Home » Kasten » Een kastenwand maken doe je zelf!

Een kastenwand maken doe je zelf!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Enkele weken geleden nam een goede vriend van mij contact met mij op met de vraag of ik voor hem een kastenwand annex kamer en suite zou kunnen maken. Hij had één grote kamer die hij liever gescheiden zag, en een kastenwand maken zou daar volgens hem de perfecte oplossing voor zijn. En hij had natuurlijk gelijk, want door een kastenwand te maken is het mogelijk om je huis te voorzien van een extra kamer die er ook nog eens prachtig uitziet. Ik maakte voor hem de bouwtekening waarmee hij een kastenwand kon maken en hij ging direct aan de slag. Na enkele dagen bleek hij al klaar te zijn; hij had een paar nachten doorgetrokken omdat hij zo graag de kamers wou opsplitsen.

Het resultaat bleek uiteindelijk verbluffend te zijn en daarom heb ik de kastenwand bouwtekening aan mijn bouwtekeningenpakket toegevoegd. Dat betekent dat jij vanaf vandaag ook je eigen kastenwand kunt maken. Let wel op, het maken van een kastenwand kost behoorlijk wat tijd en vergt ook wel enige doe-het-zelf ervaring. Als je al langere tijd bezig bent met het zelf maken van meubels of andere doe-het-zelf projecten is dit project uitstekend voor jou. Is dat niet het geval, dan is het verstandig om nog even met andere bouwtekeningen te oefenen voordat je aan de slag gaat met een kastenwand maken.

Klaar om te beginnen met het maken van je kastenwand? Lees dan snel verder!

Hoe kan ik een kastenwand maken?

Het klinkt allemaal vrij lastig en dat is het in eerste instantie ook. Als je de kastenwand bouwtekening ziet zal je in het eerste geval verbaasd zijn over hoeveel hout er nodig is om je kastenwand te maken. We gaan een kastenwand maken van verschillende houtsoorten, waaronder Vuren, MDF en Grenen. Dit zal je kastenwand uiteindelijk een prachtig en uniek uiterlijk geven.

De kastwand met doorloop is te maken middels de bouwtekening. De bouwtekening geeft je ten eerste informatie over alles wat je moet aanschaffen om nota bene je kastenwand te kunnen maken. Denk dan inderdaad aan de lijst met materialen die hiervoor nodig zijn en de afmetingen die alle verschillende planken behoren te hebben. En ook de informatie waarmee jij uiteindelijk je kastenwand in elkaar kunt zetten is natuurlijk te vinden op de bouwtekening. Ik heb de bouwtekening geprobeerd zo overzichtelijk mogelijk samen te stellen zodat je eenvoudig en snel telkens kunt zien wat je moet doen om je kastenwand te maken.

In mijn bouwtekeningenpakket zijn diverse kastenwanden te vinden die jij zelf kunt maken. Dus als je benieuwd bent naar de bouwtekeningen om een kastenwand te maken, raad ik je aan snel verder te lezen.

Bouwtekeningen kastenwand maken

Jij kunt je kastenwand maken aan de hand van de kastenwand bouwtekening. Deze bouwtekening geeft je alle cruciale informatie die voor de bouw van je kastenwand nodig is. Ten eerste zal je een lijst vinden met de materialen die aangeschaft moeten worden. Vervolgens lees je een stap-voor-stap beschrijving over het in elkaar zetten van de kastenwand. Een kastenwand maken is niet voor iedere doe-het-zelver weggelegd. Daarom raad ik je ook aan de bouwtekening eerst goed te bekijken voordat je de keuze voor het wel of niet bouwen van een kastenwand maakt.

De kastenwand bouwtekening is te vinden in mijn tienduizend bouwtekeningen grote doe-het-zelf pakket. Dat betekent dat je onbeperkt lang meubels en andere objecten kunt blijven bouwen. Van een moderne eettafel tot een ‘vintage’ salontafel, alles is mogelijk met de juiste bouwtekening uit het bouwtekeningenpakket.

De bouwtekeningen zijn allemaal overzichtelijk opgesteld en voorzien je van de benodigde informatie.

Eindelijk een kastenwand maken? Dan kan je hier meer te weten komen over de kastenwand bouwtekening en de mogelijkheden van Freds Bouwtekeningenpakket klik hier.

Kastenwand maken
Kastenwand maken

Een kastenwand maken doe je met goede bouwtekeningen

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis kast bouwtekening

Meer van dit soort artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.