Home » Blog » Bureau » Hoe kan ik zelf een bureau maken?

Hoe kan ik zelf een bureau maken?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Niets is zo fijn als je administratie op een bureau te doen wat je zelf gemaakt hebt. Een mooi bureau van eikenhout of zelfs steigerhout, is voor elke klusser een haalbaar project. Maar waar moet een goed bureau aan voldoen? Een bureau maken is vooral goed mogelijk wanneer je weet wat je moet doen, en welke materialen je nodig hebt. Wanneer je enige kennis van houtbewerking hebt, kun je ook zelf je eigen bureau zo aanpassen, dat het een echt uniek bureau wordt. Wil jij ook een bureau maken? Lees dan nu verder hoe jij dit zelf kan doen!

Waar moet ik allemaal rekening mee houden?

Een bureau maken kan op basis van verschillende bouwtekeningen. Maar het is voor al deze bouwtekeningen wel belangrijk dat je van te voren weet hoe groot jij je bureau wilt hebben. Het gebruikte materiaal is verder niet van belang voor de bouwtekening, aangezien de bouwtekening je uitsluitend meer informatie geeft over de volgorde van constructie.

Je kunt er dus voor kiezen om je bureau van verschillende houtsoorten te maken. Een steigerhouten bureau maken of zelfs één van eikenhout, is dus gewoon mogelijk. Wij raden je wel aan het hout eerst goed te bewerken, of te laten bewerken, voordat je het hout voor je bureau gaat gebruiken. Een bureau maken met ruw hout is namelijk niet echt handig, aangezien je dan nooit lekker op een bureau kan werken.

Tijdens de bouw moet je natuurlijk wel de juiste bevestigingsmaterialen hebben, om de constructie te verstevigen. Besteedt daarom in de bouwmarkt extra aandacht aan de zijbeugels voor het bureau, aangezien het natuurlijk het wel betrouwbaar worden. In de bouwtekening kun je zien waar je de beugels zou moeten plaatsen. Op basis van deze informatie kan je de keuze voor een bepaalde beugel maken.

Is een bureau maken lastig?

Zoals je waarschijnlijk al gelezen hebt is het maken van een bureau eigenlijk helemaal niet zo lastig. Wanneer je de bouwtekening volgt en de juiste materialen in huis hebt, is dit een fluitje van een cent. Als jij veel eisen aan je bureau stelt, kost de bouw hiervan natuurlijk wat meer tijd. Een simpel bureau kan namelijk al gemaakt worden door drie planken met elkaar te verbinden. Maar als je het hout bewerkt wilt zien, of misschien zelfs je signalen in de zijkanten wilt verwerken, ben je hier langer mee bezig.

Stappenplan

Om op de juiste manier aan de slag te gaan is het slim om een stappenplan te volgen. Dit stappenplan bestaat uit de volgende stappen

  1. Voorbereidingen.
  2. Bouwen.
  3. Afwerking.

Stap 1: Voorbereidingen.

Een goede voorbereiding bestaat uit de volgende stappen.

  1. Locatie bepalen.
  2. Gewenste afmetingen bepalen.
  3. Houtsoort bepalen.
  4. Bouwtekeningen erbij zoeken.
  5. Materialen bestellen

Stap 1.1: Locatie bepalen.

Waar wil je het bureau gaan plaatsen? De locatie is belangrijk voor de gewenste afmetingen. Is het een kleine kamer of een grote kamer? Wat wil je dat er nog meer staat in de kamer bijvoorbeeld een bed, kledingkast, boekenkast en een boord aan de wand. Deel de kamer in zodat je weet wat er aan ruimte overblijft. Dit kun je doen door een schetsjes te maken op schaal.

Stap 1.2: Gewenste afmetingen bepalen.

Wanneer je de locatie weet kun je de gewenste afmetingen bepalen. Bij de gewenste afmetingen kijk je naar de maximale beschikbare ruimte en de eisen die je er zelf aan stelt. Voor wie is het bureau? Voor een zoon of dochter? Voor jezelf? Dit bepaald gelijk ook de gewenste hoogte.

Stap 1.3: Houtsoort bepalen.

Wat is het gewenste houtsoort? Dit bepaal je aan de hand van de wensen die je zelf hebt. Daarnaast kijk ja naar de andere meubelen in de kamer. Wanneer alles van eikenhout is in je kamer dan neem je geen vurenhout om mee aan de slag te gaan. Nog een factor is de afwering. Kies je wel of niet voor een afwerking (verflaag).

Stap 1.4: Bouwtekeningen erbij zoeken.

Aan de hand van de uitgezochte wensen kun je nu een tekening erbij zoeken. Deze kun je vinden in het ledengedeelte van onze site. Mocht je nog geen lid zijn kun je dit hier worden. Druk de tekening af en aan de hand van de materialenlijst kun je de bestelling gaan doen.

Stap 1.5: Materialen bestellen

De materialen kun je bij verschillende bedrijven bestellen. Het is slim om eerst goed rond te kijken. Zo kun je via een bouwmarkt, houthandel of online je materialen bestellen. Kijk en vergelijk daar kun je veel geld mee besparen.

Stap 2: Bouwen.

  1. Laad je accu’s op.
  2. Zaag alles op maat volgens de tekening.
  3. Hou al je gereedschap in de buurt zodat je makkelijk en snel kunt werken.
  4. Werk zo nauwkeurig mogelijk zo krijg je het beste en mooiste resultaat.
  5. Veiligheid in acht nemen door gebruik te maken van een veiligheidsbril en oor bescherming.
  6. Werk op een vlakke vloer dit werkt het fijnste.
  7. Volg de tekening stap voor stap en werk af waar je mee bezig bent.

Stap 3: Afwerking.

Ga je het hout wel of geen kleur geven? Wat je ook doet je moet het hout wel echt goed gladschuren. Zo voorkom je splinters in je huid. Het is altijd wel slim om een beschermende laag aan te brengen op het hout. Dit doe je tegen intrekkend vocht. Stel dat je thee of koffie drinkt en het gaat over het blad dan zou het in je hout trekken wanneer er geen beschermende laag op zit. Deze laag kun je in elke gewenste kleur doen. Hierbij let je op de meubelen in dezelfde kamer.

En die bouwtekening van een bureau, waar vind ik die?

Een bouwtekening van een bureau kan je gewoon hier vinden, bij Freds Bouwtekeningen! Freds Bouwtekeningen biedt jou namelijk de mogelijkheid om behalve een bouwtekening van een bureau ook gebruik te maken van nog eens tienduizend bouwtekeningen. Dit betekent dat je behalve een bureau ook nog duizenden andere constructies en meubels kunt maken. Wil je bijvoorbeeld een steigerhouten tafel maken? Of een houten garage bouwen? Ook dan ben je bij Freds Bouwtekeningen aan het juiste adres omdat deze constructies tot één van de vele mogelijkheden van het bouwtekeningen pakket horen. Dus ben je op zoek naar een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke bouwtekening? Dan ben je bij Freds Bouwtekeningen aan het juiste adres!

Wil je meer over dit interessante bouwtekeningen pakket weten? Klik dan nu hier!

een bureau maken
een bureau maken

Maken of kopen?

Twijfel je of je wilt maken of toch liever wilt kopen? Lees dan hier de voor en de nadelen

Voordelen van kopen

  1. Snel in huis. Vandaag gekocht is morgen in huis mits je voor een standaard bureau kiest.
  2. Geen gereedschappen of bouwtekening nodig.

Nadelen van kopen

  1. Erg duur.
  2. Kwaliteit valt vaak tegen.
  3. Maatwerk is onbetaalbaar door de hoge uurlonen.
  4. Beperkt wat afmetingen betreft.

Waar kun je het beste een bureau kopen?

Wanneer je het toch niet ziet zitten om zelf aan de slag te gaan is het slim om opzoek te gaan naar een bedrijf waar je en een goede kwaliteit hebt en ook niet teveel betaald. Je kunt naar een meubelzaak gaan maar dan betaal je vaak echt veel te veel. Je kunt daarom beter opzoek gaan naar een winkel waar je nog wel betaalbaar kunt kopen. Waar moet je dan zijn? Dit hebben wij voor je uitgezocht en deze webwinkel is naar onze mening de beste.

De voordelen van zelf maken

  1. Heel goedkoop want je hoeft geen uren te betalen.
  2. Beste kwaliteit want dit heb je helemaal zelf in de hand.
  3. Makkelijk te maken aan de hand van een bouwtekening uit ons pakket.
  4. Gereedschappen heb je al in huis.
  5. Elke gewenste afmeting zonder hoge kosten.

Enkele nadelen van zelf maken

  1. Je bent wat klustijd kwijt.
  2. Bouwtekening is onmisbaar. Maar zoals je hebt kunnen lezen hebben wij daar een goede oplossing voor.

Wil je gebruik maken van een van mijn bouwtekeningen? Op deze pagina vind je meer informatie!

Wat ga jij doen? Zelf maken of kopen? Laat het weten in een reactie onder dit bericht

Meer van dit soort artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's DHZ EnergieWijzer

Bespaar maand na maand veel geld — zonder moeilijke of dure verbouwingen en zonder in de kou of het donker te zitten.