Home » Blog » Banken » Oostenrijkse eethoek maken met een bouwtekening

Oostenrijkse eethoek maken met een bouwtekening

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Een van de meest gewaardeerde eetkamer meubels is toch wel de Oostenrijkse eethoek. Maken van deze eethoek is, afhankelijk van het gewenste eindresultaat, een behoorlijke uitdaging. Dat is, voor de klusser zonder bouwtekening. Want probeer je maar eens in te schatten wat voor een werk in het maken van een Oostenrijkse eethoek zonder bouwtekening gaat. Dat is simpelweg niet te doen en dat zal jij vast ook wel begrijpen. Een Oostenrijkse eethoek bouwtekening is daarom nodig om dit project tot een succes te maken. Als het goed is wil je nog een goed aantal jaar gebruik maken van de eethoek, dus je wilt wel een plek maken waar je meerdere jaren lekker aan kunt eten. Dan zal een Oostenrijkse eethoek maken dus ook in de afwerking belangrijk worden.

Ben jij benieuwd hoe je met een bouwtekening een Oostenrijkse eethoek kunt maken? Dan nodig ik je uit om verder te lezen en te ontdekken hoe jij dit kunt doen!

Stappenplan Oostenrijkse eethoek

Om op de juiste manier aan de slag te gaan is het volgen van dit stappenplan slim om even te doen.

 1. Voorbereidingen
 2. Bouwen
 3. Afwerken

Stap 1: Voorbereidingen

Goede voorbereidingen zijn al een groot gedeelte van het werk. Deze voor bereidingen bestaan uit de volgende onderdelen.

 1. Locatie en afmetingen bepalen
 2. Gewenste houtsoort kiezen
 3. Bouwtekening zoeken
 4. Materialen bestellen

Stap 1.1: Locatie en afmetingen bepalen

Wat is de locatie waar je deze bank wilt gaan zetten? Heb je een mooie woonkeuken en moet hij daar staan. Dan kun je aan de hand hiervan de maximale afmetingen bepalen. Dit is belangrijk want hierdoor weet je waar je echt rekening mee moet houden. Zorg ook dat je nog voldoende ruimte hebt voor andere spullen die je nog wilt plaatsen. Dit geld voor elke locatie die je kiest.

Stap 1.2: Gewenste houtsoort kiezen

Welk houtsoort past het beste bij de rest van je meubelen? Wat vind je zelf mooi? Dit zijn twee belangrijke vragen voor de materiaalkeuze die je maakt. Verder speelt duurzaamheid natuurlijk ook nog een rol. Hardere houtsoorten gaan langer mee dan zachte houtsoorten.

Stap 1.3: Bouwtekening zoeken

Nu je de gewenste afmetingen weet en de keuze gemaakt hebt wat houtsoort betreft is het tijd om de gewenste tekening erbij te zoeken. Deze Oostenrijkse eethoek bouwtekening vind je in het ledengedeelte. Mocht je nog geen lid zijn kijk dan hier. Druk deze tekening af. Op elke tekening vind je een materialenlijst. Aan de hand van deze lijst kun je de materialen bestellen

Stap 1.4: Materialen bestellen

De materialen kun je gaan bestellen aan de hand van de materialenlijst. Je kunt de bestelling doen bij een bouwmarkt, houthandel of online. Online heeft als grote voordeel dat alles thuis afgeleverd wordt. Vandaag besteld is morgen in huis. Dit is natuurlijk ideaal en je hebt dan geen kar nodig.

Stap 2: Bouwen

Om op de juiste manier te bouwen is het volgende belangrijk.

 1. Druk de tekening af en leg hem in de buurt waar je aan de slag gaat.
 2. Zaag alle materialen volgens de materialenlijst.
 3. Laad je accuboormachine op. Zodat je vooruit kan.
 4. Let op je veiligheid gebruik oor en oogbescherming.
 5. Hou ook je werkplaats goed schoon zodat je niet struikelt over allerlei kabels ed.
 6. Volg de tekening stap voor stap.
 7. Werk op een vlakke vloer.
 8. Doe alles zo nauwkeurig mogelijk daar heb je gemak van en dit geeft het mooiste resultaat.
 9. Maak af waar je mee bezig bent voor je aan wat nieuws begint.

Stap 3: Afwerking

De afwerking is een belangrijk gedeelte van alles. Schuur al het hout goed glad. Voorzie het daarna van een beits of verflaag.

Wat kan ik precies verwachten?

Voor dit project is het niet belangrijk van wat voor soort niveau klusser je bent. Het is weliswaar handig als je een ervaren klusser bent, echter zal dat vooral aan de besteden tijd en afwerking te merken zijn. De kosten zullen veelal hetzelfde blijven en het algehele eindresultaat zal niet extreem verschillen, een Oostenrijkse eethoek maken kan iedereen die zin heeft om te klussen en geen twee linkerhanden heeft.

Echter is in dit verhaal de Oostenrijkse eethoek bouwtekening wel altijd aanwezig. Deze tekening helpt je namelijk bij het uitvoeren van het complete verhaal van A tot Z. Dat je de tekening snel gaat waarderen, is mogelijk te merken aan de positieve reacties betreffende de tekeningen die je op de voorpagina van deze website kunt lezen.

Voor jou is straks een Oostenrijkse eethoek maken niets meer dan het goed opvolgen van de stappen op de bouwtekening. Dit is de enige manier om die Oostenrijkse eethoek te bouwen die je zo graag wilt hebben. En nu krijg jij de kans deze eethoek te maken op de manier zoals jij dat voor ogen hebt.

Ik weet dat je nu meer over deze Oostenrijkse eethoek bouwtekening te weten wilt komen. En dat kan, namelijk hieronder.

Hoe jij de Oostenrijkse eethoek kunt maken met de werktekening

Het zal voor jou geen geheim zijn dat je op de Oostenrijkse eethoek tekening alles kunt vinden. Een Oostenrijkse eethoek maken gaat namelijk uitsluitend via deze tekening, waardoor alle informatie dus wel hier op te vinden moeten zijn. Dat is ook zo, want vanaf het begin kan je al de info vinden die je nodig hebt. Om te beginnen natuurlijk met de materialen die je voor een eethoek maken nodig hebt. Het soort hout, de afmetingen hiervan, de schroeven en ga zo maar door. De manier van werken en het in elkaar zetten van de Oostenrijkse eethoek is ook duidelijk beschreven. Stap voor stap kan je straks die prachtige eethoek aan je woonkamer toevoegen. Dat is toch geweldig?

Het enige wat je nu nog moet doen, is de Oostenrijkse eethoek bouwtekening bemachtigen. Fred’s Bouwtekeningen is daar om je aan die bouwtekening te helpen. Dus ga snel verder en ik zie graag het resultaat verschijnen!

Direct de Oostenrijkse eethoek tekening downloaden

Als je klaar bent om te beginnen, dan kan je direct de Oostenrijkse eethoek bouwtekening downloaden. Het Fred’s Bouwtekeningenpakket, vele duizenden bouwtekeningen groot, is het pakket waar je de Oostenrijkse eethoek bouwtekening in kunt vinden. Niet in 1 maat, maar diverse maten. Dus ook voor jouw project is de bouwtekening te vinden in de juiste maat, verder zoeken is eindelijk niet meer nodig.

Na een Oostenrijkse eethoek maken kan je meteen verder met andere leuke doe-het-zelf klussen. Dit kan gaan van een stapelbed maken tot het bouwen van een schutting of vijver. Ik nodig je uit om de rest van het bouwtekeningenpakket te ontdekken via de onderstaande link.

Meer weten over alle tekeningen?

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Oostenrijkse Eethoek
Oostenrijkse Eethoek

Kopen of maken?

Twijfel je er aan of je wilt maken of kopen? Hier de voor en de nadelen op een rij gezet.

Voordelen van kopen

 1. Snel in huis.
 2. Zelf niet aan de slag en dus geen gereedschap of tekening nodig.

Nadelen van kopen

 1. Kwaliteit valt vaak wel erg tegen.
 2. Beperkt wat afmetingen betreft.
 3. Duur

De voordelen van zelf maken

 1. Beste kwaliteit want dit heb je zelf in de hand.
 2. Heel goedkoop.
 3. Geen beperkingen wat afmetingen betreft.
 4. Gereedschappen heb je al in huis.

Enkele nadelen van zelf maken

 1. Je bent wat klustijd kwijt.
 2. Een bouwtekening is onmisbaar maar daar hebben we een oplossing voor zoals je hebt kunnen lezen.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.