Schuur bouwen, wat voor dak kies je?

Ga je een schuur of tuinhuis bouwen, dan is een belangrijke vraag die je moet beantwoorden, welk soort dak er op je schuur geplaatst wordt. Uiteraard is het dak belangrijk, omdat dit de basis vormt voor een waterdichte schuur. Maar net zo belangrijk, is de uitstraling van je gehele schuur die je met een bepaald soort dak bereikt.

Wil je een klassiek ogende schuur of tuinhuis, dan kun je beter niet kiezen voor een plat dak. Je gaat dan voor één van de soorten hellende daken, die je schuur net wat meer uitstraling geven. Je hebt dan ook de keuze uit diverse soorten daken met elk zijn voor- en nadelen.

Naast de verschillende soorten daken is er ook een grote keuze aan dakbedekkingen. Het type dakbedekking dat je kiest is grotendeels afhankelijk van het type dak. Is je dak hellend of plat? Daarnaast is de toepassing van de verschillende dakbedekkingen ook anders bij elk soort, hoe leg je deze?

Meer informatie over de soorten daken en dakbedekking?

Klik dan eens op onderstaande artikelen:
Soorten schuur daken
Dakbedekking schuur of tuinhuis

Waar koop je materialen voor je schuurdak?

Wil je materialen kopen voor het vervangen van je dak of wil je dakbedekking kopen, dan kun je altijd terecht bij de diverse bouwmarkten.

De meeste bouwmarkten hebben alle materialen, zoals houten balken voor het bouwen van de dakconstructie van je schuur en ook goedkope dakbedekking schuur. Maar let wel op dat niet iedere bouwmarkt misschien de gewenste dakbedekking heeft. Hiervoor kun je dan wel terecht bij zaken die gespecialiseerd zijn in dakbedekkingen.

Wanneer je niet zo handig bent in het plaatsen van een schuurdak, dan kun je ook een expert inschakelen. Er zijn online voldoende dakdekkers te vinden, die je schuurdak van een nieuwe dakbedekking kunnen voorzien en die eventueel ook een volledig nieuwe dakconstructie kunnen plaatsen.

Er zijn zelfs bedrijven die een volledig prefab schuurdak voor je kunnen maken en die in één keer op je schuur of tuinhuis geplaatst kunnen worden.

Andere handige benamingen en begrippen rond het bouwen van schuurtjes of tuinhuizen vind je hier

Andere handige benamingen en begrippen rond het bouwen schuurtjes of tuinhuisjes vind je hier

Zelf een schuur bouwen?

Wil je zelf aan de slag om een schuur te bouwen lees dan dit artikel: schuur bouwen

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…