Altijd al je eigen pooltafel willen hebben? Dan kan dat nu bij Freds Bouwtekeningen! Want een pooltafel maken kan jij nu ook zelf. De tijden van het betalen van duizenden euro’s voor een goede pooltafel zijn voorbij, want voor slechts enkele honderden euro’s kan jij je eigen pooltafel maken. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is dit helemaal niet zo’n lastig project. Ook de kosten zijn hiervan een stuk lager dan wat algemeen verwacht wordt. Het belangrijkste onderdeel is het waarborgen van de evenwichtigheid van de tafel. De tafel moet kaarsrecht zijn en mag geen ongelijkheden bevatten. Dit kan jij zelf goed doen door met een waterpas meerdere keren te controleren of de tafel nog steeds stabiel is. Er zijn verder nog meer aspecten waar jij bij het maken van een pooltafel nauwgezet op moet letten. Wat deze aspecten zijn, kan jij verderop dit artikel lezen!

Hoe kan ik zelf een pooltafel maken?

Een pooltafel maken is zoals ik je al eerder vertelde een ambitieus maar haalbaar project. Uiteindelijk is het waterpas maken van de pooltafel de belangrijkste taak. Je kunt namelijk ervoor kiezen om de poten van de pooltafel apart aan te schaffen of natuurlijk zelf te maken. Dit geldt ook voor de overige onderdelen. Als jij voor zo min mogelijk geld een mooie pooltafel wilt maken, kan jij er altijd voor kiezen om alle onderdelen zelf te maken. Dit kost wel veel meer werk, maar dit scheelt uiteindelijk behoorlijk in de kosten. Ook het kleed van de pooltafel kan jij zelf maken. De aanschafprijs van dit kleed, mits jij echt alles zelf wilt maken, is ongeveer 25 euro. Dat komt omdat het kleed wel van dezelfde stof moet zijn als het kleed van een pooltafel zoals jij die kent.

Verder zal de bouwtekening jou bij alle andere stappen helpen die jij moet zetten om van jouw pooltafel een succes te maken. Als jij hier voldoende tijd in steekt, kan jij er zelf voor zorgen dat jouw pooltafel er prachtig uit komt te zien en jij hier met al je vrienden nog duizenden keren op kunt spelen!

Ook zal jij er in de toekomst altijd voor kunnen kiezen om de pooltafel (tegen een mooie winst) door te verkopen. Ga dus zuinig met je pooltafel om zodat jij jouw betrekkelijk lage investering hier ruimschoots uit kunt halen!

Bouwtekening pooltafel

Of je nu een biljart- of pooltafel wilt maken, voor een bouwtekening kan je terecht bij Fred! Fred is alweer twintig jaar bezig met het verzamelen en maken van de beste bouwtekeningen om hobbyisten en ervaren klussers te helpen bij het maken van de mooiste meubels en constructies. Tot voor kort waren deze bouwtekeningen alleen los verkrijgbaar, maar nu kan je deze bouwtekeningen ook krijgen in een enorm bouwtekeningenpakket waar wel meer dan tienduizend bouwtekeningen in zitten. En het mooiste aan dit bouwtekeningenpakket is dat je maar enkele tientallen euro’s hoeft neer te leggen om dit pakket te bemachtigen, mooi toch?

Want als jij je eigen steigerhouten loungebank of eikenhouten bureau wilt maken, is dat met de bouwtekeningen van Fred allemaal mogelijk! De bouwtekeningen zijn erg eenvoudig te gebruiken en helpen jou stapsgewijs bij het creëren van jouw nieuwe meubel. Een pooltafel maken is nog nooit zo makkelijk geweest sinds de bouwtekeningen van Fred!

Wil je meer weten over dit bouwtekeningen pakket? Lees dan snel verder

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Pooltafel Maken

Pooltafel Maken kun je zelf met de juiste bouwtekeningen

Pooltafel kopen of maken?

Twijfel je nog steeds of je wilt maken of kopen? Hieronder de voor en nadelen op een rij gezet

Voordelen van kopen

 1. Snel in huis.
 2. Geen klustijd kwijt.
 3. Bouwtekeningen heb je niet nodig.

Nadelen van kopen

 1. Erg duur.
 2. Kwaliteit valt vaak tegen.

Wanneer je een pooltafel wilt kopen waar doe je dit dan?

Er zijn best aardig wat winkels waar je er één kunt kopen. Het nadeel is echter wel dat je enorme kosten betaald voor een goede kwaliteit. Het is verstandig om het daar te doen waar je en goed geholpen wordt. Waar de levertijd en garanties goed zijn. Ja die webwinkels zijn er ook en de beste hebben wij voor je gevonden. Je pooltafel kun je het beste hier kopen.

De voordelen van zelf maken

 1. Je bent heel goedkoop uit.
 2. De beste kwaliteit want dit heb je helemaal zelf in de hand.
 3. Met behulp van onze tekeningen is het goed te maken.
 4. Gereedschappen heb je over het algemeen al in huis en anders kun je deze vast wel lenen van een bevriende klusser.
 5. Enorm veel voldoening je hebt echt iets moois gemaakt.

Enkele nadelen van zelf maken

 1. Het kost klustijd.
 2. Een bouwtekening is onmisbaar. Hier hebben we echter een goede oplossing voor zoals je hebt kunnen lezen.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Wat ga jij doen? Maken of kopen? Laat het in een reactie weten. Ook aanvulling zijn altijd welkom