Ik kwam afgelopen week in een meubelzaak en zag een best mooi steigerhouten bed staan. De prijs van dit bed was € 3.000,-. Niet echt goedkoop vond ik zelf. Gelukkig kan je ook zelf een steigerhouten bed maken waardoor het niet nodig is om zo (achterlijk) veel te betalen voor een bed. Voor € 3.000,- kan ik een paar maanden leven, om dat uit te geven aan een bed slaat natuurlijk helemaal nergens op. Middels een bouwtekening is een steigerhouten bed maken ook voor jou mogelijk. Afhankelijk van hoe je te werk gaat en van wat voor steigerhout je gebruikt maakt, kan je zelf tegen een zeer voordelige prijs een prachtig steigerhouten bed maken. Wat mij pas echt gelukkig maakt, is het zien van de resultaten van mensen die van deze bouwtekening gebruik hebben gemaakt.

Afijn, je bent hier om een steigerhouten bed te maken en daar kan ik je bij helpen, namelijk met de informatie uit dit artikel. Ik vertel je precies wat je allemaal moet doen om zelf een steigerhouten bed te kunnen maken. Ten eerste lees je hoe jij aan het juiste steigerhout kunt komen en hoe je hierop zou kunnen besparen. Vervolgens vertel ik je hoe een steigerhouten bed maken in zijn werk gaat.

Hoe kan ik steigerhouten bed maken met voordelig steigerhout?

Natuurlijk, sommige soorten steigerhout zijn duur en daardoor zijn de prijzen van steigerhouten meubels in meubelzaken duur. Echter is steigerhout ook weer niet zo duur dat een prijs van € 3.000 ,- gerechtvaardigd is. Jij kunt bij het maken van een steigerhouten bed er ook voor kiezen om van duur steigerhout gebruik te maken. Je bent dan nog steeds veel goedkoper uit dan wanneer je een bed uit een meubelzaak zou aanschaffen, maar het resultaat mag er veelal zijn.

Je kunt ook een steigerhouten bed maken met goedkoper steigerhout, ofwel gebruikt steigerhout. Indien je in het bezit wil komen van gebruikt steigerhout heb je in principe twee mogelijkheden. Mogelijkheid 1, je gaat langs bij een lokale bouwplaats en informeert of zij aan het einde van hun bouw bij het afbreken van de steigers je een belletje willen geven in het geval dat jij het steigerhout zou mogen overnemen. Dit is veruit de goedkoopste manier om in het bezit van steigerhout te komen, echter is de kans op succes minder hoog dan wanneer je zou kiezen voor de tweede mogelijkheid. Want je kunt ook op websites als Marktplaats in contact komen met verkopers van gebruikt steigerhout. Je kunt er vrijwel altijd vanuit gaan dat de prijzen lager zijn dan bij de bouwmarkt, maar enige waakzaamheid kan geen kwaad. Reken altijd goed na of de prijzen wel echt zo goedkoop zijn en controleer het hout op de kwaliteit.

Geen zin om gebruikt steigerhout voor een steigerhouten bed maken aan te schaffen? Dan kan je natuurlijk altijd geschuurd, geschaafd of normaal steigerhout aanschaffen bij een bouwmarkt.

Hoe kan ik een steigerhouten bed maken

Zelf een steigerhouten bed maken middels een bouwtekening is de beste manier om met succes zelf een bed te maken. Je kunt de bouwtekening voor vrijwel iedere stap van het proces gebruiken. Ten eerste ontdek je namelijk op de bouwtekening in welke afmetingen jij de steigerhouten planken moet (laten) zagen. Dit kan je bij de bouwmarkt laten doen maar zelf is het logischerwijs ook mogelijk.

Ten tweede lees je in welke volgorde en hoe jij je complete bedmeubel in elkaar moet zetten. Het begint inderdaad bijna op een IKEA-handleiding te lijken, maar dan in doe-het-zelf vorm. Volg alle weergegeven stappen zeer nauwkeurig zodat je er zelf voor kunt zorgen dat je een prachtig bedmeubel maakt. Dit kan je zomaar honderden euro’s besparen en dat is natuurlijk waar we het deels voor doen. Klaar om een steigerhouten bed te maken, lees dan snel verder!

Bouwtekening voor een steigerhouten bed

Je steigerhouten bed maken, dat doen we met een bouwtekening. Een bouwtekening die te vinden is in mijn bouwtekeningenpakket die ik naar mijzelf heb vernoemd, namelijk Freds Bouwtekeningenpakket. Meer dan tienduizend bouwtekeningen om tal van meubels mee te maken waaronder een steigerhouten bed, dat is wat mogelijk is met dit bouwtekeningenpakket.

Ik vertel je graag op deze pagina meer over dit bouwtekeningenpakket en laat je graag kennis maken met de vele mogelijkheden en klik hier.

Steigerhouten bed maken

Steigerhouten bed maken

Zelf een steigerhouten bed maken doe je met goede bouwtekeningen