Het is nog geen kerst, maar dat betekent niet dat we er nog niet mee bezig moeten zijn.  Afgelopen jaar konden we veel houten kerstbomen in het kerstassortiment van de bouwmarkten zien. Online zagen we tevens veel hobbyisten die zelf een houten kerstboom hadden gemaakt, veelal van steigerhout. Voor een gemiddelde houten kerstboom betaalde je al snel veel geld, wat in mijn ogen nergens op slaat. Jij kunt namelijk zelf ook een steigerhouten kerstboom maken. Het maken van een steigerhouten kerstboom kan echt iedereen. Het enige wat je nodig hebt is steigerhout en een goede portie enthousiasme. Want je kunt je steigerhouten kerstboom zo mooi maken als je zelf wilt.

Je kunt drie verschillende soorten steigerhouten kerstbomen maken met de bouwtekeningen die ik in dit artikel bespreek. Ik heb voor deze drie bomen gekozen omdat de respectievelijke bomen op dit moment het populairst zijn. Door de bouwtekening goed te volgen kan jij zelf ook een steigerhouten kerstboom maken. Ik bespreek de platte kerstboom, de stapelkerstboom (beter bekend als de draaiboom) en de makkelijke standaard steigerhouten kerstboom.

Wil jij je eigen steigerhouten kerstboom maken? Lees dan snel verder!

Zelf een steigerhouten kerstboom maken

Zoals ik je al vertelde zijn er drie unieke steigerhouten kerstbomen die jij helemaal zelf thuis kunt maken. Ten eerste is de houten draaiboom een klassieker die veel Nederlanders vorig jaar hebben gemaakt. Op de bouwtekening lees je precies welke materialen je nodig hebt zoals een slitpen en de diverse afmetingen van de steigerhouten planken. De houten draaiboom is een steigerhouten kerstboom die bijzonder goed te personaliseren is doordat je iedere keer de vorm ervan kunt aanpassen. Je kunt de plankjes ieder een ander kleurtje geven en een boom vormen waar je op dat moment zin in hebt.

Een andere leuke steigerhouten kerstboom is de platte kerstboom met kleine balkjes voorop waar je spulletjes op kunt zetten. Net zoals de laatste steigerhouten kerstboom die ik in dit artikel bespreek, is dit een eenvoudige boom die jij zelf kunt maken. In totaal heb je aardig wat plankjes nodig, dus zorg ervoor dat je de bouwtekening goed leest zodat je precies weet hoeveel plankjes je nodig hebt.

De laatste en makkelijkste boom om zelf te maken is de platte steigerhouten kerstboom. Deze steigerhouten kerstboom ziet er wat minder spectaculair uit dan de twee voorgaande kerstbomen, echter betekent dat niet dat de boom daar minder mooi van wordt. Je kunt namelijk zelf ervoor zorgen dat je steigerhouten kerstboom er prachtig uit ziet door deze goed te versieren. Breng bijvoorbeeld een white wash aan het steigerhout aan om ervoor te zorgen dat je steigerhouten kerstboom er uniek en bijzonder uitziet.

Andere doe-het-zelf toevoegingen met kerst

Je kunt met de bouwtekeningen uit mijn bouwtekeningenpakket nog veel meer leuks voor kerst maken. Wat denk je bijvoorbeeld van een houten kerstster? Ook daar kan je een bouwtekening voor vinden in mijn pakket. Of misschien wil je wel een kerstlantaarn maken? Ook dan kan jij dat helemaal zelf doen met de bouwtekeningen!

De steigerhouten kerstboom bouwtekeningen

Je hoorde het al, er zijn meerdere bouwtekeningen in mijn bouwtekeningenpakket te vinden waarmee je verschillende steigerhouten kerstbomen kunt maken. Van een platte kerstboom tot de draaiboom, jij kunt dit allemaal zelf doen met de bouwtekeningen uit dit pakket. Het bouwen van een steigerhouten kerstboom is eenvoudig en door iedereen te doen. Het belangrijkste is dat de bouwtekening altijd goed gevolgd wordt. Dan weet je zeker dat je zelf een prachtige steigerhouten kerstboom kunt maken.

Maar een steigerhouten kerstboom is niet het enige wat jij straks met dit bouwtekeningenpakket kunt maken. Want ook vele andere meubels kan jij zelf maken met de meer dan tienduizend bouwtekeningen uit dit pakket.

Van een hondenhok voor in de achtertuin tot een steigerhouten bed in de slaapkamer. Of toch een commode voor je baby of een hoogslaper voor je kind? Het zijn allemaal doe-het-zelf projecten waar jij de bouwtekeningen voor kunt vinden in mijn bouwtekeningenpakket!

Klaar om aan de slag te gaan met het maken van een steigerhouten kerstboom? Ontdek dan hier hoe jij aan deze bouwtekeningen kunt komen!

steigerhouten kerstboom

steigerhouten kerstboom

Een steigerhouten kerstboom maken doe je met een goede bouwtekening