Home » Blog » Insectenkasten » Hoe kan ik een insectenhotel maken?

Hoe kan ik een insectenhotel maken?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Een van mijn leukere projecten, heeft te maken met insecten. De echte hobbyisten weten natuurlijk meteen waar ik het over heb. Ik heb het namelijk over een insectenhotel maken! Zo’n hotel zie je in Nederland maar heel erg weinig. Maar waarom? Want het zorgt voor een leuke tuin met een uniek object. Je gasten maar ook vrienden en familie zullen het leuk vinden om het insectenhotel te zien. Het lijkt net alsof jij een hotel hebt gemaakt waar de insecten af en toe even langs kunnen komen.

En een insectenhotel maken, is nog eens hartstikke makkelijk ook! Volg de insectenhotel bouwtekening goed en je zult geen problemen hebben met het maken van jouw insectenhotel. Een van de leukste projecten uit mijn pakket, doe je gewoon helemaal zelf. En dan heb ik het nog amper gehad over de vele persoonlijke aanpassingen die jij kunt doen om het insectenhotel nog leuker te maken.. Lees snel door om te ontdekken wat jij met zo’n insectenhotel allemaal kan!

Wat voor soort insectenhotel kan ik maken?

Je zult misschien niet meteen hebben gedacht aan het zelf maken van een insectenhotel toen je iets voor je tuin wou bouwen. Het is daarom ook niet zomaar een uniek doe-het-zelf project wat nog betrekkelijk weinig voorkomt. Ik heb daarom ook een van de eerste bouwtekeningen voor je om dit zelf in huis te doen, zodat je straks een leuk insectenhotel in je tuin hebt staan.
Als klusser kan je er vaak niet omheen, om een goed project te maken, heb je een bouwtekening nodig. En omdat je keuze wilt hebben uit verschillende soorten insectenhotels, is het wel zo fijn dat er ook meerdere bouwtekeningen zijn om dit te doen.
Je kunt diverse soorten insectenhotels maken. Heb je ooit al eens gedacht aan een vlinderkast voor alle mooie vlinders die in je tuin te vinden zijn? Of een hommelkast zodat je echt een leuk plekje maakt?
Alle tekeningen zijn voor twee houtsoorten te vinden, namelijk hardhout en vuren. Deze houtsoorten maken je insectenhotel tot een waar festijn, want ze zullen prachtig opgaan in de pracht van je huidige tuin.

Stappenplan insectenhotel maken

  1. Voorbereidingen
  2. Bouwen
  3. afwerking

Stap 1: Voorbereidingen

De voorbereidingen zijn wel erg belangrijk.

Stap 1.1: Locatie kiezen

Begin met het kiezen van de juiste locatie. Waar wil je graag dat je insecten een mooi plekje hebben in je tuin? Let erop dat je ook zorgt voor voldoende schaduw. Wordt het te warm dan heb je kans dat de insecten het niet overleven. In de winter houden de insecten zich warm tegen elkaar. Maar het is ook daarvoor belangrijk dat je het niet in de koude oostenwind hangt. Dus goed om over na te denken.

Stap 1.2: Gewenste afmetingen

Wat zijn de gewenste afmetingen? Dit is helemaal afhankelijk van de ruimte die je hebt. Daarnaast is ook de ruimte die je er voor over hebt bepalend. Je kunt wat afmetingen betreft zo groot gaan als je zelf wilt. Hoe groter hoe meer insecten je aantrekt.

Stap 1.3: Bouwtekening

Zoek nu de gewenste bouwtekening erbij. Druk deze af. Op elke bouwtekening vind je een materialenlijst. Deze lijst kun je gebruiken om je bestelling te plaatsen.

Stap 1.4: Materialen kopen

De gewenste materialen kun je nu bestellen. Kijk en vergelijk altijd even. Nu gaat het hier niet over veel materialen. Het kan zijn dat je ze al in je schuur hebt liggen .

Stap 2: Bouwen

Bouwen doe je aan de hand van de gedownloade bouwtekening. Deze volg je stap voor stap en dan kan het niet misgaan

Stap 3: Afwerking

Uiteindelijk ga je het hout beschermen tegen weersinvloeden. Dit doe je door een diervriendelijke buitenbeits te gebruiken. Deze beits voorkomt dat het vocht in het hout trekt en laat juist wel vocht uit het hout los.

Hoe kan een insectenhotel bouwtekening mij helpen

Zonder een bouwtekening is het maken van een insectenhotel eigenlijk niet te doen. De echte klusser weet dat een bouwtekening nodig is. Je kunt met zo’n bouwtekening eenvoudig een insectenhotel maken. Met betrekkelijk weinig tijd en goede materialen kan jij echt iets maken om trots op te zijn. Daardoor is volgens velen het maken van een insectenhotel zo leuk, de voldoening zorgt ervoor dat het een geweldig project is!
Op een bouwtekening is exact alles te vinden omtrent het maken van een insectenhotel. Wil je weten welke materialen je nodig hebt om een insectenhotel te maken? Dan kan je gebruik maken van de lijst waarop alle materialen te vinden zijn, weergegeven op de tekening.

Daarna is het handig om te weten hoe jij dan een insectenhotel maakt. Ook deze informatie kan je op de bouwtekening vinden. Met letters is de volgorde aangegeven, die dan ook gevolgd moet worden voor het succesvol afronden van dit project.

Verder is het aan jou om je insectenhotel zo mooi te maken als je zelf kan. Dat kan ik je namelijk verzekeren dat je echt gaat genieten van dit prachtige object dat jouw tuin rijker is geworden!

Ontdek Fred’s Bouwtekeningenpakket!

Je kunt de veelbesproken insectenhotel bouwtekening uit het pakket van Fred downloaden. Deze tekening is voor velen van ons belangrijk omdat je er zoiets prachtigs mee kunt maken. Daarom wil ik je helpen aan deze geweldige tekening, waarmee jij je eigen insectenhotel kunt maken.

Als vast onderdeel van Fred’s Bouwtekeningenpakket, is deze tekening zeker niet alleen. Je kunt deze tekening in combinatie met duizenden andere tekeningen vinden. Deze tekeningen kunnen o.a. gebruikt worden voor het maken van meubels voor in diverse ruimtes en ook buiten!

Een boekenkast op maat of een traditionele maar toch hippe eettafel om goed aan te kunnen eten. Het zijn slechts voorbeelden van projecten die jij kunt doen. Met Fred’s Bouwtekeningenpakket, is straks opeens alles mogelijk!

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

insectenhotel maken
insectenhotel maken

Wil je toch liever kopen dan zelf maken?

Zie je tegen wat kluswerk op? Geen probleem dan kun je ook altijd een insectenhotel kopen. Let echter wel op wees zo verstandig om het daar te kopen waar je ook zeker weet dat het betrouwbaar is. Via internet moet je altijd goed opletten wat je doet. We zijn opzoek gegaan naar een bedrijf dat betrouwbaar is en ook snel levert. Via deze website weet je zeker dat je goedkoop uit bent. Daarnaast hebben ze een goed retourbeleid. Ook de leveringen zijn binnen 24 uur. Al blijf het wel zo dat zelf maken het goedkoopste is

Heb je nog vragen, opmerkingen of aanvullingen? Laat dan hieronder een reactie achter dit wordt gewaardeerd.

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…

Meer van dit soort artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…

WACHT!

Ontdek hoe je de mooiste doe-het-zelf projecten perfect uitvoert zonder technische kennis​…