Heb jij tijdens het klussen een constructie gemaakt waar nog geen bouwtekening voor is? Of wil jij aan een goede kennis uitleggen hoe iets in elkaar gezet moet worden? Dan kan je het beste een bouwtekening maken! Want met een bouwtekening kan je visueel uitleggen hoe je een bepaalde constructie tot stand kan brengen. Dit zou je op verschillende manieren kunnen doen, zoals een instructiefilmpje of een simpele handleiding. Maar een bouwtekening blijft toch de duidelijkste van al deze ‘gebruiksaanwijzingen’. Maar een bouwtekening maken, hoe gaat dat dan? Dat leggen wij jou in dit artikel uit!

Bouwtekeningen maken..

Om zelf bouwtekeningen te maken kan je verschillende soorten software gebruiken. Zo gebruiken de wat ervaren klussers tekensoftware als Autocad. Hiermee is het mogelijk om zeer deskundige bouwtekeningen te maken. Het nadeel van Autocad is dat het een vrij prijzig programma is, en ook nog is vrij lastig voor de wat simpelere bouwtekeningen. Een bouwtekening maken met Autocad kost ook nog eens redelijk wat tijd, in vergelijking met andere programma’s. Het duurt namelijk een tijdje voordat je begrijpt hoe het programma werkt, en op welke knoppen je moet drukken om bepaalde handelingen uit te voeren.

Daarom is een beter voorbeeld, Google Sketchup. Met Sketchup kun je namelijk eenvoudig en snel bouwtekeningen maken. Het grote voordeel van Sketchup ten opzichte van Autocad is dat het veel gebruiksvriendelijker is, en je er maatvoeringen in kunt zetten. Je krijgt in het begin een duidelijke tutorial te zien die jou stap voor stap helpt het programma beter te begrijpen. In het begin wordt je daarom ook begeleidt bij het tekenen waardoor je al snel door hebt hoe alles werkt. Een bouwtekening maken met Sketchup kost daarom een stuk minder tijd dan met Autocad

Ten slotte is het gratis programma ENVISIONEER het proberen waard. Met dit programma kan je gratis simpele bouwtekeningen maken en deze vervolgens om laten zetten naar .pdf of .vector bestanden die je kunt gebruiken om je hobbyproject te realiseren. Ook is het dus mogelijk om de bouwtekeningen via de mail naar een bevriende klusser op te sturen. Zo kan hij of zij dus ook gebruik maken van jouw creativiteit!

Een bouwtekening maken hoeft dus niet lastig te zijn. De meest geavanceerde bouwtekeningen kan je dus maken met Autocad. Als je goede bouwtekeningen met een begrijpelijk programma wilt maken, biedt Google Sketchup uitkomst.

Kan ik ook nog ergens bouwtekeningen vinden?

Ja! Een bouwtekening maken is leuk, maar Fred heeft er alvast meer dan tienduizend voor je klaar liggen! Want er zijn natuurlijk duizenden andere constructies waar jij nog geen bouwtekeningen van hebt, en wij kunnen jou hiervan voorzien. Want als je op zoek bent naar bouwtekeningen voor tuinhuisjes of banken, vind je in dit bouwtekeningenpakket precies waar naar je opzoek bent. Het invullen van je klusuren is al snel gebeurd wanneer je ziet wat je allemaal met het bouwtekeningen pakket van Fred kunt doen.

Dus wil je meer weten over dit bouwtekeningen pakket en welke tekeningen er allemaal in dit pakket zitten? Of vraag jij je af hoe jij aan dit pakket kunt komen? Klik dan snel hier en ontdek!

Bouwtekening maken

Bouwtekening maken: De begane grond van een bungalow. Deze tekening is gemaakt met Autocad

Zelf een bouwtekening maken is gratis mogelijk met google sketchup