Heb je een bouwvergunning nodig of niet? Dat vroeg Piet zich af toen hij een erker wou zetten aan de voorkant van zijn woning. Om Piet een goed antwoord te geven letten we op de volgende punten:

Bouwvergunning nodig ? Check deze punten

Handig als om af te drukken: Bouwvergunning nodig

Voordat je gaat starten met het bekijken of er een bouwvergunning nodig is, zal je moeten kijken of je aan onderstaande eisen voldoet. Mogelijk is het helemaal niet nodig om een vergunning aan te vragen, en dat kan je dan aardig wat tijd schelen. Er zijn in principe drie punten waar je rekening mee moet houden, namelijk de locatie en de afmetingen maar ook wijze waarop je de erker gaat bouwen.

  1. Locatie en afmetingen Erker.
  2. Bouwvergunning Erker.
  3. Bouwtekeningen Erker.

Bouwvergunning nodig ? Locatie en afmetingen erker.

Voor je naar de gemeente gaat met een bouwtekening is het belangrijk om eerst zelf even te kijken wat er nu precies nodig is. De locatie en de afmetingen bepalen of je wel of geen bouwvergunning nodig hebt. Wanneer de erker aan de voorkant van het woonhuis wordt geplaatst is er normaal gesproken wel een vergunning nodig. Wanneer de erker zich echter aan de zijkant of aan de achterkant van het woonhuis bevindt gelden er heel andere regels. Kijk voor de zekerheid altijd even na bij de eigen gemeente of een bouwvergunning nodig is of niet. Het is zonde wanneer je bijna klaar bent met de aanvraag en je ontdekt dat het aanvragen van een vergunning helemaal niet nodig was.

Als je de vergunning straks wel moet aanvragen en je hebt hem eindelijk in je bezit, is het natuurlijk tijd om lekker aan de slag te gaan.

Bouwvergunning Erker

De snelste manier om te zien of je een bouwvergunning nodig hebt is door te gaan naar: https://www.omgevingsloket.nl/ te gaan. Daar maak je de keuze voor: Ik ben particulier en wil. Vervolgens kies je vergunningcheck. Hier vul je jouw postcode en huisnummer in. In de volgende stap wordt er gecontroleerd of jouw postcode en huisnummer kloppen. Daarna krijg je een overzicht van verschillende werkzaamheden die je wilt gaan doen. In dit geval kiezen we: Bijbehorend bouwwerk bouwen. De uitkomst is een indicatie. Verder wordt er aangegeven welke documenten en bouwtekeningen de gemeente nodig heeft om jouw bouwaanvraag te verwerken.

Je hoeft dus niet perse alles te doorlopen, maar ik raad je wel aan het gehele proces goed te bekijken. En nogmaals, kijk goed na of een bouwvergunning echt nodig is. In het ene geval is het namelijk wel nodig en in het andere geval weer niet.

Bouwtekeningen Erker.

Om te beginnen maak je een schetsplan waar je jouw erker op zet zodat de gemeente kan zien waar je erker komt. Bij de check van het omgevingsloket heb je al gezien dat er verschillende documenten vereist zijn. Zorg er voor dat je deze documenten al zo ver mogelijk bij elkaar heb en ingevuld.

  1. De bouwtekening en plattegrond moet getekend zijn op een schaal van 1:100
  2. De diverse aanzichten moeten aanwezig zijn. Denk hierbij aan het voor-, zij op een schaal van 1:100
  3. Een volledig balkenplan op een schaal van 1:100
  4. Diverse details betreffende fundering, goot, raam op een schaal van 1:10
  5. Complete schets van de locatie, omringende kavels en aanwezige gebouwen op een schaal van 1:500

Bouwtekeningen zelf maken kan voor veel mensen een probleem opleveren. Het is echter ook mogelijk om deze bouwtekeningen te laten maken. Voor meer informatie hier over ga naar: https://www.fredsbouwtekeningen.nl/contact/ en geef aan wat je wilt hebben. Wij kunnen een tekening op maat aan bieden.

Bouwvergunning nodig

Bouwvergunning nodig ? Erker

Ben je opzoek naar bouwtekeningen? Wij hebben meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen en bouwplannen. Makkelijke stap voor stap bouwtekeningen en bouwplannen. Met onder andere bouwtekeningen van steigerhouten meubelen maar ook van konijnenhokken, hondenhokken, schildersezels, schuurtjes, tuinhuisjes, vogelhuisjes, meubelen, tuinartikelen, kippenhokken en nog veel meer. Direct toegang tot deze 10.000 verschillende bouwtekeningen en bouwplannen klik hier https://www.fredsbouwtekeningen.nl

Bouwvergunning nodig ? Volg de bovenstaande punten op