Een eigen biljarttafel maken of een pooltafel bouwen om je ‘Mancave’ helemaal af te maken, elke man droomt van een ruimte waar hij zijn vrienden kan uitnodigen voor een lekker pootje pool of biljart. Biljarttafels zijn echter luxeproducten en dit is aan het prijskaartje terug te zien. Voor een goede biljarttafel ben je namelijk al snel twee- tot drieduizend euro kwijt.

Maar je kunt zelf ook een biljarttafel maken! Je kunt er voor kiezen om een pooltafel met de bekende pooltafel afmetingen te maken, maar je kan hier ook wat veranderingen in aanbrengen. Zo kan jij je eigen unieke pooltafel maken. De afmetingen van een pooltafel zijn vooral belangrijk voor de pooltafel bouwtekening. De bouwtekening helpt jou namelijk de pooltafel te maken, maar je hebt dan wel van te voren de juiste afmetingen nodig. In dit artikel lichten wij toe wat jij allemaal nodig hebt voor de bouw van een eigen pooltafel!

Wat heb je nodig om een pooltafel te bouwen of biljarttafel maken?

Om een pooltafel te bouwen heb je natuurlijk de juiste materialen nodig. Ten eerste moet je de onderdelen van de pool- of biljarttafel aanschaffen. Je kunt kiezen om sommige onderdelen zelf te maken en te bewerken, dit kan wel aanzienlijk meer tijd en vakmanschap vergen. Onderdelen die je sowieso moet aanschaffen zijn het kleed, de pool- of biljartspel onderdelen en eikenhout.

Daarna moet je de keuze maken of je wel of niet zelf het hout wilt bewerken. Je kent vast wel de pooltafels met de mooie tafelpoten. Als je ervaring met het bewerken van hout hebt kan je dit zelf ook doen, anders kan je ervoor kiezen om de poten van een tweedehands biljart- of pooltafel aan te schaffen.

Pool- of biljart kleed maken

Ook het kleed kan zelf gemaakt worden, maar het maken van een eigen pool- of biljart kleed vergt ook enige naaikennis. Omdat je zelf een biljarttafel maakt, kan je dus ook zelf kiezen welke kleur het kleed krijgt. Zo kan je een unieke twist aan jouw biljarttafel geven.

Ik heb alle benodigde materialen gekocht en ben klaar om mijn eigen biljarttafel te gaan maken, wat nu?

Dan ben je al bijna klaar! Het bouwen van een pooltafel of een biljarttafel maken, wanneer je dit met een bouwtekening van Fred doet, hoeft helemaal niet lang te duren. Als je er voor kiest om het hout zelf te bewerken, kan dit proces een stuk langer duren. Wil je behalve het maken van je eigen pooltafel, ook nog de overige meubels van je mancave maken?

Dan ben je bij Freds Bouwtekeningen aan het juiste adres! Want behalve bouwtekeningen voor pool- en biljarttafels, vind je in dit pakket meer dan tienduizend bouwtekeningen voor allerlei doeleinden. Wil je meer weten over dit bouwtekeningen pakket?

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Biljarttafel maken - Pooltafel maken

Biljarttafel maken – Pooltafel maken

 Een eigen biljarttafel maken kun je zelf met de juiste bouwtekeningen