Home » Blog » Carport » Heb ik een carport vergunning nodig?

Heb ik een carport vergunning nodig?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Steeds meer Nederlanders willen de levensduur en waarde van hun auto verhogen door een carport te bouwen. Echter weet een groot deel van de Nederlanders niet of er een carport vergunning nodig is en een gedeelte weet zelfs niet van het bestaan van een carport vergunning af. Er zijn veel kleine regeltjes en reglementen omtrent het maken van een carport. Of je wel of niet een carport vergunning nodig hebt, hangt van behoorlijk wat verschillende factoren af. In dit artikel lees je of jij een carport vergunning nodig hebt en hoe jij een carport kan laten maken. Want een carport die echt vele jaren meegaat heeft een op maat bouwtekening nodig. Laat jij je carport liever door iemand anders maken? Dan kan dat ook. In de laatste alinea van dit artikel vertel ik je meer over beide opties. Wil je meer weten over carports en of je wel of niet een carport vergunning nodig hebt? Lees dan snel verder en wie weet kan jij binnenkort de trotse eigenaar zijn van een compleet nieuwe carport!

Wat zijn de voordelen van een carport

Buiten de vraag of jij een carport vergunning nodig zou hebben, kan ik je al wel vertellen dat het bezitten van een carport een uitstekend idee is. Een carport vergunning is vrij snel aangevraagd, maar je carport staat er niet zomaar. Een carport biedt vele voordelen. Ten eerste is een carport uitstekend in het beschermen van voertuigen zoals scooters en auto’s. Indien jij een grotere carport bouwt, kan je de carport zelfs gebruiken als bescherming van je caravan of camper.

Je kunt je carport ook gebruiken als terrasoverkapping zodat jij op regenachtige dagen nog steeds lekker buiten kunt zitten of overdekt kunt barbecueën. Ook is het bouwen van een carport een uitstekend idee voor het verhogen van de waarde van je huis. Als jij je huist namelijk gaat verkopen, kan je de meerprijs van de carport hieraan toevoegen en je carport direct terugverdienen. Je leest het al, er zijn zat redenen om een carport te (laten) maken!

Wel of geen carport vergunning?

Je hebt meerdere opties om zonder carport vergunning toch een carport of terrasoverkapping te maken. Als we een kijkje nemen in het BOR, ook wel het Besluit Omgevingsrecht, en Artikel 2 & 3 uit Bijlage II bekijken komen we tot de conclusie dat er mogelijkheden bestaan om zonder carport vergunning toch een carport te (laten) bouwen.

Je mag zonder carport vergunning een carport realiseren wanneer de oppervlakte van je carport niet de 30 vierkante meter overschrijdt. Ook mag je carport niet hoger zijn dan 3 meter en moeten de wanden aan diverse eisen voldoen. Indien jij aan deze eisen kan voldoen, dan is het mogelijk om zonder een carport vergunning toch een prachtige carport te realiseren.

Meer weten over hoe jij de trotse eigenaar van een carport kunt worden? Lees dan snel verder!

Hoe kan ik een carport (laten) bouwen

Je kunt ervoor kiezen om zelf een carport te bouwen of om deze zelf te bouwen. Meestal raad ik mijn trouwe volgers aan zelf alles te bouwen, maar een carport kan soms een wat lastiger bouwproject zijn. Omdat je eerst al alles moet uitzoeken omtrent de carport vergunning, is het wel fijn om de bouw van je carport uit te besteden.

Als jij zelf een carport wil maken, kan dat natuurlijk ook. Je hebt dan wel een bouwtekening op maat nodig omdat een carport bouwen maatwerk is. De bouwtekening voor het maken van een carport op maat vind je door contact met mij op te nemen. Ik kan dan kijken welke afmetingen jouw carport zouden moeten zijn op basis van jouw informatie. Wil je daarom meer weten over de realisatie van jouw eigen carport? Of wil je nog wat extra info over een carport vergunning? Neem dan hier volledig vrijblijvend contact met mij op en ik hoop je zo spoedig mogelijk van bruikbare informatie te voorzien! Standaard carport bouwen? Met deze bouwtekeningen is dat makkelijk

carport vergunning
carport vergunning

Carport vergunning nodig? Voor een bouwtekening op maat of een vergunning aanvraag ben je hier aan het goede adres

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…

Meer van dit soort artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fred’s Bouwtekeningen Pakket

Meer dan 10.000 kant-en-klare bouwtekeningen, plannen en projecten die makkelijk stap-voor-stap te maken zijn.

Fred’s Bouw- En Klusprojecten Handboek

Praktisch handboek met de geheimen van de vakman om je klussen sneller en uit te voeren met mooier resultaat.

Fred's Klusbundel

Vul het onderstaande formulier in en bouw zelf eenvoudig een prachtige loungeset zonder fouten en hoge kosten…

WACHT!

Ontdek hoe je de mooiste doe-het-zelf projecten perfect uitvoert zonder technische kennis​…