Home » Blog » Bed » Zelf een steigerhouten hoogslaper maken

Zelf een steigerhouten hoogslaper maken

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Steigerhouten hoogslaper voor in de slaapkamer van je kind maken? Dan heb ik goed nieuws voor je want dat kan je helemaal zelf doen! Het maken van een steigerhouten hoogslaper is goed te doen en voor iedere doe-het-zelver mogelijk. Ook als je nog nooit met een bouwtekening hebt gewerkt dan is er alsnog niets aan de hand, want een steigerhouten hoogslaper maken met een bouwtekening is ook voor jou mogelijk. Ik ben zelf al jaren actief als timmerman annex doe-het-zelver en heb alle bouwtekeningen die ik hiervoor gebruikt heb verzameld, waar je in de laatste alinea van dit artikel meer over kan lezen.

Omdat de veiligheid van de steigerhouten hoogslaper zeer belangrijk is, besteed ik daar in dit artikel ook veel aandacht aan. Als we bedmeubels maken is het namelijk van belang dat er prettig op geslapen kan worden, en dat kan natuurlijk alleen wanneer het bedmeubel daar ook voor geoptimaliseerd is. Ik vertel je verderop in dit artikel hoe jij dat kan doen en hoe jij er verder voor kunt zorgen dat je een prachtige steigerhouten hoogslaper maakt. Benieuwd hoe jij dit kunt doen? Lees dan snel verder!

Een steigerhouten hoogslaper maken

Ten eerste is het belangrijk dat jij precies weet hoeveel ruimte je beschikbaar hebt voor de steigerhouten hoogslaper. Meet de complete ruimte op om te ontdekken hoeveel ruimte je beschikbaar hebt voor de steigerhouten hoogslaper. Het zou zonde zijn als je na de bouw van de steigerhouten hoogslaper ontdekt dat je hier helemaal niet voldoende ruimte voor hebt. Ga dus van te voren na hoeveel ruimte je hebt, dit kan je uiteindelijk geld besparen wanneer je niet de hoogslaper moet aanpassen.

Je kunt de steigerhouten hoogslaper voor verschillende doeleinden maken. Zo kan je de steigerhouten hoogslaper natuurlijk maken voor een van je kinderen, maar kan je ook een logeerkamer maken waar meerdere steigerhouten hoogslapers in staan. Dit stelt je dan in staat om tegen een lage prijs een logeerkamer te maken waar meerdere mensen in kunnen slapen.

De veiligheid van de steigerhouten hoogslaper is zeer belangrijk omdat er mensen op zullen slapen. Daarom zal je hier behoorlijk wat aandacht aan moeten besteden. Maar waar moet je dan op letten?

De veiligheid van de steigerhouten hoogslaper

Je steigerhouten hoogslaper zal aan meerdere eisen moeten voldoen voordat er ook maar iemand op mag slapen. Ten eerste mogen er op geen een plekje splinters meer worden gevonden. Schuur het steigerhout grondig zodat het splintervrij wordt. Dit kan met een schuurmachine of schuurpapier worden gedaan. Voor het beste resultaat combineer je beide zodat je ook de kleine hoekjes kan bereiken om zo alle splinters vakkundig te verwijderen.

Omdat het wel eens kan voorkomen dat alleen op het boven niveau van de steigerhouten hoogslaper iemand slaapt, is de stabiliteit van de constructie erg belangrijk. Je kunt op meerdere manieren eenvoudig de stabiliteit van de steigerhouten hoogslaper verzekeren.

Ten eerste kan je de steigerhouten hoogslaper aan de muur en grond verankeren middels wand- en grondbeugels. Ik raad je daarom aan dit ook echt te doen, want dan weet je zeker dat de steigerhouten hoogslaper stabiel zal staan. De bouwtekening vertelt je verder hoe de bouw van de steigerhouten hoogslaper gaat, zodat er een stabiele constructie zal ontstaan.

Steigerhouten hoogslaper bouwtekening

De steigerhouten hoogslaper bouwtekening geeft je ten eerste de informatie over hoeveel steigerhout er nodig is en in welke afmetingen. Je ziet rechtsonder op de bouwtekening direct een overzichtje met deze informatie. Verder zie je op de bouwtekening natuurlijk hoe je de steigerhouten hoogslaper in elkaar moet zetten en hoe de hoogslaper eruit komt te zien. Zo weet je precies waar je naar toe aan het werken bent.

De steigerhouten hoogslaper bouwtekening is te vinden in mijn tienduizend bouwtekeningen grote pakket. Dat betekent dat je eindeloos kunt blijven bouwen met de vele bouwtekeningen die in dit pakket te vinden zijn. Bouwtekeningen waarmee je echt van alles kunt maken, van een simpele bank tot een loungebank voor in de achtertuin inclusief tuintafel. Of misschien bouw je liever je eigen schuurtje en een schutting. Dat is ook mogelijk met de bouwtekeningen uit dit bouwtekeningenpakket!

Wil je meer te weten komen over dit bouwtekeningenpakket? Lees er dan hier nog veel meer over klik hier!

Steigerhouten hoogslaper
Steigerhouten hoogslaper maken doe je zelf

Een steigerhouten hoogslaper maken doe je met goede bouwtekeningen

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.