Home » Blog » Een complete bar bouwen? Dat kan!

Een complete bar bouwen? Dat kan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Als ik na een lange week werken thuiskom vind ik niets zo fijn als even een lekker witbiertje te drinken aan mijn zelfgemaakte bar. Ook bij verjaardagen of feestjes doet de bar het altijd goed, vooral omdat het behoorlijk wat sfeer in huis haalt. Nadat ik meerdere van deze barretjes voor kennissen heb gemaakt deel ik nu de bouwtekening zodat anderen het ook zelf kunnen doen. Een bar bouwen is namelijk helemaal niet zo lastig, het belangrijkste wat je moet doen is de bouwtekening volgen waar stap voor stap op staat wat je moet doen. Verder is het verkrijgen van het juiste hout en het inschatten van de benodigde ruimte voldoende om een bar te bouwen zoals jij dat voor ogen hebt.

Ik vertel je in dit artikel precies hoe een bar bouwen met een bouwtekening werkt en hoe jij natuurlijk aan die bouwtekening kunt komen. Wees niet bang dat het zelf bouwen van een bar je teveel tijd kost, want indien jij de bouwtekening goed volgt is dit een leuk project dat jij in een acceptabel tijdsbestek kunt volbrengen.

Klaar om je eigen bar te bouwen en ook lekker na te kunnen borrelen? Ga dan snel verder en ontdek hoe jij je eigen bar kunt bouwen!

Een bar bouwen met een bouwtekening

Ik hoor vaak van mensen die nog twijfelen over het zelf maken van meubels dat zij bang zijn dat het bouwen van meubels uiteindelijk lastiger blijkt te zijn. Echter is bij het gebruik van de juiste bouwtekening het maken van meubels voor vrijwel iedereen goed te doen, aangezien je precies kunt zien wat er gedaan moet worden om met succes een meubel of bar te bouwen.

Een bar bouwen is voor iedere klusser een haalbaar project indien je voldoende tijd en motivatie in de bouw hiervan steekt. Op de bouwtekening zie je ook welke afmetingen de verschillende planken behoren te zijn om je bar te bouwen. Afhankelijk van de door jou gekozen houtsoort moet je wel onthouden dat het onderhoud zal verschillen. Werk jij bijvoorbeeld met steigerhout om een bar te bouwen, dan raad ik je aan hier grondverf op aan te brengen en jaarlijks onderhoud te plegen. Je bar kan ook gebouwd worden met houtsoorten als eiken- en kersenhout, echter zal de prijs hiervan enigszins hoger liggen dan wanneer je met steigerhout aan het werk zou gaan.

Je hebt uiteindelijk zelf invloed op hoe hoog de kosten van je bar worden. Dit is tevens afhankelijk van de grootte van je bar, aangezien je zelf een nog grotere of juist kleinere bar kunt bouwen. De afmetingen op de bouwtekening zijn namelijk aan te passen naar proportie waardoor je een bar van iedere maat kan maken. Let wel goed op dat je daarom dus ook een bar bouwt die niet te groot is en ook in je huis past. Meet voordat je hout koopt en begint met de bouw van je bar goed hoeveel ruimte jij beschikbaar hebt. Op deze manier kan jij een bar bouwen die perfect bij jouw huis past.

Met je eigen bar bouwen aan de slag

Voor je bar is het natuurlijk leuk om ook nog krukken of stoelen te bouwen. Deze kan je dan toevoegen om het complete geheel af te maken. Samen met een bar bouwen voltooi je dan een volledig doe-het-zelf project. Ook deze bouwtekeningen heb ik voor je, want samen met de bar bouwtekening zijn deze bouwtekeningen onderdeel van Freds Bouwtekeningenpakket waar duizenden bouwtekeningen in verzameld zitten.

Je kunt behalve een bar bouwen nog veel meer doen met de vele bouwtekeningen die jij in dit pakket kunt vinden. Van het maken van een deur tot de bouw van alle tuinmeubels voor op je terras of in je tuin. Ook is het maken van nog meer meubels voor in de woonkamer geen probleem met de bouwtekeningen uit dit pakket. Het enige wat je moet doen, is aan de slag gaan.

Meer te weten komen over dit bouwtekeningenpakket? Lees hier dan verder!

Bar bouwen
Bar bouwen

Zelf een complete bar bouwen doe je met goede bouwtekeningen.

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.