Home » Blog » Bartafel maken voor de perfecte borrel!

Bartafel maken voor de perfecte borrel!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Voor de allerlekkerste en leukste borrel heb je een bartafel in huis nodig. Je kan hoog of laag springen, maar een gezellige borrel doe je gewoon thuis en aan een bartafel. Maken van zo’n bartafel kan nog wel wat werk opleveren zou je denken. Dat is echter niet het geval, want je kunt een bartafel maken met de bouwtekeningen die ik voor jou heb verzameld.

Mogelijk is dit de eerste keer dat je op de website van Fred’s Bouwtekeningen bent. In dat geval is het handig als ik je even vertel wat je hier kunt vinden, aangezien deze website voordeel artikelen staat. Voor klussers die opzoek zijn naar bouwtekeningen en handleidingen om een meubel of ander project uit te voeren, heb ik goed nieuws. Hier kan je de tekeningen vinden waar je naar opzoek bent, waaronder dus de tekening voor een bartafel maken!

Wat jij aan zo’n bouwtekening voor een bartafel maken hebt

Ik weet dat het lastig in te schatten is wat je precies moet doen om bijvoorbeeld een bartafel te maken. Vroeger begon ik ook met het spontaan maken van meubels, en dat ging vaker fout dan goed. Toen ik zelf voor het eerst met bouwtekeningen in aanraking kwam, wist ik meteen het nut van de tekeningen. Zonder zo’n tekening, kan je best een meubel of in dit geval een bartafel maken. Echter zal het er nooit zo mooi uitzien en zo stabiel zijn, als een meubel dat je ergens kunt kopen. Daarom heb je altijd een bouwtekening nodig om iets te maken waar je intensief gebruik van wilt maken.

Op een bouwtekening is voor het project de belangrijkste informatie te vinden. Als jij je afvraagt welke materialen je nodig hebt, geeft de bouwtekening daar direct antwoord op door je van een lijst van benodigde materialen te voorzien. Hier staat netjes bij welke afmetingen de materialen moeten zijn, waardoor je de materialen voor een bartafel maken eenvoudig kunt vinden. Het daadwerkelijk bouwen van de tafel is ook allemaal weergegeven, waardoor je met een glimlach op je gezicht dit project kunt doen, je weet namelijk altijd wat je moet doen!

Waar begin ik?

Je begint natuurlijk dit project van een bartafel maken met de bouwtekening in je hand. Helemaal onderaan dit artikel lees je hoe je het Fred’s Bouwtekeningen kunt aanschaffen, wat je met duizenden bouwtekeningen de deal van het jaar gaat bezorgen.

Vervolgens kun je gemakkelijk de grootte van de bartafel aanpassen, waardoor je een bartafel kunt maken die bij jou wensen past. Misschien ben jij wel meer tevreden met een kleinere bartafel, wat dus prima mogelijk is.

Bij dit project kan je de afmetingen zo aanpassen dat je dus verschillende maten kunt maken. Maar ook ben je vrij om aanpassingen te doen aan andere onderdelen. Best wat klussers gebruiken de bouwtekeningen voor een bartafel maken ook voor de constructie zelf om vervolgens nog een keuken aan de bartafel vast te maken of hieronder een kastje te verwerken.

Al met al kan je dus zelf zo losgaan op dit project als je zelf wilt, wat betekent dat je een bartafel kunt maken die je altijd al wou hebben. Die borrel die je elke week doet, kan deze week op jouw eigen bartafel plaatsvinden. Jouw huis wordt opeens een stuk gezelliger! Lees ook dit stappenplan

Stappenplan

Wanneer je de onderstaande stappen volgt kan het bouwen van je bartafel niet meer misgaan. Hieronder de stappen die je moet volgen.

 1. Voorbereidingen
 2. Bartafel maken
 3. Afwerking

Stap 1: Voorbereidingen

Goede voorbereidingen zijn het halve werk. Je bespaard niet alleen veel geld met een goede voorbereiding maar ook veel tijd. De voorbereiding bestaat uit de volgende stappen

 1. Locatie bepalen
 2. Gewenste afmetingen
 3. Bouwtekeningen zoeken
 4. Materialen bestellen

Stap 1.1: Locatie bepalen

Waar wil je de bartafel gaan zetten? Komt hij in huis te staan, onder je afdak buiten of gewoon op je terras? De locatie bepaald hoe je straks de afwerking moet doen. Verder is de gewenste locatie ook van belang om de afmetingen te kunnen bepalen. Hoeveel ruimte heb je waar je de tafel wilt gaan zetten? Je moet er aan alle kanten nog goed rond kunnen lopen en zitten.

Stap 1.2: Gewenste afmetingen

De gewenste afmetingen bepaal je aan de hand van het aantal mensen dat er aan moet komen te zitten. De maximale afmetingen worden beperkt door de ruimte die je hebt op de gewenste locatie.

Stap 1.3: Bouwtekeningen zoeken

Wanneer je de eerste twee stappen hebt gevolgd dan is het tijd om nu de gewenste bouwtekening erbij te zoeken. Deze kun je in het ledengedeelte vinden. Ben je nog geen lid van onze bouwtekeningen dan kun je dit hier worden.

Druk de bouwtekening af. Op elke tekening vind je een handige materialenlijst. Aan de hand van deze lijst kun je de materialen gaan bestellen

Stap 1.4: Materialen bestellen

Waar kun je de materialen het beste bestellen? Dit kan via een houthandel, bouwmarkt of online.

Houthandel

Via een houthandel kun je alle materialen wel vinden. De kosten zijn echter meestal nog best hoog. Verder moet je dan zelf je materiaal ophalen. Je kunt het laten thuis bezorgen maar dan betaal je echt veel.

Bouwmarkt

Kopen in een bouwmarkt is ook goed te doen. Let er echter wel op dat het goede kwaliteit is want dit valt vaak best tegen bij een bouwmarkt. Planken die krom zijn let daar goed op. Verder is het assortiment qua afmetingen heel beperkt. Kosten zijn hoog. Thuis laten leveren is heel duur.

Internet

Online kopen is de beste optie. Voordelen zijn:

 1. Je kunt makkelijk vergelijken.
 2. Snel in huis.
 3. Goedkoop.
 4. Invloed op de kwaliteit.

Stap 2: Bartafel maken

Nu de materialen binnen zijn is het tijd om aan de slag te gaan.

 1. Zaag alles op de gewenste maat.
 2. Werk op een vlakke vloer.
 3. Boor de gaten voor zo voorkom je dat het hout gaat splijten.
 4. Volg de tekeningen stap voor stap.
 5. Werk zo nauwkeurig mogelijk.

Stap 3: Afwerking

Wanneer de bartafel helemaal klaar is dan is het tijd om aan de afwerking te denken. Schuur het hout goed glad zo voorkom je splinters in je handen of armen. Breng een beits aan tegen het intrekken van vocht zo gaat je bartafel veel langer mee.

Hoe kan ik de bartafel bouwtekening vinden?

Fred’s Bouwtekeningenpakket is sinds een aantal jaar een van de meest gebruikte bouwtekeningpakketten van de Benelux, maar ook Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Dit is natuurlijk niet vanzelf ontstaan, dit komt doordat de bouwtekeningen door iedereen te gebruiken zijn en overzichtelijk zijn getekend. Onduidelijke ‘rotzooi’ heeft niemand wat aan en daarom zijn de tekeningen ook zo duidelijk mogelijk getekend.

Met de aanschaf van dit pakket ben je opeens duizenden bouwtekeningen rijker. Dit zorgt ervoor dat je na een bartafel maken, nog uitzonderlijk veel andere projecten kunt doen. Klussen is een geweldige en voor velen een rustgevende bezigheid, waardoor deze lading bouwtekeningen je echt gelukkig gaat maken.

Wat je ook wilt maken, het is met Fred’s Bouwtekeningenpakket mogelijk. Wil je alles ontdekken over de mogelijkheden van dit pakket en gewoon direct de bartafel bouwtekening downloaden? Dan is er op deze pagina meer informatie te vinden.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

bartafel maken doe je zelf
bartafel maken doe je zelf

Maken of kopen?

Twijfel je nog of je wilt kopen of toch gaan maken? Lees dan hier de voor en nadelen

Voordelen van kopen

 1. Snel in huis
 2. Geen gereedschap of tekening nodig

Nadelen van kopen

 1. Lage kwaliteit voor een betaalbare bartafel
 2. Erg duur
 3. Korte levensduur

Waar kun je het beste een bartafel kopen?

Mocht je toch liever een bartafel kopen dan zelf maken dan is het slim om te kijken waar je dit het beste kunt doen.

 1. Woonwinkel of meubelboulevard
 2. Via internet

Woonwinkel of meubelboulevard

Je kunt maar een fysieke woonwinkel bij jou in de buurt. Meestal heb je daar echter maar weinig variatie en liggen de prijzen best hoog. Al kun je soms wel eens geluk hebben. Daarbij komt nog een ander nadeel dat je het zelf op moet halen. Thuis bezorgen kan soms wel maar dan schrik je van de prijzen die ze durven rekenen.

Bij een meubelboulevard zie je vaak wel dat de variatie veel groter is. Het grote nadeel is daar dat je te maken hebt met lange levertijden. Garantie en leveringsvoorwaarden zijn lang niet altijd goed. Dit heb ik van dichtbij meegemaakt.

Via internet

Naar mijn mening is de beste optie om te kopen via internet. Maar dan moet je wel weten waar je dit het beste kunt doen. Enkele voordelen van kopen via internet zijn

 1. Makkelijk onderling prijzen vergelijken
 2. Veel variatie
 3. Alles wordt thuis afgeleverd en meestal tegen een schappelijke prijs. Je hebt daar zelf de keuze in.
 4. Snel in huis

Al is niet elke webwinkel even snel en betrouwbaar. Waar moet je dan zijn? Voor de beste service, leveringsvoorwaarden en garantie moet je bij deze webwinkel zijn.

De voordelen van maken

 1. Heel goedkoop
 2. Beste kwaliteit
 3. Makkelijk te maken met behulp van onze bouwtekeningen
 4. Gereedschappen heb je al in huis
 5. Veel voldoening
 6. Onbeperkte variatie dit heb je helemaal in eigen hand

Enkele nadelen van maken

 1. Het kost je wat tijd
 2. Je hebt een bouwtekening nodig. Dit is niet echt een probleem want hier hebben wij een goede oplossing voor zoals je hebt kunnen lezen.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Meer van dit soort artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.