Houten kerstboom maken om vervolgens tegen een lage prijs een prachtige en hippe kerstboom aan je huis toe te voegen? Klinkt als een uitstekend idee! Ik wou zelf enkele jaren geleden ook een houten kerstboom maken en besloot daarom dit ook de doen. Ik maakte in totaal drie verschillende soorten kerstbomen waarvan jij nu de bouwtekeningen kan gebruiken om je eigen houten kerstboom mee te maken. Bij de bouwmarkt kost een dergelijke houten kerstboom al snel best wat geld, maar door zelf een houten kerstboom te maken, is het niet meer nodig om zoveel aan een houten kerstboom uit te geven. En wat ook een ontzettend leuk voordeel is, is dat je niet meer ieder jaar een nieuwe kerstboom hoeft te kopen!

Zoals ik je al vertelde kan je een houten kerstboom maken in drie soorten. De platte houten kerstboom die we allemaal kennen, de houten draaiboom en een makkelijke versie van de platte kerstboom met dunne plankjes. Je kunt de houten kerstboom van gebruikt en nieuw hout maken, waardoor je de kosten laag kan houden. Benieuwd hoe jij zelf een houten kerstboom kan maken? Lees dan snel verder!

Welke houten kerstboom kan ik maken?

Je kon al lezen dat er meerdere houten kerstbomen zijn die jij kan maken. Het maken van een houten kerstboom is verre van lastig en is ook te doen door iemand die nog nooit een hamer in zijn hand heeft gehad. Van alle doe-het-zelf projecten uit mijn bouwtekeningenpakket is de houten kerstboom maken waarschijnlijk het makkelijkst.

De eerste houten kerstboom die jij kan maken is de platte houten kerstboom. In tegenstelling tot de derde houten kerstboom is deze platte kerstboom de houten kerstboom die we het meest bij de bouwmarkten langs zien komen. Deze houten kerstboom zorgt ervoor dat je woonkamer een prachtig object rijker is en kan ook nog eens heel leuk gepersonaliseerd worden.

Je kunt ook een houten draaiboom maken waardoor je de vorm van de boom telkens kan blijven aanpassen. Net zoals de andere kerstbomen is dit een houten kerstboom die eenvoudig te maken is. De platte kerstboom met dunne plankjes is ten slotte de makkelijkste kerstboom die jij kan maken. Deze kerstboom is binnen een half uurtje te maken, maar zorgt desalniettemin voor een hele leuke toevoeging aan jouw woonkamer.

Hoe kan ik de houten kerstboom nog leuker maken

Het is vrij eenvoudig om je houten kerstboom nog leuker te maken, vooral omdat we werken met steigerhout. Steigerhout is in veel verschillende vormen te koop, waardoor jij de houten kerstboom eenvoudig kan personaliseren. Maak bijvoorbeeld gebruik van oud en nieuw steigerhout, waardoor de houten kerstboom er pas echt uniek uit komt te zien. Ook is het gebruik van verfwashes een leuk idee om je houten kerstboom nog leuker te maken. Vooral de houten draaiboom kan erg leuk worden wanneer je iedere plank weer in een ander kleurtje verft. Kortom, keuze genoeg wanneer jij een houten kerstboom wilt maken!

Bouwtekeningen voor de houten kerstboom

Een houten kerstboom maken doe je met een bouwtekening waar precies op staat wat je moet doen en hoeveel hout je moet kopen in welke afmetingen. Deze bouwtekening en de bouwtekening voor de andere houten kerstbomen zijn te vinden met ruim tienduizend bouwtekeningen in Freds Bouwtekeningenpakket. Met dit bouwtekeningenpakket kan je niet alleen de houten kerstboom maken, maar ook duizenden andere doe-het-zelf projecten uitvoeren. Je kunt van een tv-kast tot een schommelstoel of tuintafel echt alles maken. Voor de tuin of in de slaap- of woonkamer, je kan echt eindeloos blijven bouwen met de bouwtekeningen die in dit pakket te vinden zijn.

Het werken met een bouwtekening is eenvoudig en je zal al snel begrijpen hoe je met een bouwtekening te werk moet gaan. Alle informatie die je nodig kan hebben voor het uitvoeren van een doe-het-zelf project, zoals een houten kerstboom maken, is te vinden op de bouwtekeningen!

Meer weten over mijn bouwtekeningenpakket? Lees er dan hier nog meer over klik hier!

Houten kerstboom maken

Houten kerstboom maken

Een houten kerstboom maken doe je met goede bouwtekeningen