaan maken. Stap voor stap ontdek je wat voor materialen je moet gebruiken en in welke afmetingen deze materialen nodig zijn.

Dit maakt het veel makkelijk om een opbergbank te maken, want je bent minder tijd kwijt en je weet zeker dat je een prachtige bank maakt!

Hoe gaan we verder?

Het bouwtekeningenpakket van Fred gaat jou voorzien van de benodigde bouwtekeningen. Zo is ook de opbergbank maken mogelijk met een van deze tekeningen. Vaak kan je van een bepaald ontwerp diverse tekeningen vinden of diverse ontwerpen, zodat je veel keuze hebt voor een bepaald meubel. Duizenden tekeningen kunnen jou in staat stellen om veel verschillende meubels te maken, want een opbergbank maken is slechts een voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is.

Want wist je al dat je ook je eigen tv-meubel kunt maken? En dat je zelfs een complete veranda voor de zomer kunt maken? Ja, dat klinkt inderdaad als muziek in de oren. Want na je opbergbank maken kan je dus nog aardig aan de slag.

Vind jij het ook tijd om meer te weten te komen over dit bijzondere bouwtekeningenpakket?

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

opbergbank maken
opbergbank maken

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis bank bouwtekening

Meer van dit soort artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.