Een bureau zelf maken zodat jij voortaan lekker thuis kan werken aan je schoolwerk of administratie? Inderdaad, jij kan zelf een bureau maken! Het is niet ingewikkeld en kost niet bijzonder veel tijd, wat het wel doet is dat het je enorm veel geld bespaart. Een bureau zelf maken brengt diverse kostenbesparingen met zich mee en geeft je een stuk meer vrijheid bij het bepalen van hoe jouw nieuwe meubel eruit komt te zien. Je kunt namelijk tal van variaties aanbrengen waardoor jouw nieuwe bureau er uniek uitziet. Een bureau zelf maken wordt zo niet alleen een leuk project maar ook een leerzaam doe-het-zelf project. Er zijn ook nog eens verschillende houtsoorten waarvan je gebruik kunt maken, wat betekent dat je een uniek bureau zelf kunt maken waar je echt trots op kunt zijn. Aan de slag met een bureau zelf maken? Lees dan snel verder!

Tips voor een bureau zelf maken

Mijn eerste bureau was ook het bureau waar ik tal van bouwtekeningen aan heb gemaakt. Doordat ik nog een groentje was (en we alweer 20 jaar terugmoeten gaan) moest ik nog een bureau zelf maken zonder bouwtekening. Tegenwoordig zijn er gelukkig bouwtekeningen waardoor het maken van een bureau een stuk eenvoudiger is. Ik heb van meerdere soorten bureau’s bouwtekeningen voor je, waaronder het bureau dat ik ooit maakte. Dat betekent dat je diverse bureau’s kunt maken, dus ook als meubelmaker kan je met de bouwtekeningen aan de slag.

Een bureau zelf maken is het leukst wanneer je wilt experimenteren met de vele mogelijkheden. Zo is het mogelijk om een ladekast aan je bureau toe te voegen maar ook extra vakjes te creëren. Een bureau zelf maken geeft jou de mogelijkheid een bureau te maken dat perfect aansluit op jouw wensen. Neem bijvoorbeeld een bureau dat gebruikt wordt door een bouwkundige. Dan is het handig als je kiest voor een bureau zelf maken waar diverse handige vakjes inzitten waar jij je waardevolle spullen in kunt opbergen.

Hoe werk ik met een bureau bouwtekening?

Is het gebruik van een bureau bouwtekening ingewikkeld? Absoluut niet! Je hoeft niet bang te zijn dat de bouwtekening alleen te gebruiken is door ervaren klussers, want de bouwtekening is zo gemaakt dat iedereen de bouwtekening begrijpt. Het kan zijn dat het even duurt voordat je door hebt hoe jij de bouwtekening het best kunt gebruiken, maar na verloop van tijd kan iedereen overweg met een bouwtekening. Zo ook voor een bureau zelf maken.

Kan je daarom een bureau zelf maken en de kosten lager houden dan wanneer je een bureau zou kopen? Ook op deze vraag kan ik je een positief antwoord geven, want het is inderdaad mogelijk om een bureau zelf te maken en de kosten zeer laag te houden. Afhankelijk van de keuze voor een houtsoort kan je namelijk zelf invloed uitoefenen op de prijs van je bureau. Kies je voor een goedkope houtsoort, dan kan je soms een bureau maken voor een zeer beperkt bedrag. Wil je een bureau zelf maken dat jaren meegaat, dan kan je vaak toch beter kiezen voor een bureau van wat sterker hout. Eikenhout is bijvoorbeeld een houtsoort dat uitstekend geschikt is voor het maken van een betrouwbaar bureau.

Ben je benieuwd naar de bureau bouwtekening?

De bureau bouwtekening, waar kan ik die vinden?

Voor een bureau zelf maken heb je nog de bureau bouwtekening nodig. Ik vertelde je al dat er meerdere bouwtekeningen voor bureau’s in mijn pakket te vinden zijn, wat betekent dat je dus meerdere soorten bureau’s zelf zou kunnen maken. Behalve bureau bouwtekeningen, zijn er nog duizenden andere bouwtekeningen verzameld in mijn bouwtekeningenpakket. Bouwtekeningen die ervoor zorgen dat vrijwel ieder meubel te maken is. Van tuinmeubels zoals een steigerhouten loungebank tot een bedmeubel, je kunt zo goed als alles maken met de bouwtekeningen uit mijn bouwtekeningenpakket!

Klaar om aan de slag te gaan met het zelf maken van een bureau? Lees dan hier verder klik hier!

Een bureau zelf maken door Jan Jansen

Een bureau zelf maken door Jan Jansen

Een bureau zelf maken doe je met goede bouwtekeningen