Afgelopen jaar zijn er nog nooit zoveel kerstbomen zelf gemaakt, en dat zien we terug naar het aankomende kerstaanbod. Bouwmarkten zijn namelijk behoorlijk aan het adverteren met hun houten kerstbomen die niet alleen schoner maar ook hipper zijn dan de ouderwetse kerstboom. We hebben het dan vrijwel altijd over de steigerhout kerstboom. Maken of kopen, dat is de vraag wanneer we in de bouwmarkt staan. Ik heb goed nieuws voor je, want in dit artikel lees jij hoe je een steigerhout kerstboom maken mogelijk is. Dit is iets dat jij binnen korte tijd kan doen zonder veel geld uit te geven. Win-win situatie toch?

Je kunt een steigerhout kerstboom maken op verschillende manieren, in het bouwtekeningenpakket zitten namelijk bouwtekeningen voor meerdere soorten houten kerstbomen. Je leest in dit artikel niet alleen hoe zelf een steigerhout kerstboom maken kan, maar je leest ook hoe je de kerstboom er nog mooier uit kunt laten zien. Want net zoals een normale kerstboom is het versieren van een kerstboom nog steeds het leukste onderdeel.

Beginnen met een steigerhout kerstboom maken? Lees dan snel verder!

Wat voor soort steigerhout kerstboom kan ik maken

We bespreken in dit artikel drie verschillende soorten steigerhout kerstbomen die jij kunt maken. Een steigerhout kerstboom maken is een relatief eenvoudig doe-het-zelf project dat met een bouwtekening goed te doen is. De platte kerstboom is de meest verkochte steigerhout kerstboom in de bouwmarkten. Deze boom is eenvoudig te bouwen en een project dat binnen korte tijd af te ronden is. Alles wat je moet weten voor het maken van een steigerhout kerstboom staat in de bouwtekening. Hoe je die kunt vinden vertel ik je later in dit artikel!

Een houten draaiboom maken? Ook deze steigerhout kerstboom kan jij maken. Dit is de afgelopen maanden de meest populaire steigerhout kerstboom geweest om zelf te maken. Dit komt onder andere doordat het een eenvoudige structuur kent en de boom net zoals de platte kerstboom ook in kleine vorm een toevoeging voor je huis is. Door het opstapelen van de verschillende planken kan jij een unieke steigerhout kerstboom maken waarmee jij je huis kerstmisproof kan maken. Je kan hier een steigerhout kerstboom maken die pas echt kijkers trekt.

De makkelijkste steigerhout kerstboom maken? Dan kies je voor de platte boom die je eigenlijk het best van gebruikt steigerhout kunt maken. Deze boom ziet er weliswaar vrij basic uit, echter kan jij door wat persoonlijke aanpassingen zoals verf of lichtjes de steigerhout kerstboom een uniek uiterlijk geven. Zaag de planken in de juiste maat en breng ze aan op een sterke steigerhout plank om deze steigerhout kerstboom te maken.

Een steigerhout kerstboom maken en personaliseren

Wat het maken van een steigerhout kerstboom zo leuk maakt is dat je zelf de steigerhout kerstboom nog verder kunt personaliseren. Door onder andere het steigerhout te verven, bijvoorbeeld met steigerhout verfwashes, of door hier lichtjes en dergelijke aan te brengen kan jij je steigerhout kerstboom nog een stuk mooier maken. Probeer eens wat meer te experimenteren om vervolgens een prachtige steigerhout kerstboom te maken!

Bouwtekening voor je steigerhout kerstboom

Je kon al lezen dat je meerdere soorten steigerhout kerstbomen kunt maken met de bouwtekeningen uit mijn bouwtekeningenpakket. En dat klopt, want met meer dan tienduizend doe-het-zelf bouwtekeningen het mogelijk om behalve een steigerhout kerstboom maken nog veel meer meubels zelf te bouwen.

En ja, dat zijn er dus behoorlijk wat. Je complete woonkamer kan worden ingericht met meubels die jij zelf gemaakt hebt. Denk ten eerste eens aan het maken van de meubels voor je huis, zoals een bank, kast, stoel, tafel en ga zo maar door. Meubels voor de slaapkamer of tuin? Ook die kan je maken met deze bouwtekeningen!

Meer weten over dit bijzondere bouwtekeningenpakket? Of wil je nu een steigerhout kerstboom maken? Lees dan hier meer over Freds Bouwtekeningenpakket klik hier!

Steigerhout kerstboom maken

Steigerhout kerstboom maken

Een steigerhout kerstboom maken doe je met goede bouwtekeningen