Home » Blog » Kippenhok Bouwen Vergunning, Moet Je Dat Aanvragen?

Kippenhok Bouwen Vergunning, Moet Je Dat Aanvragen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Een kippenhok bouwen vergunning is afhankelijk van gemeente tot gemeente. Vraag dit voor de zekerheid dus ook best even na in je eigen gemeentehuis.

U wilt graag een kippenhok bouwen in de tuin en u vraagt zich een aantal zaken af. Wat voor kippenhok: groot of klein, met of zonder ren, op welke plek in de tuin.

Wat voor soort kippen, hoeveel, wel of geen haan? Die haan mag overigens alleen in buitengebieden, dus niet in de bebouwde kom.

Een van de belangrijkste zaken die u moet regelen is of u wel of geen vergunning moet aanvragen. Dus ook al hebben uw buren geen problemen met het bouwen van een kippenhok, ga toch even langs het gemeentehuis.

Kippenhok bouwen vergunning: wanneer wel en wanneer niet.

Iedere gemeente heeft een zg. Gemeentelijke dienst Bouw en Woningtoezicht. Ambtenaren die daar werken vallen onder de Bouwpolitie. Deze Bouwpolitie kan ook onaangekondigd bij u langs komen om te controleren of u zich aan de voorschriften houdt.

Kippenhok bouwen vergunning: verschil per gemeente.

Nu heeft iedere gemeente verschillende voorschriften hiervoor en dus verschilt het per gemeente of u wel of geen vergunning nodig heeft voor uw leuke kippenhok in de tuin. Vaak hangt het geven van een vergunning ook af of het te bouwen object groot of klein is.

Kippenhok bouwen vergunning: wel een vergunning aanvragen.

Neem voordat u wilt gaan bouwen even contact op met bovengenoemde dienst in uw gemeente.

Indien u wel een vergunning aan moet vragen zal het waarschijnlijk niet veel moeite kosten om die te krijgen als het gaat om een kippenhok. Ten minste, als u er voor kiest om geen buitenproportioneel groot kippenhok in uw tuin te plaatsen. Let er wel op dat als u een tweede kippenhok wilt gaan bouwen in uw tuin u daarvoor altijd een vergunning nodig heeft!

Kippenhok bouwen vergunning: geen vergunning aanvragen.

Als u heeft geïnformeerd en er hoeft geen vergunning aangevraagd te worden, dan kunt u uw gang gaan. Waarschijnlijk echter wel volgens bepaalde voorschriften. Let hier goed op;het zou zonde zijn als u uw net gebouwde hok weer moet afbreken of aanpassen.

Kippenhok bouwen: besluit

Als u bovenstaande tips hebt gelezen en advies hebt gevraagd bij uw gemeente kunt u beginnen met het bouwen van uw kippenhok.

Veel plezier!

[insert page=’snippet-ps’ display=’content’]

Meer van dit soort artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.