Home » Blog » Bodembedekking Kippenhok In Orde Brengen

Bodembedekking Kippenhok In Orde Brengen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

De bodembedekking kippenhok is belangrijk voor het welzijn van de kippen. Ze moeten zich eerst en vooral op hun gemak voelen in het kippenhok zelf en de bodembedekking doet er ook heel veel aan.

Als een kip zich niet thuis voelt in het kippenhok zal ze ook minder of geen eieren meer leggen. Het kippenhok zelf moet een veilige en aangename plaats zijn voor de kippen.

Bodembedekking kippenhok: Waar dien je op te letten?

Het beste gebruik je als bodembedekking kippenhok bij voorkeur zaagsel of houtsnippers, zand of gemengd. Houtsnippers nemen ook vocht op als het te vochtig wordt in het kippenhok. Leg zeker een dikke laag in het kippenhok want kippen houden van omwoelen en graven.

Stro of gedroogd gras kan je ook gebruiken als bodembedekking kippenhok maar dit dien je dan regelmatig te verschonen. Of regelmatig harken in het stro is ook een oplossing. Dit om te vermijden dat het vochtig wordt of aan elkaar gaat koeken.

Vooral in de winter is het aan te raden om meer stro in het kippenhok te leggen. Lees hier meer over je kippenhok winterklaar maken.

Bodembedekking kippenhok: de slaapstokken en de legnesten

Onder de stokken waar de kippen op slapen voorzie je het beste een mestplank. Zo kan je gemakkelijker de mest van de kippen verwijderen. Daar dien je geen speciale bodembedekking te voorzien.

Voor de legnesten kan je stro voorzien als bodembedekking kippenhok. Geen gewoon stro maar liever een zachtere variant. De zachtere variant van stro vind je in elke dierenspeciaalzaak. Het is dan ook gemakkelijker om de eieren te rapen of te zoeken.

Lees hier meer over een legnest voor je kippen maken.

De bodembedekking kippenhok dient men op tijd en stond eens te verversen of te veranderen zodat de kippen steeds in een aangename schone omgeving vertoeven en dat ongedierte of parasieten geen kans krijgen om zich daar te nestelen.

Een blije kip in een aangenaam hok legt veel meer eieren.

[insert page=’snippet-ps’ display=’content’]

Meer van dit soort artikelen

Eén reactie

  1. hallo,
    ik heb hennep strooisel in kippen hok en legnesten.in legnesten ook nog strogedaan,maar nu krauwen ze het er allemaal uit tot buiten in de ren.lijkt wel voorjaars schoonmaak.
    voorheen altijd hooi in legnesten.
    kunt u mij een tip geven wat in legnesten te doen.dit gedrag hebben ze nog nooit vertoond.er zitten geen wezels etc in de buurt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.