Home » Kasten » Je eigen kledingkast maken

Je eigen kledingkast maken

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Bij Freds Bouwtekeningen is het allemaal mogelijk, en dat merk je maar nog eens een keer wanneer je de tekening ziet waarmee jij een kledingkast kunt maken. Een kledingkast maken is namelijk een populair bouwproject dat jij zelf kunt uitvoeren. Thuis in je eigen omgeving kan jij met de aan de slag met de kledingkast werktekening zodat je helemaal alleen voor lage kosten een kledingkast kan maken. De kosten zijn laag en de voordelen groot. Je kunt verschillende kledingkasten met mijn bouwtekeningen maken waar ik je graag verderop in dit artikel meer over vertel. Het maken van een kledingkast is namelijk niet lastig. Omdat er toch wat puntjes zijn waar je op moet letten is het handig wat tips te lezen over hoe je zelf een kledingkast kunt maken. Of het nu voor de kinderen is of voor je eigen slaapkamer, een kledingkast maken is altijd een goed idee.

Hoe kan ik mijn eigen kledingkast maken?

Een kledingkast maken is een van de makkelijkere tekeningen uit mijn pakket. Het is namelijk helemaal niet lastig om een kledingkast te bouwen. Veel beginnende doe-het-zelvers denken dat het zelf maken van meubels veel werk is. Maar wat vaak deze klussers verbaasd, is hoe weinig werk het eigenlijk kost om zelf iets te maken. Het enige wat een project als een kledingkast maken van jou vraagt, is motivatie en concentratie. Je leest namelijk op de tekening precies wat je moet doen om jouw kledingkast te maken.

Want vrijwel alles wat jij zou moeten weten voor het maken van een kledingkast, is wel weergegeven op de bouwtekening. Neem bijvoorbeeld eens de materialenlijst. Hier zie je ten eerste alle benodigde materialen staan. Dat varieert van RVS schroeven tot het benodigde hout. Ook zie je stuk voor stuk de afmetingen staan zodat direct de juiste afmetingen gekocht kunnen worden.

En het in elkaar zetten van de kledingkast is ook weergegeven per stap. Zo kan je dus eenvoudig en snel een kledingkast maken zonder hoge kosten te maken.

Wat voor kledingkast kan ik maken

Het voordeel van zelf meubels maken is dat je zelf ook invloed hebt op het eindresultaat. Vaak besluiten gebruikers van mijn pakket zelf nog aanpassingen te doen aan het eindresultaat. Zo kan jij bijvoorbeeld extra lades toevoegen of juist weghalen. Een kledingkast maken kan zo op een manier waarbij jij vrijwel alles zelf kunt bepalen. De tekening biedt jou de kans om een kledingkast te maken maar geeft je ook ruimte om je eigen invloeden te verwerken.

Vooral na de bouw van je kledingkast kan je pas echt laten merken dat je aan de slag bent geweest. Want na afloop kan je het hout van je kledingkast nog verven in een mooie kleur. Neem bijvoorbeeld een leuke wash voor het verven van de kledingkast zodat het een wit gebruikte look krijgt. Dit zie je tegenwoordig veel in meubelzaken voorbijkomen en kan makkelijk zelf ook gedaan worden. De kosten van zo’n mix zijn laag, aangezien een verfwash met krijtverf en water zelf te vermengen is.

Waar kan ik de tekening voor een kledingkast vinden?

De kledingkast tekening kan jij vinden in mijn bouwtekeningenpakket. De bouwtekeningen in dit pakket zijn net zoals de kledingkast tekening overzichtelijk en makkelijk te gebruiken voor het maken van de meest uiteenlopende meubels. Dit kan variëren van een kledingkast tot de volledige inrichting van je tuin. Waar moet je dan aan denken? Je moet denken aan tuinmeubels zoals een loungebank, schuurtje, schutting, overkapping en ga zo maar door. Voor binnen en buiten kan je eindeloos blijven bouwen met de bouwtekeningen die jij in dit pakket wel niet allemaal kunt vinden!

Ben je benieuwd naar de duizenden bouwtekeningen die in dit pakket te vinden zijn? Dan kan je hier alles lezen over mijn bouwtekeningenpakket!

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Kledingkast maken type B H2100
Kledingkast maken type B H2100

 

kledingkast maken
Een kast maken doe je met het juiste gereedschap

Kopen of maken?

Twijfel je er over of je zelf wilt gaan maken of toch liever kopen? Lees daarom snel hier de voor en de nadelen.

Voordelen van kopen

 1. Geen gereedschap nodig.
 2. Bouwtekening is ook niet nodig.
 3. Je bent geen tijd kwijt.

Nadelen van kopen

Zijn er ook nadelen? Ja die zijn er zeker.

 1. Kopen is erg duur.
 2. Lange levertijden.
 3. Kwaliteit valt vaak erg tegen.
 4. Maatwerk is onbetaalbaar of word zelfs niet eens geleverd.

Waar kun je het beste een kast kopen?

Mocht je toch willen kopen doe het dan daar waar je ook waar voor je geld krijgt. Kijk naar de volgende voorwaarden:

 1. Snelle levering.
 2. Goede garantie voorwaarden
 3. Niet goed geld terug garantie
 4. Prijs en kwaliteitsverhouding in de juiste proporties.
 5. Groot aanbod

Waar vind je dit bedrijf die aan al deze voorwaarden voldoet? Dit bedrijf vind je via deze website en kun je hier vinden.

De voordelen van zelf maken

Zelf maken heeft veel voordelen ten opzichte van kopen.

 1. Beste kwaliteit. Dit heb je helemaal zelf in de hand.
 2. Maatwerk kost niets meer omdat je het zelf doet.
 3. Kosten zijn laag alleen de materiaalprijs.
 4. Benodigde gereedschappen heb je al in huis.
 5. Super gaaf om te doen. Het geeft je heel veel voldoening.

Enkele nadelen van zelf maken

 1. Je hebt gereedschap nodig. Al heb je die al in huis als klusser. Dit nadeel heb je dan ook alleen wanneer je nog nooit hebt geklust.
 2. Een bouwtekening is onmisbaar. Maar zoals gezegd hebben we daar een goede oplossing voor.
 3. Je bent tijd kwijt met het maken.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Kledingkast

Er zijn talloze verschillende soorten kasten verkrijgbaar, die je voor uiteenlopende zaken in huis kunt gebruiken. De kledingkast of kleerkast is de meeste bekende kast. Dit is een kast die vaak op de slaapkamer staat en waar je kleding in opbergt. Wanneer de slaapkamer te klein is, wordt een kledingkast ook wel eens op een andere kamer gezet. In een kledingkast berg je je kleding netjes en kreukvrij op en het voorkomt dat kleding overal in je slaapkamer rondslingert. Een kledingkast is nagenoeg onmisbaar voor ieder gezinslid. Daarom is het belangrijk om te weten welke soorten kledingkasten er zijn en waar je op moet letten bij aankoop van een kledingkast.

Soorten kledingkasten

Wil je een kledingkast kopen, dan heb je de keuze uit diverse soorten kledingkasten. De verschillen tussen de soorten kledingkasten kunnen bestaan uit het type sluitsysteem, maar ook uit model of grootte. Daarom enkele soorten  kledingkasten:

Draaideurkast

De meest gekochte kledingkast is de draaideurkast. Dit is een kledingkast, met zoals de naam al aangeeft draaideuren. De deuren die draaien naar buiten toe open met scharnieren. Afhankelijk van de grootte van de kast, kunnen er meerdere draaideuren in aanwezig zijn. De 1 deurs kledingkast en 2 deurs kledingkast zul je het meeste tegenkomen. Voor een grote slaapkamer zijn er ook grotere draaideurkasten te koop, zoals een 3 deurs kledingkast of een 4 deurs kledingkast.

De grootte van de slaapkamer speelt een rol bij de keuze voor een draaideurkast. Omdat de deuren naar buiten toe openklappen, zul je hiervoor ruimte moeten hebben. Je kunt nog zo’n mooie of grote kleerkast in je slaapkamer hebben staan, als je nauwelijks ruimte hebt om de kastdeuren te openen, wordt je beperkt in de gebruiksvriendelijkheid van de kast. Je kunt dan beter kiezen voor een kledingkast met schuifdeuren.

Schuifdeurkast

Een schuifdeurkast is een een kleerkast met schuifdeuren. Het voordeel van kleerkasten met schuifdeuren is dat het openen van de kastdeuren geen enkele ruimte inneemt. Afhankelijk van de grootte van de schuifdeurkast kunnen er diverse schuifdeuren gebruikt worden. In een kledingkast van 1 meter breed zal er standaard twee schuifdeuren gebruikt worden die over elkaar geschoven kunnen worden en je hier een gedeelte van de kast mee opent.

Een kleerkast schuifdeuren kan ook groter zijn. Een schuifdeur kledingkast is dan meestal uitgevoerd met drie schuifdeuren. Dikwijls zie je dan ook een kledingkast met spiegeldeuren. De middelste schuifdeur is dan beplakt met een grote spiegel. Kleerkasten met schuifdeuren hebben een wat luxere uitstraling dan een draaideurkast en zijn in prijs dan ook wat duurder. Dit is ook weer afhankelijk van het type kleerkast schuifdeuren.

Zweefdeurkast

Een variant van de kleerkast met schuifdeuren is de zweefdeur kledingkast. Een kledingkast zweefdeur verschilt met een standaard schuifdeurkast in de ophanging van de schuifdeuren. In een standaard schuifdeurkast hangen de schuifdeuren in de kast en wordt het voorste gedeelte van de kastinhoud door de schuifdeuren in beslag genomen.

Bij een zweefdeur kledingkast hangen de schuifdeuren voor de kast. In principe zul je de zijkanten van de kast niet meer zien en lijkt het alsof de deuren zwevend voor de kast hangen. Een kledingkast zweefdeur is esthetisch natuurlijk het mooiste om te zien, maar daarentegen ook veel duurder dan een standaard schuifdeurkast.

Open kledingkast

Ben je op zoek naar een goedkope kledingkast, dan kun je ook een open kledingkast overwegen. De naam geeft het al aan, een open kledingkast is een kast zonder deuren. Alle kleding ligt en hangt open en bloot in de kast. Dit is dan wel een goedkope kledingkast, de kast vergt enige discipline  met betrekking tot het in de kast leggen van kleding. Omdat alle kleding te zien is, is het netjes inruimen van de kast zeer belangrijk.

Ben jij niet zo netjes, dan is een open kledingkast waarschijnlijk niets voor jou. Je kiest dan beter een kledingkast met schuifdeuren of draaideuren om de rotzooi gemakkelijk af te dekken. Echte kledingfanaten zullen een open kledingkast wel geweldig vinden, juist om hun kledingvoorraad vol trots te tonen. Een veelgehoorde klacht bij open kledingkasten is stof. Dit is helaas waar. Stof maakt veel meer kans om op je kleding te belanden. Voordelen van een open kledingkast is dat je in één oogopslag ziet welke kleding je hebt, de kast past in een kleine slaapkamer en is relatief goedkoop in aanschaf.

Inloop kledingkast

Vooral voor veel vrouwen die liefhebber van kleding en schoenen zijn, is de inkoop kledingkast een droom. Maar een inloop kledingkast is niet voor iedereen weggelegd. Een inloop kledingkast kun je dus inlopen en houdt dus in dat dit een grote ruimte is die tot kast is omgetoverd.

De beste mogelijkheid om een inloop kledingkast te creëren, is hiervoor een slaapkamer, zolder of andere ruimte te gebruiken die je niet gebruikt. Het is gebruikelijk dat in de inloop kledingkast geen kleerkasten met deuren worden gebruikt, maar open kledingkasten of planken aan de wand. Zodra je de ruimte inloopt, weet je direct wat het aanbod aan kleding en schoenen is.

Tevens kun je kledingkast met laden in de inloop kledingkast zetten voor alle kleine accessoires en ondergoed en sokken. Met een inloop kledingkast zorg je ervoor dat ’s ochtends je kleding uitzoeken een moment van ontspanning wordt. Je kunt een inloop kledingkast zo duur mogelijk maken als jezelf wilt. De belangrijkste voorwaarde is een grote ruimte in je huis.

Inbouw kledingkast

Ga je zelf een kledingkast maken, dan wordt er vaak gekozen voor een inbouw kledingkast. De inbouw kledingkast is ideaal als je in de slaapkamer een nis of hoek hebt die lastig kunt inrichten of gebruiken. Je maakt van de nis een mooie kledingkast. De nis of hoek wordt dan zinvol gebruikt en je hebt tevens een mooie kast voor kleding. Het kenmerk van een inbouw kledingkast is dat deze dus ingebouwd is en als het ware een vast onderdeel is van de woning.

Bij verhuizing laat je de inbouw kledingkast meestal zitten, ook omdat het niet een complete kast is, maar bijvoorbeeld enkel uit planken en een deur bestaat. Het scheelt dat je met een inbouw kledingkast geen nieuwe kledingkast hoeft te kopen en dat scheelt extra ruimte. Ga je zelf een kledingkast maken, dan is een inbouw kledingkast een veelgemaakte keuze. In een smalle nis bouw je wel een smalle kledingkast, maar de ruimte is dan wel zinvol opgevuld.

Kledingkast op maat

Net zoals met een inbouw kledingkast vaak het geval is, kun je behoefte hebben aan een kledingkast op maat. Dit is het geval als zelf een kledingkast wilt maken of dat de ruimte dusdanig is ingedeeld dat er geen ruimte is voor een standaard kast die je normaliter in de winkel koopt.

Deze standaard kleerkasten hebben vaak een standaard maat en in bepaalde ruimtes past dit niet. Bij een kledingkast op maat heb je alle vrijheid. Betreffende het materiaalgebruik, indeling en sluitwijze. Je creëert met een kledingkast op maat een eigen unieke kledingkast die je nergens anders zult zien. Er zijn ook bedrijven die een kledingkast op maat voor je kunnen maken. Je weet dan dat je altijd een unieke kledingkast van topkwaliteit hebt die volledig aan jouw eisen voldoet.

De maatvoering van kledingkasten

Voor de maatvoering van een kledingkast heeft eigenlijk iedereen eigen wensen en eisen. De maatvoering is in eerste instantie afhankelijk van de ruimte waar de kast komt te staan. Zo kan er behoefte zijn aan een grote kledingkast, kleine kledingkast, hoge kledingkast of een lage kledingkast. Breedte en hoogte zijn vooral afhankelijk van de betreffende ruimte, maar waar wel eens een misverstand over is, is de diepte van een kledingkast.

Diepte van een kledingkast

In de praktijk is het zo dat mensen de breedte en hoogte goed opmeten, zodat de kledingkast altijd in de betreffende ruimte past. Over de diepte van de kast wordt minder goed nagedacht. Het komt dan ook regelmatig voor dat de diepte van de kledingkast te ondiep is. Dit heeft vooral een gevolg voor hangende kleding. In een kledingkast met schuifdeuren, zal de kleding telkens tegen de schuifdeuren schuren. Dit komt de kwaliteit van de kleding niet ten goede en je krijgt kreukels.

Ga voor de diepte van een kledingkast altijd uit van minimaal 60 centimeter. Dit is de ideale diepte voor hangkleding dat niet tegen de kastdeuren hoeft te schuren. Bij het opmeten van de kastmaten, is het altijd aan te raden om ook de diepte op te meten. Heb je voldoende ruimte, dan is het raadzaam om misschien enkele centimeters meer te nemen, zodat je kleding ruim kan hangen. Heb je minder ruimte, dan moet je juist goed opmeten om toch een diepte van 60 centimeter te halen.

Je moet namelijk ook rekening houden met enkele centimeters voor de kastdeuren. Openslaande deuren zijn gemiddelde 2 centimeter dik, dus je houdt dan rekening met een totale diepte van 62 centimeter. Een railsysteem voor schuifdeuren kan wat meer ruimte innemen, dus je bent dan al snel 65 tot 68 centimeter kwijt. Mocht je geen 60 centimeter diepte halen? Er zijn enkele alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan een garderobestang die je dwars in de kast hangt en kunt uittrekken. Wanneer mogelijk kun je ook een diep en ondiep gedeelte met elkaar combineren in één kledingkast.

De breedte van een kledingkast

De breedte van de kledingkast lijkt het gemakkelijkste op te meten. Je meet de ruimte waar de kast moet komen te staan en dan weet je de maximale breedte van jouw kledingkast. Alleen moet je er wel rekening mee houden, dat als je een kledingkast gaat kopen, je te maken krijgt met standaard maten. Hierdoor kan het zijn dat een standaard kledingkast te klein is of de kleding is te groot.

Is de breedte van de jouw gewenste kast te klein, dan kun je kiezen voor een modulaire kast, die je eventueel kunt uitbreiden tot de juiste breedte gehaald wordt, of je kiest voor twee kasten. Met twee identieke kasten naast elkaar heb je ook een handige kledingkast voor 2 personen, waarbij ieder zijn eigen kast ter beschikking heeft. Bij een kledingkast op maat is het gemakkelijker om de volle breedte op te vullen. Je koopt dan materialen voor je kledingkast in de juiste breedte.

De breedte van de kledingkast bepaald ook hoeveel deuren de kast heeft. Een kledingkast smal is vaak een kledingkast 2 deurs. Een legkast voor kleding en kleding hangkast is vaak een kledingkast 3 deurs. Kies je voor een zeer grote kledingkast, dan kun je ook kiezen voor een kledingkast 4 deurs. Dit is handig als je de kast met twee personen deelt.

De hoogte van een kledingkast

De één heeft de behoefte aan een hoge kledingkast en de ander aan een lage kledingkast. Wanneer kies je voor een kledingkast hoog of kledingkast klein? Voor veel mensen geldt dat zij graag een kledingkast zien die tot het plafond reikt. Dit is overigens niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld als je een hoog plafond hebt van meer dan 2,5 meter.

De meeste standaardkasten reiken niet hoger. Het voordeel van een hoge kledingkast tot het plafond is dat de bovenzijde van de kledingkast stofvrij blijft.

Toch kan een kledingkast klein formaat soms ook wenselijk zijn. Met een kleine kledingkast kun je veel gemakkelijker bij je kleding dan bij een hoge kledingkast. Daarnaast kun je de bovenzijde van de kast gebruiken om dingen op neer te zetten. Een kinder kledingkast is meestal ook een kleine kledingkast. Zo kunnen kinderen ook gemakkelijk bij hun kleding komen.

Kledingkast inrichting

In de meeste gevallen zal een kledingkast hang leg functies hebben, met een hanggedeelte en een gedeelte met planken om gevouwen kleding op te leggen. Maar er zijn ook specifieke kledingkasten, zoals een enkel een hangkast voor kleding of een kledingkast met legplanken. Het is mogelijk om een kledingkast met planken naast een hang kledingkast te zetten, zodat je geen grote kast hoeft te kopen met zowel hang- als legfuncties. D

it is bijvoorbeeld handig als je beide kasten apart van elkaar wilt zetten omdat je voor een grote kledingkast geen ruimte hebt. Een lage kledingkast hang heeft vaak nog een plank bovenin om wat kleding neer te leggen. Dit is een ideale kleine kledingkast voor iemand met een minder grote garderobe.

Naast een kleding hangkast en kledingkast met legplanken, is er ook een kledingkast met lades. Dit zijn vaak lage kledingkasten waar je ondergoed en sokken in kunt opbergen. Een kledingkast met laden kan ook onderdeel zijn van kleding hangkast. Het kleine kastje past hier gemakkelijk in en je hebt ruimte genoeg om je kleding hierboven uit te hangen. In een hang kledingkast kun je ook een schoenkastje plaatsen, zodat je schoenen niet in de slaapkamer hoeven te staan.

Kledingkast materiaal

Een kledingkast slaapkamer is meestal van hout. Hout is een gemakkelijk te bewerken product en hierdoor zijn onderdelen voor een kledingkast hout goed op maat te maken. Een houten kledingkast is ook een duurzame kast die lang meegaat. Wel kan een kledingkast van hout uit verschillende soorten hout bestaan, zoals een vuren, eiken of grenen kledingkast. Een kledingkast die goedkoop is en ook van hout is een kledingkast wit hout.

Deze kasten hebben een standaard witte kleur en het hout is met een witte laminaat voorzien. Voor een luxere uitstraling wordt er ook wel eens voor een hoogglans wit kledingkast gekozen. Een kledingkast hoogglans wit, is voorzien van een speciale hoogglanslaag, wat de kast een stijlvolle uitstraling geeft.

Overigens kan een hoogglans kledingkast uit diverse kleuren bestaan en soms wordt er zelfs een glaslaag voor gebruikt. Een kledingkast van andere materialen is natuurlijk ook mogelijk, maar minder gebruikelijk. Een stalen kledingkast bijvoorbeeld, heeft meer het idee van een kledingkast die in zwembaden of sportscholen wordt gebruikt.

Kledingkast kleuren

Uiteraard is het een kwestie van smaak in welke kleur je een kledingkast koopt. Maar soms kan de kleur ook de prijs van een kledingkast bepalen. Bijvoorbeeld de standaard witte kledingkast. Een kledingkast wit zijn goedkope kledingkasten. Iets duurder kun je het ook maken met een witte kledingkast met spiegel.

Een witte kledingkast is overigens ook gemakkelijk te schilderen in een andere kleur. Andere kleuren zijn vaker wat duurder in prijs, zoals een zwarte kledingkast en een kledingkast grijs. Koop je een kledingkast zwart in hoogglans, dan heb je een bijzonder, exclusieve en stijlvolle kledingkast.

Een kledingkast met spiegel

Eigenlijk mag het bij een moderne kledingkast niet ontbreken: een spiegel. En dan niet een klein spiegeltje, maar een grote spiegel, zodat je direct kunt zien hoe de kleding die jij hebt uitgekozen je staat. Een kledingkast met spiegeldeur is dan ook bijna standaard.

In de meeste gevallen zal bij een kledingkast met spiegel de spiegel aan de buitenzijde van de deur gemonteerd zijn. Bij een kledingkast schuifdeur spiegel zit de spiegel meestal standaard op de schuifdeur. Een spiegel op een kledingkast met draaideuren wordt meestal zelf gemonteerd met lijm of tape. Een spiegel op een kledingkast is voor de meeste mensen noodzakelijk.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Waar kun je een kledingkast kopen?

Zoek je een kledingkast groot of klein, een kledingkast schuifdeur of draaideur, waar kun je dan terecht? Er zijn hiervoor diverse mogelijkheden. Ten eerste kun je terecht in een fysieke winkel, maar ook kun je een kledingkasten outlet online bezoeken en dan hoef je de deur niet meer uit.

Of je nu kiest voor een fysieke winkel of online winkel, de keuze in kledingkasten is groot, er is eigenlijk altijd wel een kledingkast aanbieding te vinden.

Ikea kledingkast

Ikea is één van de grootste interieurwinkels wereldwijd. Het Zweedse bedrijf is niet alleen in kledingkasten gespecialiseerd, maar eigenlijk in alle soorten meubels. Wanneer je op zoek bent naar een slaapkamer kledingkast, dan biedt Ikea een uitgebreid aanbod aan kleerkasten. Het aanbod bestaat uit inbouw kledingkasten, inloopkasten, kinder kledingkasten, open kledingkasten of hoekkledingkasten. Het kan een kledingkast met schuifdeur zijn, met draaideuren of een kledingkast spiegel.

Alle Ikea kledingkasten zijn van eigen makelaardij en van goede kwaliteit. Een bijzonder element aan de Ikea kledingkasten, is het feit dat je bij sommige kledingkasten je eigen indeling kunt samenstellen. Een kledingkast legplanken, kledingkast hang of een combinatie, het is allemaal mogelijk door het zelf samen te stellen. Ikea heeft hiervoor online zelfs een tool voor samenstellen van je eigen kastinterieur. Jij bepaalt waar de kledingkast planken komen en welk gedeelte het hanggedeelte is. Ook kun je een kledingkast met laden toevoegen in je kast.

Tevens heeft Ikea een groot assortiment met onderdelen, zoals manden, scharnieren, en stangen. Je kunt ook het uiterlijk van je Ikea kledingkast zelf bepalen door bijvoorbeeld andere handvatten te gebruiken of te kiezen voor een kledingkast zwart of grijs. Het is leuk om een kast samen te stellen in de winkel zelf, maar het is ook mogelijk om online een Ikea kledingkast te bestellen en thuis te laten bezorgen.

Kledingkast Gamma

Bouwmarkt Gamma heeft als grootste Nederlandse bouwmarkt een kleine selectie aan kledingkasten. Wel is het zo dat de keuze minder is en enkel uit standaardkasten. Je kunt een hele goedkope kledingkast kopen in een witte kleur, maar er zijn ook Gamma kledingkasten in een houten kleur bij de Gamma te koop. Zoek je een kledingkast 2 meter breed, dan zul je moeite hebben om de juiste kledingkast te vinden. De standaard afmeting van de grootste Gamma kledingkast is 1.80 meter.

Wel heb je de keuze uit een kledingkast met draaideuren of een kledingkast schuifdeur. Voor een goede aanbieding kledingkast kun je in ieder geval altijd bij de Gamma terecht, mits je hiervoor wel een zeer standaard kledingkast krijgt. Ook bij de Gamma is het mogelijk om online een kledingkast te bestellen.

https://www.gamma.nl/assortiment/l/meubelen-accessoires/slapen/kledingkasten

Kledingkast Praxis

Een andere grote bouwmarkt is Praxis. Zoek je online op een Praxis kledingkast, dan zul je nauwelijks resultaten krijgen. Je krijgt wel een overzicht van alle soorten kasten van Praxis, zoals een lage kast, dressoir, maar ook een ladenkast of nachtkastjes.

Een echte kledingkast, zelfs geen standaard kledingkast zoals bij de Gamma, is bij de Praxis niet te koop. Althans, de kledingkasten zitten niet in het standaardassortiment van Praxis. Het kan wel zijn dat er tijdelijke aanbiedingen zijn van een Praxis. Ook bij Praxis is het dan mogelijk om online te bestellen.

https://www.praxis.nl/badkamer-keuken-wonen/meubelen/kasten/l271/

Kledingkast kwantum

Voor huishoudelijke artikelen en woninginrichting kun je heel goedkoop bij de Kwantum terecht. Ook een Kwantum kledingkast kun je hier kopen, maar het aanbod is zeer beperkt. Sterker nog, Kwantum heeft de keuze uit twee soorten kledingkasten.

Wie een stalen kledingkast mooi vindt, kan bij Kwantum een kledingkast in lockerstijl kopen. Dit is een smalle stalen kledingkast die je in kleedkamers wel eens tegenkomt. Verder vind je bij Kwantum een fraaie zweefdeur kledingkast. Dit is overigens een hoogglans wit kledingkast van 1,82 centimeter breed en met een een hoogte van 2,02 centimeter.

Meer keuze voor een Kwantum kledingkast heb je niet. Wel heeft Kwantum een selectie van diverse soorten open kledingrekken, maar dit is eigenlijk niet te vergelijken met een kledingkast.

https://www.kwantum.nl/meubelen/kasten

Kledingkast Leen Bakker

Voor een goedkope kledingkast biedt Leen bakker een grote keuze. Leen Bakker verkoopt tientallen verschillende soorten kledingkasten. Van een grote kledingkast tot een kleine kledingkast en van een kledingkast schuifdeur met spiegel tot een kledingkast met draaideur(en).

Kwantum heeft vrijwel alle soorten kledingkasten van groot tot klein en ook in allerlei kleuren en houtsoorten. De prijs van een Leen Bakker kledingkast is laag. Zelfs voor een kledingkast 2 meter breed zal de gemiddelde prijs tussen de € 200,- en € 300,- liggen. Mede door de lage prijs van Leen Bakker kledingkasten, moet je niet teveel van de kwaliteit verwachten. Uiteraard zijn de kledingkasten goed bruikbaar, maar na verloop van jaren kunnen planken los gaan zitten.

Bij normaal gebruik en je legt er niet al te zware spullen in, kun je voor een lage prijs jarenlang plezier hebben van een kledingkast van Leen Bakker. Het is ook bij Leen Bakker mogelijk om online je kledingkast te bestellen en te laten bezorgen.

https://www.leenbakker.nl/kasten

Kledingkast Goossens wonen

Goossens wonen is een woonwinkel die goede kwaliteit meubels verkoopt en in Nederland steeds populairder wordt. Goossens wonen heeft enkele vestigingen in Nederland en het is ook mogelijk om online te bestellen. Goossens wonen heeft een groot assortiment van diverse soorten kledingkasten, zelfs grote kledingkasten van meer dan 3 meter.

De kledingkasten van Goossens wonen behoren tot het hogere segment. Dit houdt in dat de kwaliteit zeer goed is, maar dat de prijs ook wat hoger is. Goossens wonen mag je dan ook tot een speciaalzaak rekenen, waar men gespecialiseerd is in hoogwaardige meubels.

Goossens wonen heeft schuifdeurkasten, draaideurkasten en open kasten in allerlei soorten materialen en kleuren. Zoek je een kledingkast met een speciale houtsoort, een hoogglans kledingkast of een kledingkast met spiegel, je zult het bij Goossens wonen zeker vinden. Ook wanneer je een kledingkast in één van de vestigingen koopt, wordt de kledingkast door de bezorgdienst van Goossens wonen bij je thuisgebracht.

https://www.goossenswonen.nl/slapen-slaapkamerkasten-kledingkasten

Kledingkast Bol.com

Wanneer je online een kledingkast wilt kopen, dan ontkom je niet aan Bol.com. Bol.com staat bekend als de grootste online winkel van Nederland. Ook kledingkasten kun je bij Bol.com kopen. Bol.com heeft een zeer uitgebreid assortiment kledingkasten in allerlei materialen en kleuren. Het grote voordeel bij Bol.com is dat de webshop een groot aantal filters heeft waarop je kunt selecteren.

Wanneer je alle filters hebt ingevoerd, krijg je alle kledingkasten op het scherm die aan jouw ingevulde criteria voldoen. Zo wordt de keuze uit een groot aantal kledingkasten veel gemakkelijker gemaakt en voorkomt dat je langdurig moet zoeken en vergelijken. Bol.com is enkel een onlinewinkel. Zo hoef je nooit de deur uit en kun je gewoon thuis je nieuwe kledingkast in ontvangst nemen deze website en kun je hier vinden.

Zelf een kledingkast maken

De keuze in het aantal kledingkasten die je bij de verschillende winkels fysiek en online kunt kopen is groot. Toch kan de wens bestaan om zelf een kledingkast te maken. Je hebt dan alle vrijheid om zelf je kledingkast te ontwerpen en materialen te kiezen voor een eigen unieke kledingkast. Wanneer je nog niet goed in beeld hebt hoe je eigen gemaakte kledingkast er ongeveer uit moet zien, zoek dan hier tussen de duizenden bouwtekeningen.

Je vindt hier ongetwijfeld meerdere bouwtekeningen voor een kledingkast die aan jouw wensen voldoet. Je volgt stap voor stap de handleiding van de bouwtekening, zodat jij een prachtige kleerkast in je slaapkamer hebt staan.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.