Home » Blog » Kippenvoer bak online vergelijken? Dit is waar je volgens ons de beste kippenvoerbak kunt kopen!

Kippenvoer bak online vergelijken? Dit is waar je volgens ons de beste kippenvoerbak kunt kopen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

De wereld van voederbakken voor kippen is online een waar doolhof. Bij meer dan 100 online webshops kan je weer een andere voerbak voor je kippen kopen met andere voordelen. Eindeloos kan je blijven zoeken, totdat je ontdekt op welke site je echt concrete informatie kunt vinden. Dat is namelijk hier, de website met de belangrijkste informatie voor het houden van kippen en het bouwen van het beste hok. En op deze pagina, informatie over het kopen van een kippenvoerbak.

Expertise komt pas wanneer je op de hoogte bent van alle assortimenten voerbakken van de grote spelers. Hoeveel voederbakken je ook doorkijkt, het is een behoorlijke klus om een goed beeld te krijgen van wat er nu precies verkrijgbaar is.

Deze pagina geeft een samenvatting van welke voerbakken kopen waar mogelijk is. Per soort is uitgewerkt wat de voor- en nadelen zijn. Verder is er informatie beschikbaar waarmee jij kunt bepalen waar jij het best voerbakken kunt bestellen.

Vooronderzoek voederbak voor kippen

Zoals wij bij iedere koopgids doen bespreken we eerst wat er precies nodig is om te bepalen welke voederbak ideaal is. Want voor iedere situatie kan weer een andere kippenvoederbak worden gekocht. Doordat er veel keuze aan voerbakken is, leggen we eerst een basis waarop jij jouw beslissing later kunt baseren.

Enkele van de vele soorten waar we straks mee gaan kennismaken, zijn;

  • Voersilo
  • Voerbakken (voederbakken)
  • Voerautomaat

Een van de keuzes die dus al vroeg in het zoekproces gemaakt moeten worden is wat voor soort kippen voerbak je precies wilt kopen. Straks moeten er nog drie andere keuzes worden gemaakt. Er is dus werk aan de winkel.

De tweede keuze die namelijk moet worden gemaakt, is welk hoofdmateriaal de voerbak mag zijn. Kippen kunnen behoorlijk kippig zijn, dus er zijn twee materialen waar meestal mee gewerkt wordt. Deze materialen zijn;

  • Zink
  • Kunststof

Zink is een wat onverwachtse speler op het gebied van voerbakken. Veel mensen die online voederbakken kopen kiezen het liefst voor een model van zink door hoe de voerbak er dan uitziet. Vooraf is het namelijk zeer lastig in te schatten wat jouw kip(pen) het liefst wil(len).

kippenvoer bak zink
kippenvoer bak zink

Kunststof of zink kippen voerbak kopen?

Want welk model je ook koopt, je moet vrijwel altijd de keuze maken tussen zink en kunststof. Wij zijn een liefhebber van zink omdat het simpelweg mooier staat dan kunststof. Een kippen voerbak van kunststof ziet er goedkoper uit, gaat minder lang mee en doet het logischerwijs minder goed met slechte weersomstandigheden. Ook is de voerbak van zink steviger waardoor het beter bestand is tegen ‘ruwe’ kippen.

Kunststof heeft echter wel als voordeel dat deze modellen doorgaans goedkoper zijn. Je bent minder kwijt voor een simpele kippenvoer bak als dat je er een van zink zou kopen. Kippen zullen volgens velen het verschil niet merken. Maar stel dat ze het wel zouden merken, dan zou je toch het beste voor je kippen willen?

Belangrijkste soorten en maken plus kleuren

De makkelijkste keuze is om te maken bij het kopen van een kippen voerbak is welke kleur de voederbak moet krijgen. Kleuren zijn er in overvloed. Als we het assortiment van een willekeurige webshop bekijken ontdekken we dat je per voederbak soms wel uit tien kleuren kunt kiezen.

Mocht je dus kiezen voor een kippen voer bak van kunststof is de kans groot dat je ook uit verschillende kleuren kunt kiezen.

Hier raden wij je aan voor een neutrale kleur te kiezen. Kippen houden namelijk niet van felle kleuren. Idealiter wordt er gekeken naar de kleuren die nu in het kippenhok of ren gebruikt worden. Komt de kleur rood daar wel in terug, dan zou een kippenvoerbak van rood kunnen.

Vergeet ook niet dat bepaalde kleuren eerder ‘vies’ worden dan andere voerbakken. Witte kunststof voerbakken vertonen aanzienlijk eerder vuil dan een zwarte, grijze of andere donkere kleur. Alhoewel kippenbakken regelmatig moeten worden schoongemaakt is het onnodig om voor een te lichte kleur te kiezen.

Welk soort kies jij? Kijk goed naar het huidige hok voordat je gaat kopen!

Uiteindelijk moet je kiezen tussen de drie verschillende soorten kippenvoer bakken. Deze keuze kan het makkelijkst gemaakt worden door naar het aantal kippen dat gevoerd moet worden te kijken in combinatie met de huidige situatie. Hoeveel ruimte is er voor de voerbakken? Zijn deze voerbakken te combineren met wat er al aanwezig is?

Als je deze factoren allemaal meeneemt kan je bepalen welke kippen voer bak het beste resultaat brengt. Jouw kippen moeten namelijk wel kunnen genieten van het voer.

Dit is waar wij onze kippen voederbakken zelf vandaan hebben

Voor onze kippenvoerbakken gaan wij al jaren naar dezelfde webshop waar we weten dat de kwaliteit en service van hoog niveau is. Bestellen we hier iets, dan ontvangen we het vaak de volgende dag al in huis. En hebben we een vraag? Dan krijgen we hier direct antwoord op tijdens kantooruren.

Benieuwd over welke webshop het hebben? Ontdek het dan hier!

Meer van dit soort artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.