Home » Blog » Bouwtekeningen » Met goede bouwtekeningen meubels maken

Met goede bouwtekeningen meubels maken

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

De laatste jaren zijn we tot de realisatie gekomen dat het loont om je eigen meubels te maken. Op de lange termijn levert dit alleen maar geld op en kunnen we het bespaarde geld uitgeven aan bijvoorbeeld een leuke vakantie of het opknappen van de tuin. Bouwtekeningen hebben het voor ons mogelijk gemaakt om dit allemaal te bewerkstelligen, want zonder meubels bouwtekeningen maken is al snel vele malen lastiger.

Wat een goede bouwtekeningen en slechte bouwtekeningen van elkaar laat onderscheiden is de precisie en duidelijkheid van de bouwtekening. Ik heb door je jaren heen duizenden bouwtekeningen om meubels mee te maken in mijn handen gehad en een bepaald deel was compleet onbruikbaar. Tegenwoordig maak ik zelf ook bouwtekeningen en alle tekeningen die ik de afgelopen twintig jaar gebruikt heb zijn te vinden in mijn bouwtekeningenpakket. Ik wil je vooral meegeven dat het maken van meubels middels bouwtekeningen voor iedere doe-het-zelver mogelijk is. Het enige wat onmisbaar is bij het maken van meubels met bouwtekeningen is een gezonde portie enthousiasme en doorzettingsvermogen.

In het begin kan het werken met bouwtekeningen even wennen zijn, maar na verloop van tijd heb je meteen door hoe alles in zijn werking gaat. Maar wat kan je allemaal met de juiste bouwtekening maken?

Je nieuwe beste vriend, de bouwtekening

Ik zie bouwtekeningen als het perfecte hulpmiddel voor het maken van meubels en andere objecten. Om even wat dieper in te gaan op wat er allemaal met de juiste bouwtekening mogelijk is, licht ik de bouw van een tuinhuis toe.

Als je naar de bouwmarkt gaat, zie je vaak buiten diverse kant-en-klare schuurtjes staan. Ach, kant-en-klaar, dat ook weer niet want je zal nog steeds zelf het schuurtje in elkaar moeten zetten. Het belangrijkste verschil tussen deze schuurtjes en het zelf maken van een tuinhuis of schuurtje is dat je zelf alles op maat moet zagen en ervoor moet zorgen dat alles in elkaar past. Omdat deze informatie nauwkeurig is weergegeven op de bouwtekening, is dit voor vrijwel iedere doe-het-zelver een haalbaar doe-het-zelf project. Bouwtekeningen voorzien je namelijk van de meest cruciale informatie voor het bouwen van bijvoorbeeld een tuinhuis.

Opbouw van de tekeningen

Hoe zijn de tekeningen opgebouwd? De tekeningen zijn zo opgebouwd dat je ze stap voor stap kunt volgen. Je ziet per onderdeel precies wat je moet doen om dat onderdeel te bouwen. Dit onderdeel kan dan bestaan uit verschillende planken samen. Die dan bijvoorbeeld samen de achterkant van de kast vormen. Dit onderdeel is dan aangegeven met een grote letter. Dit is ook zo voor de zijkanten enzovoorts.

Materialenlijst

Op de verschillende bouwtekeningen vind je ten eerste de informatie over welke planken jij nodig hebt en welke afmetingen de verschillende planken behoren te zijn. Dit vind je terug op in de materialenlijst. Op elke tekening vind je een materialenlijst. Deze lijst is gelijk een handige bestellijst.

Je kunt er vervolgens zelf voor kiezen of je de planken direct in de juiste afmetingen aanschaft of laat zagen, of dat je dit zelf doet. Indien jij in het bezit bent van de juiste apparatuur om het hout vakkundig te zagen, raad ik je dit aan om dit budgettechnisch zelf te doen. Anders kan je het natuurlijk altijd laten doen.

Na de afmetingen vind je op de bouwtekeningen informatie over hoe jij vervolgens alles in elkaar moet zetten. Je ziet precies hoe en wat je moet doen om jouw nieuwe meubel te maken als je alle stappen weergegeven op de bouwtekening volgt.

Tekeningen lezen

Voor veel mensen is het tekeningen lezen best nog een lastig puntje. Tocht is het minder lastig dan je denkt met onze tekeningen. Hoe je de tekeningen kunt lezen kun je hier vinden.

Wat kan ik allemaal met bouwtekeningen maken?

Ja, nu zeg je me wat. Ik kan hier lastig alle tienduizend bouwtekeningen opsommen. Wat ik wel kan doen, is je een kijkje geven in de meest gebruikte bouwtekeningen. Want vele Nederlanders en ook onze zuiderburen zijn je voorgegaan in het gebruiken van de bouwtekeningen uit Freds Bouwtekeningenpakket.

Een ontzettend populair doe-het-zelf project zijn de bouwtekeningen voor het maken van kasten. Inderdaad, je leest het goed, bouwtekeningen. In dit bouwtekeningenpakket vind je meerdere bouwtekeningen waarmee je dus verschillende kasten kunt maken. Je bent dus niet gebonden aan één soort kast maar het mogelijk om diverse soorten kasten te maken. Van een hippe steigerhouten boekenkast tot een kleinere kast waar jij al je memorabilia of gewonnen prijzen kunt opbergen. Het is allemaal mogelijk.

Ook voor in de tuin zijn er tal van doe-het-zelf projecten middels tekeningen beschikbaar. Tuinmeubels maken met bouwtekeningen is natuurlijk voor op dit moment populair, aangezien we bij het eerste beetje zonlicht meteen de tuin in willen. De loungebanken en tuintafels zijn op het moment het populairst en kan jij dus ook maken.

Ten slotte zijn de vele meubels die voor de woon- en slaapkamer te maken zijn populair. Denk hierbij aan het maken van je eigen bed of tv-meubel. Ook het maken van een eettafel inclusief diverse stoelen is een veel gekozen doe-het-zelf bouwtekeningen project klik hier voor toegang.

Waar kan ik de bouwtekeningen vinden?

Wil je meer informatie over de bouwtekeningen uit mijn bouwtekeningenpakket krijgen? Dan kan je op deze pagina meer informatie vinden over alles wat er in dit bouwtekeningenpakket te vinden is. Ontdek snel wat jij allemaal met deze tekeningen kunt maken

Wil je gebruik maken van een van mijn tekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Bouwtekeningen bouwtekening
Bouwtekeningen bouwtekening

Tekeningen van meubels nodig dan ben je hier aan het juiste adres

Meer van dit soort artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.