Home » Blog » Decoraties » Raamdecoratie van hout maken

Raamdecoratie van hout maken

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Bij Fred’s Bouwtekeningen weten we hoe leuk het is om het hout te werken. Mijn vrouw doet het al jaren met plezier als het op de decoraties aankomt, ik pak vooral de projecten buiten aan. Natuurlijk ben ik ook altijd flink bezig met het maken van meubels met de bouwtekeningen, echter wil ik ook nog wel eens een handje helpen op andere plekken. Wat veel mensen niet weten, is dat je ook raamdecoratie kunt maken van hout.

Het zijn weliswaar de wat makkelijkere projecten uit het bouwtekeningenpakket, maar dat hoeft niet te betekenen dat we die tekeningen dan maar links laten liggen. Voor een zeer laag bedrag is het maken van een leuke en unieke raamdecoratie al mogelijk. Hout geeft altijd een uniek effect aan een meubel of decoratiestuk, daarom zal ook hier gebruik worden gemaakt van hout. Doordat je verschillende soorten kunt gebruiken, zal ik ook vertellen hoe jij goedkoop aan hout kunt komen. Begin ook met een raamdecoratie maken!

Hoe kom jij zo goedkoop mogelijk aan hout?

Indien jij zo min mogelijk geld wilt uitgeven aan het maken van de raamdecoratie, geef ik je het advies creatief opzoek te gaan naar hout. Zelf weet ik wel wat manieren om dit te doen, maar hier ben je vanzelfsprekend vrij in. Enkele manieren om goedkoop aan het hout voor de raamdecoratie te komen;

 • Vaak blijven timmermannen en aannemers met veel ‘resthout’ zitten. Dit hout is vrijwel altijd van degelijke kwaliteit, waardoor het zonde is om het hout naar de afval te laten gaan. Je zou deze werklieden een handje kunnen helpen door het hout over te nemen, vaak nog gratis ook. Bel daarom eens wat aannemers en timmermannen af om te verkennen of je ergens wat hout kan oppikken voor je raamdecoratie!
 • Wat veel klussers niet beseffen, is dat ze vaak in huis ook al aardig wat materialen hebben liggen. Zelf een meubel dat je van plan bent weg te gooien, kan gebruikt worden voor het maken van een raamdecoratie. Een oude houten kast kan je uit elkaar halen en de onderdelen gebruiken om zelf zo’n leuke raamdecoratie te maken.
 • Koop verschillende soorten hout en combineer ze om een unieke raamdecoratie te creëren! Het is vaak goedkoper om resthout bij een bouwmarkt te kopen, waardoor je ook nog eens een prachtig werkje kunt maken.

Maar je wilt waarschijnlijk ook wel weten wat voor soorten raamdecoraties jij kunt maken. En daar heb ik ook antwoord op.

Wat voor soort raamdecoraties kan je maken?

Er zijn tal van leuke soorten raamdecoratie die jij kunt maken. Ten eerste natuurlijk het klassieke houten hart, dat laat zien hoeveel liefde jij wel niet in huis hebt! Je zou dit hart overigens ook ergens anders in je huis kunnen plaatsen, indien je een nette voetstand zou maken. Je kan deze raamdecoratie ophangen door in de bovenkant een haakje te maken waar je vervolgens weer een touwtje aan kunt hangen. Deze bevestig je aan de bovenkant van het kozijn en je hebt je houten hart opgehangen!

Een houten lantaarn is ook een mooi voorbeeld van de soorten raamdecoratie die je met het bouwtekeningenpakket kunt maken. Ook hier kan je weer de lantaarn op verschillende plekken plaatsen en ben je dus niet gebonden aan een vaste plek. Wat ik je wel aanraad, is om lekker creatief te werk te gaan. Kijk goed naar je woonkamer en gebruik verf om de raamdecoratie nog beter in het geheel op te laten gaan.

Het inbrengen van persoonlijke invloeden zijn bij het maken van een raamdecoratie aan te raden. Zo kan je de mooiste decoraties voor in je huis maken! Of natuurlijk als cadeau ;-).

Bouwtekeningen voor raamdecoratie downloaden

Wil je verschillende soorten raamdecoraties kunnen maken, waaronder de twee hierboven beschreven decoraties? Dan moet je absoluut bekend worden met Fred’s Bouwtekeningen. Het bouwtekeningenpakket zit propvol met waardevolle werktekeningen voor de meest unieke meubels en projecten.

Het maken van een raamdecoratie is leuk, maar wat dacht je van zo’n trendy koffietafel om je cappuccino op te zetten of een loungebank van steigerhout voor in de (voor)tuin? Ik weet het, het bouwtekeningenpakket gaat je echt helpen om niet alleen geld te besparen, maar ook je huis te transformeren.

Meer leren over het bouwtekeningenpakket? Dan kan je op deze pagina verder lezen.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

raamdecoratie
Raamdecoratie zelf maken

Raamdecoratie kopen of zelf maken?

Twijfel je of je zelf aan de slag wil gaan met het maken van de raamdecoratie of je gaat het kopen? Lees dan hier de voor en de nadelen ten opzichte van elkaar.

Voordelen van kopen

 1. Alles snel in huis
 2. Je hoeft niet handig te zijn
 3. Gereedschappen heb je niet nodig
 4. Bouwtekening is ook niet nodig

Nadelen van kopen

 1. Erg duur
 2. Kwaliteit valt vaak tegen
 3. Wat je echt zoekt is er vaak net niet

Waar kun je het beste raamdecoratie kopen?

Mocht je raamdecoratie willen kopen dan kun je dat op verschillende plaatsen doen.

 1. Meubelboulevard
 2. Meubelwinkel
 3. Online

Meubelboulevard

Kopen bij een meubelboulevard is wat variatie betreft best een goede optie je kunt hier echt veel vinden. Enkele grote nadelen zijn echter de kwaliteit valt vaak tegen. De prijzen zijn erg hoog voor spullen die uit China zijn geïmporteerd. De garantie die daadwerkelijk wordt geboden is erg onder de maat. Leveringstijden zijn erg lang. Product kennis is slecht.

Meubelwinkel

Decoratie kopen bij een meubelwinkel die wat kleiner is kan ook maar is niet echt een slim idee. Je betaald hier veel te veel. Variatie is minimaal. Garanties zijn verschillend maar deze kunnen nog best redelijk zijn. Product kennis is vaak best goed omdat de eigenaar vaak zelf nog in de winkel werkt.

Online

De beste manier om je decoratie te kopen is online. Je hebt enorm veel variatie. Prijzen zijn goed te vergelijken zodat je nooit teveel betaald. Kwaliteit is een lastig punt en is altijd minder dan wanneer je het zelf maakt. Toch heb je er wel wat invloed op wanneer je het bij de juiste webwinkel koopt.

De webwinkel waar je het beste kunt kopen vind je hier. De garantie en leveringsvoorwaarden zijn hier enorm goed.

De voordelen van zelf maken

 1. Heel goedkoop je gebruikt gewoon restmaterialen dus hoeft er niets voor aan te schaffen.
 2. Veel variatie, je kunt alles precies maken zoals jij dat mooi vindt.
 3. Beste kwaliteit dit bepaal je helemaal zelf door keuze van materialen die je maakt.
 4. Gereedschappen heb je al in huis dus daar heb je geen kosten aan.
 5. Leuk om te doen
 6. Je kunt het zelf ook gaan verkopen via Facebook marktplaats of gewoon marktplaats. Het eerste werkt momenteel erg goed.

Enkele nadelen van zelf maken

 1. Je bent wat klustijd kwijt
 2. Een bouwtekening is onmisbaar. Al hebben wij daar dan weer de oplossing voor zoals je hebt kunnen lezen

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…

WACHT!

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…