Je merkt dat het de komende tijd weer lekkerder weer gaat worden. Om optimaal van lekker weer te genieten, moet je van de juiste spullen zijn voorzien. Zo is een goede parasol onmisbaar, maar is dat niet het enige. Ook een strandbed of loungebank moet in je tuin te vinden zijn. In dit artikel richt ik mij op hoe een strandbed maken voor jou mogelijk is.

Want dan kan jij goedkoop de zomer in met een geweldig strandbed waar je wel van moet genieten. Het klinkt soms lastig, het maken van een strandbed of een ander project. Maar dit doe-het-zelf project is voor iedereen goed haalbaar. Met het bouwtekeningenpakket is het opeens niet meer lastig om meubels te maken.

Voor binnen- en buitengebruik, zoals een strandbed maken. Ben jij ook van plan om nog voor de zomer jouw tuin van een strandbed te voorzien? Ga dan snel met de onderstaande informatie aan het werk om te beginnen met een strandbed maken!

Van start met een strandbed maken

In de zomer zitten we graag buiten en dat doen we veelal urenlang. Omdat je wel op een lekkere plek wilt genieten van de zon, is daar een goed tuinmeubel voor nodig. Een strandbed van fatsoenlijke kwaliteit, zal je zeker een aardig bedrag kosten.

Indien je natuurlijk zo’n meubel zou kopen. Kies je om een strandbed te maken, dan wordt het opeens een heel ander verhaal. Dan kan je namelijk tegen een aangenamer bedrag, een strandbed maken waar je de komende jaren alleen nog maar van geniet.

Ik zie vaak dat klussers op het begin twijfelen of ze het deze keer wel met een bouwtekening proberen. Ik kan jou echter garanderen, dat je met een bouwtekening een goed strandbed kunt maken. Een strandbed, ofwel een ligbed, kan ook overeind worden gezet zodat je ook op andere momenten hiervan gebruik kunt maken.

Zo’n bouwtekening is belangrijker dan veel klussers denken. Het is niet zonder reden dat een groot deel van Nederland een bouwtekening gebruikt. Indien jij er nog niet zeker van bent dat jij een bouwtekening moet gebruiken voor een strandbed maken, dan moet je het onderstaande stuk goed lezen!

Waarom jij niet zonder bouwtekening kunt werken

Ik heb drie belangrijke redenen waarom je niet zonder een bouwtekening kunt werken. Dus ook niet als je een strandbed wilt maken. We hebben het vaak over projecten waar er goed gelet moet worden op de structuur en constructie van een meubel. Stel je voor dat een strandbed niet een sterke constructie zou hebben. Dan is de kans groot, dat je binnen korte tijd vol door het bed zakt.

Daarom wil ik jouw neus drukken op de feiten, want dat is wat jou gaat helpen om zo’n mooi strandbed te maken. Hoeveel je ook probeert te doen zonder een bouwtekening, met zo’n tekening, kom je altijd verder en bouw je een kwalitatief beter product.

Je afvragen welke materialen je nodig hebt is straks ook niet meer nodig, want alle materialen staan opgesomd op de bouwtekening. Een strandbed maken kan daarom niet meer mis gaan!

Hoe begin je dan? Volg dit stappenplan

Stappenplan

Wil je zelf aan de slag met het maken van je strand of ligbed? Dan zijn de volgende stappen belangrijk.

 1. Voorbereidingen
 2. Bouwen
 3. Afwerking

Stap 1: Voorbereidingen

De voorbereidingen zijn wel heel belangrijk voor je daadwerkelijk kunt gaan bouwen. De voorbereidingen bestaan uit de volgende stappen:

 1. Locatie bepalen
 2. Gewenste afmetingen
 3. Strandbed bouwtekening downloaden
 4. Materialen bestellen

Stap 1.1: Locatie bepalen

Waar wil je het strandbed gaan zetten? De locatie is belangrijk voor de afwerking die je moet doen. Staat het zomer en winter buiten dan moet je het op een andere manier afwerken dan wanneer het alleen buitenstaat wanneer het mooi weer is.

 1. Op welke plaats wil je het zetten?
 2. Hoeveel ruimte heb je daar?
 3. Waar wil je het in de winter opbergen?

De antwoorden op deze vragen bepalen de maximale afmetingen

Stap 1.2: Gewenste afmetingen

Nu je de locatie weet is het belangrijk om te weten welke afmetingen je het wil maken. Natuurlijk heb je dat helemaal zelf in de hand. Wordt het voor één persoon of twee? Is het voor een volwassen persoon of kind?

Dit bepaald gelijk welke afmetingen je voor kiest

Stap 1.3: Strandbed bouwtekening downloaden

Altijd al je eigen strandbed willen maken aan de hand van een bouwtekening? Dan kan jij dat nu doen. Met het Fred’s Bouwtekeningenpakket is het maken van meubels opeens een stuk eenvoudiger. De overzichtelijke en zeer bruikbare bouwtekeningen begeleiden je bij het maken van ieder meubel. Druk deze bouwtekening af. Op de tekening vind je een handige materialenlijst terug. Aan de hand hiervan kun je de bestelling plaatsen

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Stap 1.4: Materialen bestellen

Aan de hand van de materialenlijst kun je nu de benodigde materialen bestellen. Alle materialen zijn in een bouwmarkt of houthandel op voorraad. Hou er altijd wel rekening mee dat je zelf om je materiaal moet rijden. Je hebt dan een kar nodig.

Een andere en betere optie is bestellen via internet. Je hebt dan zelf invloed op de kwaliteit van de materialen. De kosten kunnen behoorlijk wat lager zijn dan bij een bouwmarkt of houthandel. Nog een voordeel is dat alles thuis wordt afgeleverd.

Bouwen

Wanneer alles materialen binnen zijn kun je aan de slag met het bouwen van je strandbed. Volg de tekening stap voor stap. Werk zoveel mogelijk op een vlakke vloer zo werk je het nauwkeurigste en het fijnst. Boor de schroefgaten zoveel mogelijk voor hierdoor voorkom je het splijten van het hout.

Afwerken

Wat je altijd doet is alles glad schuren. Voorkom dat je splinters in je huid krijgt.

De afwerking is afhankelijk van de locatie waar je het strandbed gaat zetten. Staat het altijd buiten dan is het verstandig om het hout goed te beschermen. Dit kun je doen door te kiezen voor een hoge kwaliteit buitenbeits. Deze beits breng je minimaal twee keer aan voor een goede bescherming. Het voordeel van beits is dat het in het hout trekt. Hierdoor wordt het hout van binnenuit beschermd tegen vocht intrekken.

Bouwtekeningenpakket

Ik zie vaak een doe-het-zelf project als een strandbed maken nog maar als het begin. Het kan stukken uitdagender door straks met projecten aan de slag te gaan als tuinhuisjes en schommels. Met duizenden bouwtekeningen is er enorm veel mogelijk, alleen jij moet nog aan de slag om dit te realiseren.

Wil jij een strandbed maken en de vele andere bouwtekeningen ontdekken? Waar je onder andere een bureau, tafel, bank en eigenlijk ieder ander meubel kunt maken? Dan moet je snel op de onderstaande link klikken om alles over Fred’s Bouwtekeningen te leren.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Strandbed maken met strandbed bouwtekening

Strandbed maken met strandbed bouwtekening

Kopen of zelf maken?

Twijfel je nog steeds ook nu je alles hebt gelezen. Dan hier de voor en de nadelen van kopen ten opzichte van maken op een rij gezet.

Voordelen van kopen

 1. Snel in huis.
 2. Geen bouwtekening nodig
 3. Zelf niet achter materialen aan
 4. Klustijd heb je niet
 5. Gereedschappen heb je niet nodig

Nadelen van kopen

 1. Erg duur
 2. Kwaliteit is lang niet overal even goed

Wanneer je een strandbed gaat kopen waar doe je dit dan?

Waar kun je het beste een strandbed kopen? Lang niet elke winkel heeft er een beschikbaar. Je komt al snel in de speciaalzaken terecht. Daar betaal je echter enorm veel. Een betere optie is via internet bestellen bij een betrouwbare webwinkel zoals deze webwinkel. De leveringsvoorwaarden zijn hier heel goed. Verder heb je goede garantie voorwaarden terugsturen kost je niets.

De voordelen van zelf maken

 1. Beste kwaliteit
 2. Gereedschappen heb je al in huis dus is dat niet echt een bezwaar.
 3. Goedkoop
 4. Veel voldoening

Enkele nadelen van zelf maken

 1. Je bent wat klustijd kwijt maar als echte doe-het-zelver draai je daar je hand niet voor om
 2. Een bouwtekening is handig. Hiervoor hebben wij een goede oplossing zoals je hebt kunnen lezen. Dit is daardoor niet een enorm groot bezwaar.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Wat ga jij doen? Maken of kopen? Laat het in een reactie weten