Home » Blog » Kerst » Houten kerstboom kopen? Maak er zelf een!

Houten kerstboom kopen? Maak er zelf een!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Als het kerst is staan we allemaal op het laatste moment in de rij om nog in het bezit te komen van een kerstboom die er vaak een stuk minder mooi uitziet dan we hopen. De kerstboom ziet er vaak uit alsof er vier vrachtwagens over heen gereden zijn. Ik was het aanschaffen van ‘echte’ kerstbomen ook zat en besloot daarom zelf een houten kerstboom te maken. Een houten kerstboom kopen bleek ook te kunnen bij de lokale bouwmarkten, echter vond ik de prijs onnodig hoog. De houten kerstbomen die jij zelf kan maken zijn vrijwel identiek aan de houten kerstbomen die jij bij de bouwmarkten kan kopen, echter hoef jij niet de volle prijs te betalen.

De enige kosten die jij hoeft te maken zijn de kosten voor het hout, vervolgens is het maken van een houten kerstboom een makkie. Jij kan in dit artikel lezen welke houten kerstbomen jij allemaal kunt maken, want het is natuurlijk saai om een standaard houten kerstboom te maken. Daarom zijn er in dit artikel drie houten kerstbomen die ik bespreek, waarvan je iedere kerstboom na de bouw nog verder kunt personaliseren. Ben jij klaar om je eigen houten kerstboom te maken? Lees dan snel verder!

Je eigen houten kerstboom maken

Van alle bouwtekeningen uit mijn bouwtekeningenpakket is de houten kerstboom misschien wel het project dat je het goedkoopst kan uitvoeren. Het hout dat je kunt gebruiken om een houten kerstboom te maken kan namelijk net zo goed hout zijn dat je ergens ziet liggen. Een iconische houten kerstboom kan namelijk net zo goed van sloophout gemaakt worden, waardoor je houten kerstboom een unieke blikvanger kan worden.

Natuurlijk is een houten kerstboom van nieuw steigerhout ook prachtig, maar als je echt kosten wilt besparen is het mogelijk om te kiezen voor gebruikt hout. Geef het hout een likje verf en het ziet er prima uit om te gebruiken als hout voor je houten kerstboom!

Welke houten kerstbomen kan ik zelf maken?

Op het internet zijn meerdere houten kerstbomen te vinden die jij kunt maken. De populairste houten kerstbomen zijn te vinden in mijn bouwtekeningen, wat dus betekent dat je meerdere houten kerstbomen met mijn bouwtekeningenpakket kan maken. De houten kerstbomen die je met mijn pakket kan maken zijn stuk voor stuk een uitstekende toevoeging voor je huis, waardoor het mogelijk is om tegen een lage prijs je huis een stuk sfeervoller te maken.

De makkelijkste manier om een houten kerstboom te maken is door te kiezen voor het maken van de eenvoudige platte houten kerstboom. De platte kerstboom ziet er weliswaar simpel uit, maar kan door de juiste verfkeuze en versiering toch een leuke toevoeging zijn. Wil je een houten kerstboom maken die wat meer opvalt? Kies dan voor de houten draaiboom. De houten draaiboom is een van de nieuwere houten kerstbomen die je kan maken, waardoor het ook zeker een publiekstrekker zal zijn. De houten draaiboom is eenvoudig te personaliseren door bijvoorbeeld de planken verschillende kleuren te verven. Ook kan je diverse decoratieve prullaria aan de houten kerstboom toevoegen. Ten slotte is de hoge platte kerstboom een veel gekozen kerstboom en is tevens de meest verkochte houten kerstboom bij de bouwmarkten. Deze kerstboom is net zoals de platte kerstboom eenvoudig te maken. Wat houd je nog tegen om aan de slag te gaan met het maken van een houten kerstboom?

De bouwtekeningen voor een houten kerstboom

Om je houten kerstboom te maken dien je in het bezit te komen van de juiste bouwtekening. Je kon al lezen dat er meerdere houten kerstbomen te maken zijn doordat er meerdere bouwtekeningen in mijn pakket te vinden zijn waarmee dit kan. De houten draaiboom en platte houten kerstboom zijn natuurlijk ook te vinden in dit pakket.

Maar dat is niet alles, want met nog eens ruim tienduizend bouwtekeningen kan jij tal van andere meubels maken om je huis mee in te richten. Een prachtige lange eettafel of een hippe koffietafel met daarnaast een bank die jij ook zelf gemaakt hebt, het is allemaal mogelijk met de bouwtekeningen uit Freds Bouwtekeningenpakket.

Ook voor de tuin zijn er veel tuinmeubels te bouwen. Van een schommel tot een schuurtje tot een tuin loungeset, je kan het zo gek niet bedenken of het is mogelijk.

Meer weten over mijn bouwtekeningenpakket? Lees er dan op deze pagina alles over klik hier!

houten kerstboom
houten kerstboom

Zelf een houten kerstboom maken is makkelijk met goede bouwtekeningen

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.