Een houten bureau bouwen om al je kluswerkzaamheden op te bedenken en uit te tekenen. Een droom van elke klusser is om zijn hele huis ingericht te hebben met meubels van eigen komaf. Een houten bureau bouwen is daar natuurlijk onderdeel van, want het ontbreken van een zelf gemaakt houten bureau is natuurlijk niet de bedoeling. Dus als je op zoek bent naar een artikel dat jou vertelt hoe jij je eigen houten bureau kunt maken, ben je op het juiste artikel uitgekomen. Klaar om meer te leren over de bouw van je eigen administratiebureau of klusbureau?

Welke stappen moet ik nemen om een houten bureau te bouwen

Een houten bureau bouwen kost, afhankelijk van hoe je wilt dat je bureau er uit komt te zien, vrij weinig tijd. Als je weet waar je mee bezig bent, en netjes de stappen op de bouwtekening volgt, heb je al snel door hoe jij je bureau af kunt krijgen. Maar welke houtsoort wil je gebruiken, en hoe wil je dat je bureau ingedeeld is? Wil jij lades gebruiken of juist een simpele structuur aanhouden? Hier kan je allemaal zelf vorm aangeven, waardoor jij je bureau geheel naar eigen stijl kunt bouwen.

Een bureau kan je dus met verschillende houtsoorten bouwen. De mooiste, maar ook de duurste, blijft eiken- of kersenhout. Als je hier goed mee overweg kan gaan, raden wij je aan om deze houtsoort te gebruiken. Toch iets makkelijker beginnen? Dan is steigerhout het slimst om mee te beginnen. Steigerhout is namelijk eenvoudig te bewerken en is ook een stuk goedkoper dan kersen- en eikenhout. Een houten bureau bouwen met steigerhout kost ook nog eens veel minder tijd, waardoor je al binnen twintig klusuren klaar kunt zijn.

Het afmaken en polijsten van je bureau kost ten slotte ook nog wat tijd. Een houten bureau bouwen zonder het te bewerken is natuurlijk zonde, want je wilt het wel een echt persoonlijke creatie laten zijn. Als je wilt dat andere mensen kunnen zien dat het bureau van jou hand af komt, zou je jouw initialen kunnen toevoegen of bijvoorbeeld de lades in bepaalde kleuren verven. Desalniettemin zijn er zat manieren om een houten bureau te bouwen waar jouw persoonlijkheid vanaf springt!

Een houten bureau bouwen met een bouwtekening

En nu hoef je nog maar één ding te weten, en dat is waar je aan een bouwtekening van een houten bureau kunt komen. En dat kan je gewoon doen bij Freds Bouwtekeningen! Want of je nu een houten bureau gaat bouwen met eiken-, kersen- of steigerhout, de bouwtekening van een houten bureau laat perfect zien welke stappen je moet zetten om je eigen houten bureau te realiseren!

Behalve bouwtekeningen van bureaus, kan je in het bouwtekeningenpakket van Fred ook duizenden bouwtekeningen vinden voor andere meubels. Zo zijn er bouwtekeningen te vinden van banken en boekenkasten waarmee jij jouw woonkamer verder kunt opfleuren. Alle bouwtekeningen zijn overzichtelijk en gebruiksvriendelijk opgesteld, zodat jij direct van start kunt gaan.

Meer weten over dit bouwtekeningenpakket? Of vraag jij je af hoe jij van dit pakket gebruik kunt maken? Klik dan snel hier!

Houten bureau bouwen

Houten bureau bouwen kun je zelf

Met de juiste bouwtekeningen kun je gemakkelijk een eigen houten bureau bouwen.