Heb je een houten stoel nodig? Of wil je een complete set houten stoelen bemachtigen? Dan hoef je niet naar een meubelzaak, maar je kunt ze zelf maken! Ik heb namelijk een waslijst aan bouwtekeningen waarmee je de meest gangbare soorten houten stoelen kunt maken.

Er zijn namelijk meer dan honderd bouwtekeningen voor houten stoelen in mijn pakket te vinden. Van een steigerhout loungestoel tot een schommelstoel om lekker op te schommelen, je hebt enorm veel keuze als je straks de tekeningen kunt downloaden.

En zo’n houten stoel maken is helemaal niet lastig. Want alle doe-het-zelvers, jong en oud, beginnend en gevorderd, kunnen een houten stoel maken. De materialen die je nodig hebt zijn zeer betaalbaar en overal verkrijgbaar. Misschien heb jij zelfs al wel wat materialen in huis, dan ben je nog goedkoper uit!

Benieuwd naar de doe-het-zelf uitleg voor een houten stoel? Ik vertel het je!

Inspiratie opdoen?

Lees dan op deze pagina meer informatie!

Soorten stoelen die jij kunt maken

In het bouwtekeningenpakket zijn meer dan honderd bouwtekeningen te vinden voor het maken van een houten stoel. Dat wil zeggen, dat je verschillende soorten stoelen kunt maken, voor iedere kamer weer een ander ontwerp. Ook zijn er voor veel ontwerpen diverse houtsoorten die gebruikt kunnen worden, allemaal weergegeven op de tekeningen.

De eerste stoel(tjes) die jij kunt maken, zijn de kinderstoeltjes. Deze zijn te maken in onder andere MDF, eiken en vuren. Voor de kinderkamer zijn deze stoeltjes natuurlijk ongelofelijk handig. Want een houten stoel voor een kind zorgt altijd voor een leuk gezicht!

Ook de klassieke loungestoel van steigerhout moet natuurlijk onderdeel zijn van deze tekeningen, wat ook het geval is. De steigerhout houten stoel is perfect voor bijvoorbeeld de voor- of achtertuin, of gewoon op je dakterras, waar je ook lekker kunt loungen. De kleur van steigerhout zorgt altijd voor een unieke look, aansluitend op je eigen stijl.

Lekker op een houten stoel schommelen terwijl je geniet van het heerlijke weer? Daar heb je weer een schommelstoel voor nodig. Deze stoel is eenvoudig te maken met een van de tekeningen, in verschillende maten en van grenen, hardhout en vuren.

En dan natuurlijk een andere klassieker, de tuinstoelen van hout. Deze stoelen zorgen iedere keer weer voor een geslaagd tuinfeestje. Door deze houten stoelen toe te voegen aan je buiteninterieur, zorg je ervoor dat er altijd een gezellige sfeer hangt.

Het maken van zulke stoelen en de overige bovenstaande ontwerpen, is met de bouwtekeningen zeer goed haalbaar. Natuurlijk zijn er nog veel meer bouwtekeningen voor stoelen te vinden, echter ontdek je dat later vanzelf.

Werken met een bouwtekening

Een bouwtekening min of meer een uitgebreide handleiding met handige stap-voor-stap schetsen waardoor het maken van, in dit geval een stoel, opeens heel erg makkelijk is.

Het is dus niet belangrijk of jij al jarenlang ervaring hebt met bouwtekeningen of klussen, die ervaring komt er al snel genoeg in wanneer je met een tekening aan de slag gaat. Op de bouwtekening zie je straks alle informatie die je moet gebruiken voor een project, bijvoorbeeld voor een van de houten stoelen. Dat gaat van de materialen die nodig zijn plus de bijbehorende afmetingen en overige mates/types, tot de manier waarop jij een houten stoel maakt, stap voor stap.

Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat dit project voor jou te lastig is, je kunt gegarandeerd ook een houten stoel maken!

Download Fred’s Bouwtekeningenpakket

Om in het bezit te kunnen komen van de bouwtekeningen, moet je Fred’s Bouwtekeningen downloaden. Hier zijn duizenden tekeningen in te vinden, voor de meest verschillende projecten. Natuurlijk is voor een houten stoel in honderden soorten een bouwtekening te vinden, voor een loungestoel maar ook voor een eetkamerstoel.

Ook andere meubels kunnen zelf gemaakt worden. Een boekenkast voor de boekenworm of een lekkere bank voor de levensgenieter. Kast voor je televisie nodig? Dan zal je straks ook de tv-kast bouwtekeningen handig vinden!

Alle bouwtekeningen voor houten stoelen zijn in het pakket te vinden, net zoals de overige tekeningen. Allemaal verzameld in hetzelfde pakket klik hier.

Houten stoel maken

Houten stoel maken

De bouwtekeningen downloaden?

Lees dan op deze pagina meer informatie!