Home » Blog » Tafel » Een tafel zelf maken, hoe doe ik dat?

Een tafel zelf maken, hoe doe ik dat?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Afgelopen maand heb ik meerdere artikelen geschreven over hoe jij je woonkamer kan opfleuren met diverse meubels waaronder een grote boekenkast. Vandaag vertel ik je alles wat jij moet weten om een tafel zelf te kunnen maken. In iedere woonkamer staat namelijk wel een tafel, of we het dan over een eet- of werktafel hebben, een goede tafel is voor iedere woonkamer onmisbaar. Je kunt in dit artikel lezen wat voor tafels jij allemaal zelf kunt maken met de juiste bouwtekeningen. Een grote eet- of werktafel maken of toch liever een tuintafel? Ook dan ben je op het juiste artikel uitgekomen.

Ik neem je stap voor stap mee naar het bouwproces zodat jij je zelf een tafel kunt maken. Een tafel zelf maken stelt jou namelijk in staat om behoorlijk wat geld te besparen en je woonkamer te voorzien van een prachtig nieuw meubel. Jij kunt je tafel zo mooi maken als je zelf wilt, aangezien je zelf kunt kiezen voor duurdere houtsoorten en jij je tafel altijd nog kunt verven.

Klaar om de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan met de bouw van je eigen tafel? Lees dan snel verder!

Wat voor tafel kan ik zelf maken

Ik heb de afgelopen twintig jaar honderden tafels gemaakt waarvan vrijwel alle bouwtekeningen die ik daarvoor gebruikt heb wel in mijn bouwtekeningenpakket te vinden zijn. Schrik niet, want je kunt behoorlijk wat verschillende tafels maken met deze bouwtekeningen. Denk bijvoorbeeld eens aan het zelf maken van een picknicktafel voor in de achtertuin of op je terras? Hoe leuk is het om te lunchen aan de picknicktafel in de zomer met je vrienden of kinderen?

Een ander enorm populair voorbeeld van een tafel zelf maken is de grote eettafel. Het idee achter deze grote eettafel is dat je zelf een tafel maakt waar je met grotere aantallen gasten aan kunt eten en waar je buiten de diners op ook nog aan zou kunnen werken. Je hebt dan altijd voldoende ruimte om je spullen kwijt te kunnen terwijl je niet nog meer ruimte van je huis inneemt. Tevens zorgt hout voor een nog mooier effect wanneer je dit op grote schaal toepast, wat natuurlijk bij het zelf maken van een grote eettafel het geval is.

Een tafel zelf maken is iets wat je doet met een bouwtekening. Hier vind je alle belangrijke informatie op om een tafel zelf te maken waar je van kunt genieten. Of we het dan over een tuintafel hebben of misschien wel een salontafel, het zijn allemaal mogelijkheden van tafels die jij helemaal zelf met de juiste bouwtekening kunt maken.

Zelf maken van een tafel met een bouwtekening

Je hebt nu gelezen hoe jij je eigen tafel kunt maken. Wat je echter nog niet weet is hoe jij je eigen tafel zelf kunt maken met de bouwtekening, want die heb je nog niet. Deze bouwtekening is te vinden in mijn bouwtekeningenpakket waar ruim tienduizend bouwtekeningen in te vinden zijn. Het onmisbare voordeel van het bouwen met een bouwtekening is iets wat je gaandeweg zal ontdekken. Een bouwtekening geeft je namelijk structuur en laat je op een intelligente manier te werk gaan. Het zo mogelijk om binnen korte tijd een tafel zelf te maken, maar ook een ander meubel.

Want in mijn bouwtekeningenpakket kan je bouwtekeningen vinden om nog veel meer meubels mee te maken. Denk bijvoorbeeld eens aan een tafel zelf maken met meerdere stoelen die jij hierbij kunt plaatsen. Of misschien vind je het wel fijner om je eigen steigerhouten boekenkast te maken? Het zijn allemaal opties van meubels die jij helemaal zelf kunt maken om je huis op een voordelige manier van prachtige meubels te voorzien. Wil jij beginnen met het zelf maken van een tafel? Klik dan hier voor meer informatie over Freds Bouwtekeningenpakket!

Tafel zelf maken
Tafel zelf maken

Een tafel zelf maken doe je met goede bouwtekeningen

Voor meer informatie over hoe onze bouwtekeningen in elkaar zitten probeer deze gratis tafel bouwtekening

Meer van dit soort artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.